ბერძნული მაკარონის სალათის რეცეპტი
ბერძნული მაკარონის სალათი შესანიშნავი კომბინაციაა ტკბილი, მარილიანი და ხრაშუნა ინგრედიენტებისგან, რაც ქმნის გემრიელ, მსუბუქ და ჯანსაღ სალათს. ამ სალათში შედის ბერძნული კულინარიის კლასიკური ინგრედიენტები, როგორებიცაა ფეტა, ზეთისხილი და ბოსტნეული. მაკარონი კი ამ ყველაფერს აერთიანებს.ბერძნული მაკარონის სალათიინგრედიენტები:მაკარონი (ქაფლიანი ან პატარა ფორმატში) – 200 გრამიმრგვალი პომიდორი – 2 ცალი (ან პატარა წითელი პომიდორი)ქომბოსტო (ბულგარული წიწაკა) – 1 ცალი (პეპერონი ან ტკბილი ბულგარული)ქილაში დაფარული ზეთისხილი (კალათბურთელი ან მწარე) – 100 გრამიფეტა – 100 გრამი (თუ გინდათ, გადაჭრილიც შეიძლება)მწვანე ოხრახუში – 1 სუფრის კოვზი (დაჭრილი)ზეთისხილის ზეთი – 2 სუფრის კოვზივაშლის ძმარი ან ლიმონის წვენი – 1 სუფრის კოვზიმარილი და შავი პილპილი – გემოვნებითმომზადება:მაკარონი შეაწოდე მარილიან წყალში და მოხარშე პაკეტზე მითითებული დროით, შემდეგ გადაწურე და გააცივე.პომიდორი და ბულგარული წიწაკა დაჭერი პატარა კუბიკებად.ფეტა და ზეთისხილი დაჭერი პატარა ნაჭრებად ან გემოვნებით.დიდ თასში მოათავსე მაკარონი, დაჭრილი ბოსტნეული, ფეტა და ზეთისხილი.დაამატე ზეთისხილის ზეთი, ვაშლის ძმარი ან ლიმონის წვენი, მარილი და პილპილი.აურიე და მოაყარე მწვანე ოხრახუში.სალათს დააწურე 10-15 წუთი მაცივარში, რათა გემოები შეერთოს.რჩევები:თუ გსურს, რომ სალათი უფრო შოკოლადური იყოს, შეგიძლია დაამატო მოხარშული ქათამი, ბეკონი ან თევზი (მონცარეა).ფეტა შეიძლება გემოვნებით შეიცვალოს ყველის სხვა სახით (მაგალითად, პარმეზანი).

ბერძნული მაკარონის სალათი
ინგრედიენტები:
მაკარონი (ქაფლიანი ან პატარა ფორმატში) – 200 გრამი
მრგვალი პომიდორი – 2 ცალი (ან პატარა წითელი პომიდორი)
ქომბოსტო (ბულგარული წიწაკა) – 1 ცალი (პეპერონი ან ტკბილი ბულგარული)
ქილაში დაფარული ზეთისხილი (კალათბურთელი ან მწარე) – 100 გრამი
ფეტა – 100 გრამი (თუ გინდათ, გადაჭრილიც შეიძლება)
მწვანე ოხრახუში – 1 სუფრის კოვზი (დაჭრილი)
ზეთისხილის ზეთი – 2 სუფრის კოვზი
ვაშლის ძმარი ან ლიმონის წვენი – 1 სუფრის კოვზი
მარილი და შავი პილპილი – გემოვნებით
მომზადება:
მაკარონი შეაწოდე მარილიან წყალში და მოხარშე პაკეტზე მითითებული დროით, შემდეგ გადაწურე და გააცივე.
პომიდორი და ბულგარული წიწაკა დაჭერი პატარა კუბიკებად.
ფეტა და ზეთისხილი დაჭერი პატარა ნაჭრებად ან გემოვნებით.
დიდ თასში მოათავსე მაკარონი, დაჭრილი ბოსტნეული, ფეტა და ზეთისხილი.
დაამატე ზეთისხილის ზეთი, ვაშლის ძმარი ან ლიმონის წვენი, მარილი და პილპილი.
აურიე და მოაყარე მწვანე ოხრახუში.
სალათს დააწურე 10-15 წუთი მაცივარში, რათა გემოები შეერთოს.
რჩევები:
თუ გსურს, რომ სალათი უფრო შოკოლადური იყოს, შეგიძლია დაამატო მოხარშული ქათამი, ბეკონი ან თევზი (მონცარეა).
ფეტა შეიძლება გემოვნებით შეიცვალოს ყველის სხვა სახით (მაგალითად, პარმეზანი).
What's Your Reaction?






