გაზქურაში მომზადებული ნეკნები - ნაზი და გემრიელი
გთავაზობ ნეკნების (ღორის ან საქონლის) ძალიან ნაზ და არომატულ ვერსიას, რომელიც მარტივად მზადდება გაზქურაში, ღუმელის გარეშე. ნეკნები გამომცხვარია დაბალ ცეცხლზე, რათა ხორცი მაქსიმალურად დარბილდეს და სოუსი კარგად შეიწოვოს.ინგრედიენტები:1 კგ ღორის ან საქონლის ნეკნები (ღორის შემთხვევაში უფრო რბილი გამოდის)1 საშუალო თავი ხახვი (დაჭრილი ნახევარწრებად)2-3 კბილი ნიორი (გახეხილი ან დაჭყლეტილი)1 სუფრის კოვზი ტომატპასტა1 ჩაის კოვზი თაფლი ან შაქარი (სურვილისამებრ – გასატკბობად)1 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა ან პაპრიკა1 ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი ან თავშავამარილი, შავი პილპილი2 სუფრის კოვზი ზეთი1 ჩაის ჭიქა წყალი ან ბულიონი (მთლიანად რომ დაფაროს სოუსმა)სურვილისამებრ: სოიოს სოუსი ან ბალზამიკო რამდენიმე წვეთიმომზადების წესი:1. ხორცის მომზადება:დაჭერი ნეკნები ნაწილებად (1-2 ნეკრიანი კუბიკებად).მოაყარე მარილი, პილპილი, პაპრიკა, ქინძი და ცოტა ზეთი.თუ დრო გაქვს, გააჩერე მარინადში მინიმუმ 30 წუთი (შეგიძლია წინადღესაც).2. მოშუშვა:ღრმა ტაფაში ან ქვაბში გააცხელე ზეთი.დადე ნეკნები და ოდნავ შეაბრაწე ორივე მხრიდან, რომ ფერი მიიღოს.დაამატე ხახვი და მოშუშე ხორცთან ერთად რამდენიმე წუთი.შემდეგ დაამატე ნიორი და ტომატპასტა, მოურიე და მოშუშე კიდევ 1-2 წუთი.3. ხარშვა:დაასხი ცხელი წყალი ან ბულიონი – ისე, რომ ნეკნები თითქმის დაიფაროს.დაუმატე თაფლი ან შაქარი (სოუსს მრგვალ გემოს მისცემს), სურვილისამებრ – რამდენიმე წვეთი სოიოს სოუსი.დააფარე თავსახური და ხარშე ძალიან დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 1.5 – 2 საათი, სანამ ხორცი ნაზი და რბილი გახდება (ძვლისგან თითქმის უნდა სცილდებოდეს).4. ბოლოში:როცა სითხე ოდნავ შეიწოვება და სოუსი გასქელდება, გადმოიღე.სურვილისამებრ, სოუსს შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტაოდენი კარაქი დამატებითი სირბილისთვის.

ინგრედიენტები:
1 კგ ღორის ან საქონლის ნეკნები (ღორის შემთხვევაში უფრო რბილი გამოდის)
1 საშუალო თავი ხახვი (დაჭრილი ნახევარწრებად)
2-3 კბილი ნიორი (გახეხილი ან დაჭყლეტილი)
1 სუფრის კოვზი ტომატპასტა
1 ჩაის კოვზი თაფლი ან შაქარი (სურვილისამებრ – გასატკბობად)
1 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა ან პაპრიკა
1 ჩაის კოვზი ხმელი ქინძი ან თავშავა
მარილი, შავი პილპილი
2 სუფრის კოვზი ზეთი
1 ჩაის ჭიქა წყალი ან ბულიონი (მთლიანად რომ დაფაროს სოუსმა)
სურვილისამებრ: სოიოს სოუსი ან ბალზამიკო რამდენიმე წვეთი
მომზადების წესი:
1. ხორცის მომზადება:
დაჭერი ნეკნები ნაწილებად (1-2 ნეკრიანი კუბიკებად).
მოაყარე მარილი, პილპილი, პაპრიკა, ქინძი და ცოტა ზეთი.
თუ დრო გაქვს, გააჩერე მარინადში მინიმუმ 30 წუთი (შეგიძლია წინადღესაც).
2. მოშუშვა:
ღრმა ტაფაში ან ქვაბში გააცხელე ზეთი.
დადე ნეკნები და ოდნავ შეაბრაწე ორივე მხრიდან, რომ ფერი მიიღოს.
დაამატე ხახვი და მოშუშე ხორცთან ერთად რამდენიმე წუთი.
შემდეგ დაამატე ნიორი და ტომატპასტა, მოურიე და მოშუშე კიდევ 1-2 წუთი.
3. ხარშვა:
დაასხი ცხელი წყალი ან ბულიონი – ისე, რომ ნეკნები თითქმის დაიფაროს.
დაუმატე თაფლი ან შაქარი (სოუსს მრგვალ გემოს მისცემს), სურვილისამებრ – რამდენიმე წვეთი სოიოს სოუსი.
დააფარე თავსახური და ხარშე ძალიან დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 1.5 – 2 საათი, სანამ ხორცი ნაზი და რბილი გახდება (ძვლისგან თითქმის უნდა სცილდებოდეს).
4. ბოლოში:
როცა სითხე ოდნავ შეიწოვება და სოუსი გასქელდება, გადმოიღე.
სურვილისამებრ, სოუსს შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტაოდენი კარაქი დამატებითი სირბილისთვის.
What's Your Reaction?






