ბულგარული წიწაკის სალათის სხვადასხვა ვარიაცია
ბულგარული წიწაკის სალათები გამოირჩევა ფერადოვნებით, სიტკბოთი და ტექსტურის მრავალფეროვნებით. ის შეიძლება იყოს შემწვარი, ნედლი, პიკანტური, მჟავე, სოუსიანი ან თუნდაც თხილის ელემენტით გამდიდრებული. ქვემოთ გთავაზობ რამდენიმე განსხვავებულ და საინტერესო ვარიაციას:1. კლასიკური შემწვარი ბულგარული წიწაკის სალათიინგრედიენტები:შემწვარი ბულგარული წიწაკა (სასურველია წითელი და ყვითელი)ნიორიზეითუნის ზეთილიმონის წვენი ან ძმარიზღვის მარილიმახასიათებელი: არომატული და მარტივი. იდეალურია გრილზე შემწვარი წიწაკით.2. ბულგარული წიწაკა ფეტათი და პომიდორითინგრედიენტები:ახალი ბულგარული წიწაკაჩერი პომიდორებიფეტა ყველიორეგანო ან რეჰანიზეითუნის ზეთიშავი პილპილიმახასიათებელი: ხმელთაშუა ზღვის სტილის მსუბუქი და არომატული სალათი.3. ბულგარული წიწაკა და ბადრიჯანი კავკასიური სტილშიინგრედიენტები:შემწვარი ბულგარული წიწაკაშემწვარი ბადრიჯანინიორინიგოზის პასტაძმარი ან ლიმონის წვენიახალი ქინძიმახასიათებელი: მკვეთრი და მდიდარი არომატით, ტრადიციული ქართული/კავკასიური მოტივით.4. ბულგარული წიწაკა ქინოთი და ავოკადოთიინგრედიენტები:ახალი ბულგარული წიწაკამოხარშული ქინოაავოკადომწვანე ხახვილაიმის წვენიპიტნა ან ქინძიმახასიათებელი: ვეგანური, ცილებით მდიდარი და ძალიან გამაგრილებელი ვარიანტი.5. ბულგარული წიწაკა სოიოს სოუსით (აზიური სტილი)ინგრედიენტები:ბულგარული წიწაკა (თხლად დაჭრილი)სოიოს სოუსინიორითხილი ან სეზამის თესლილაიმის წვენიწითელი ჩილი (სურვილისამებრ)მახასიათებელი: ოდნავ პიკანტური და არაჩვეულებრივად სურნელოვანი. იდეალურია აზიური კერძების გვერდით.6. თბილი ბულგარული წიწაკა ჩიზთან და ბალზამიკთანინგრედიენტები:გრილზე შემწვარი წიწაკამოცარელა ან ბურატაბალზამიკის ძმარი ან კრემიახალი რეჰანიზღვის მარილიმახასიათებელი: ნაზი, რბილი და ტკბილ-მჟავე ნოტებით გაჯერებული სალათი.

1. კლასიკური შემწვარი ბულგარული წიწაკის სალათი
ინგრედიენტები:
შემწვარი ბულგარული წიწაკა (სასურველია წითელი და ყვითელი)
ნიორი
ზეითუნის ზეთი
ლიმონის წვენი ან ძმარი
ზღვის მარილი
მახასიათებელი: არომატული და მარტივი. იდეალურია გრილზე შემწვარი წიწაკით.
2. ბულგარული წიწაკა ფეტათი და პომიდორით
ინგრედიენტები:
ახალი ბულგარული წიწაკა
ჩერი პომიდორები
ფეტა ყველი
ორეგანო ან რეჰანი
ზეითუნის ზეთი
შავი პილპილი
მახასიათებელი: ხმელთაშუა ზღვის სტილის მსუბუქი და არომატული სალათი.
3. ბულგარული წიწაკა და ბადრიჯანი კავკასიური სტილში
ინგრედიენტები:
შემწვარი ბულგარული წიწაკა
შემწვარი ბადრიჯანი
ნიორი
ნიგოზის პასტა
ძმარი ან ლიმონის წვენი
ახალი ქინძი
მახასიათებელი: მკვეთრი და მდიდარი არომატით, ტრადიციული ქართული/კავკასიური მოტივით.
4. ბულგარული წიწაკა ქინოთი და ავოკადოთი
ინგრედიენტები:
ახალი ბულგარული წიწაკა
მოხარშული ქინოა
ავოკადო
მწვანე ხახვი
ლაიმის წვენი
პიტნა ან ქინძი
მახასიათებელი: ვეგანური, ცილებით მდიდარი და ძალიან გამაგრილებელი ვარიანტი.
5. ბულგარული წიწაკა სოიოს სოუსით (აზიური სტილი)
ინგრედიენტები:
ბულგარული წიწაკა (თხლად დაჭრილი)
სოიოს სოუსი
ნიორი
თხილი ან სეზამის თესლი
ლაიმის წვენი
წითელი ჩილი (სურვილისამებრ)
მახასიათებელი: ოდნავ პიკანტური და არაჩვეულებრივად სურნელოვანი. იდეალურია აზიური კერძების გვერდით.
6. თბილი ბულგარული წიწაკა ჩიზთან და ბალზამიკთან
ინგრედიენტები:
გრილზე შემწვარი წიწაკა
მოცარელა ან ბურატა
ბალზამიკის ძმარი ან კრემი
ახალი რეჰანი
ზღვის მარილი
მახასიათებელი: ნაზი, რბილი და ტკბილ-მჟავე ნოტებით გაჯერებული სალათი.
What's Your Reaction?






