როგორ მოვამზადოთ ჰარისას სოუსი - ჰარისას პასტა

ჰარისას პასტა (სოუსი) — ტრადიციული ჩრდილოეთ აფრიკული სანელებლების პასტა, რომელიც ხშირად გამოიყენება კერძების, როგორიცაა რაგუები, ბრუანები და სუპები, დასაკაზმად. მისი მომზადება საკმაოდ მარტივია, მაგრამ არომატული და სავსე გემოთი!ინგრედიენტები:4-5 ახალი წიწაკა (პაპრიკა ან ჯალაპენო, სურვილის მიხედვით, შესაძლოა გამოიყენოთ მშრალი)3-4 ნიორი კბილი1 ჩაის კოვზი ხახვი (გოგირდი)1 ჩაის კოვზი ქინძი (საშუალო ზომის სუფთა ფოთლები)1 ჩაის კოვზი ძმარი (ცხელი)1 ჩაის კოვზი კურკუმა1/2 ჩაის კოვზი გემოსთვის გარი1 ჩაის კოვზი ახალი ლიმონის წვენი2-3 ჩაის კოვზი ზეთი1/4 ჭიქა წყალი (შეიძლება საჭირო იყოს დაამატეთ)მომზადება:დაიწყეთ წიწაკების, ნიორის და ხახვის მცირედით დაჭრით ან დაჭერით (ახალი წიწაკების გამოყენების შემთხვევაში, გადმოწერა ზოგჯერ ურჩევია).ახალწიწაკების უმეტესი ბუნტის მოცილება გვჭირდება.მიქსერში შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი ისე, რომ პასტას რბილი კონსისტენცია მიიღოთ.

მარ. 13, 2025 - 21:57
 0
როგორ მოვამზადოთ ჰარისას სოუსი - ჰარისას პასტა
ჰარისას პასტა (სოუსი) — ტრადიციული ჩრდილოეთ აფრიკული სანელებლების პასტა, რომელიც ხშირად გამოიყენება კერძების, როგორიცაა რაგუები, ბრუანები და სუპები, დასაკაზმად. მისი მომზადება საკმაოდ მარტივია, მაგრამ არომატული და სავსე გემოთი!

ინგრედიენტები:

4-5 ახალი წიწაკა (პაპრიკა ან ჯალაპენო, სურვილის მიხედვით, შესაძლოა გამოიყენოთ მშრალი)
3-4 ნიორი კბილი
1 ჩაის კოვზი ხახვი (გოგირდი)
1 ჩაის კოვზი ქინძი (საშუალო ზომის სუფთა ფოთლები)
1 ჩაის კოვზი ძმარი (ცხელი)
1 ჩაის კოვზი კურკუმა
1/2 ჩაის კოვზი გემოსთვის გარი
1 ჩაის კოვზი ახალი ლიმონის წვენი
2-3 ჩაის კოვზი ზეთი
1/4 ჭიქა წყალი (შეიძლება საჭირო იყოს დაამატეთ)
მომზადება:

დაიწყეთ წიწაკების, ნიორის და ხახვის მცირედით დაჭრით ან დაჭერით (ახალი წიწაკების გამოყენების შემთხვევაში, გადმოწერა ზოგჯერ ურჩევია).
ახალწიწაკების უმეტესი ბუნტის მოცილება გვჭირდება.
მიქსერში შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი ისე, რომ პასტას რბილი კონსისტენცია მიიღოთ.






What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow