5 ინგრედიენტიანი ლიმონისა და ტაჰინის სოუსი

???? ლიმონისა და ტაჰინის სოუსი (5 ინგრედიენტით)ინგრედიენტები:ტაჰინი (სეზამის პასტა) – ¼ ჭიქალიმონის წვენი – 2 ს.კ. (ახალგამოწურული, უფრო არომატულია)ნივრის კბილი – 1 (გადატკეპნილი ან წვრილად დაჭრილი)მარილი – გემოვნებით (~¼ ჩ.კ.)ცივი წყალი – 2–4 ს.კ. (სასურველი სისქის მისაღებად)???? მომზადება:პატარა თასში აურიე ტაჰინი, ლიმონის წვენი, დაჭყლეტილი ნიორი და მარილი.სოუსი ჯერ შეგეჭრება, მერე გასქელდება — ნორმალურია! ახლა ნელ-ნელა დაამატე ცივი წყალი და განაგრძე მორევა.აურიე, სანამ მიღებ გლუვ, მსუბუქად ბზინვარე, კრემისებრ კონსისტენციას.დააგემოვნე – სურვილისამებრ დაამატე მეტი ლიმონი ან მარილი.???? გამოყენება:ბუდას თეფშზე – ბრინჯთან, ავოკადოსთან და ბოსტნეულთანფალაფელთან – კლასიკა!შემწვარი ბოსტნეულისთვის – კარფულისთვის, ყვავილოვანი კომბოსტოსთვის, სტაფილოსთვისსალათის დრესინგად – უბრალოდ დაასხი ზემოდანპიტასთან ან ლავაშთან – როგორც დიპი

აპრ. 10, 2025 - 14:57
 0
5 ინგრედიენტიანი ლიმონისა და ტაჰინის სოუსი
???? ლიმონისა და ტაჰინის სოუსი (5 ინგრედიენტით)
ინგრედიენტები:

ტაჰინი (სეზამის პასტა) – ¼ ჭიქა
ლიმონის წვენი – 2 ს.კ. (ახალგამოწურული, უფრო არომატულია)
ნივრის კბილი – 1 (გადატკეპნილი ან წვრილად დაჭრილი)
მარილი – გემოვნებით (~¼ ჩ.კ.)
ცივი წყალი – 2–4 ს.კ. (სასურველი სისქის მისაღებად)
???? მომზადება:

პატარა თასში აურიე ტაჰინი, ლიმონის წვენი, დაჭყლეტილი ნიორი და მარილი.
სოუსი ჯერ შეგეჭრება, მერე გასქელდება — ნორმალურია! ახლა ნელ-ნელა დაამატე ცივი წყალი და განაგრძე მორევა.
აურიე, სანამ მიღებ გლუვ, მსუბუქად ბზინვარე, კრემისებრ კონსისტენციას.
დააგემოვნე – სურვილისამებრ დაამატე მეტი ლიმონი ან მარილი.
???? გამოყენება:
ბუდას თეფშზე – ბრინჯთან, ავოკადოსთან და ბოსტნეულთან
ფალაფელთან – კლასიკა!
შემწვარი ბოსტნეულისთვის – კარფულისთვის, ყვავილოვანი კომბოსტოსთვის, სტაფილოსთვის
სალათის დრესინგად – უბრალოდ დაასხი ზემოდან
პიტასთან ან ლავაშთან – როგორც დიპი

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow