მარტივი სოკოს სუპის რეცეპტი

ბევრი ფუსფუსის გარეშე მარტივი და არომატული სოკოს სუპი? აბსოლუტურად კი! ???? აი მარტივი რეცეპტი, რომელიც შეგიძლიათ მოამზადოთ რამდენიმე ძირითადი ინგრედიენტით, სულ რაღაც 30 წუთში. გემრიელია როგორც დამოუკიდებელი კერძი, ასევე ხრაშუნა პურით ან ბრინჯთან ერთად.???? მარტივი სოკოს სუპი (რძიანი ან ვეგანური ვარიანტით)ინგრედიენტები:სოკო – 300-400 გ (შამპინიონი ან სხვა რბილი სოკო)ხახვი – 1 საშუალო, წვრილად დაჭრილინიორი – 2 კბილი, დაჭრილი ან დაჭყლეტილიზეთი ან კარაქი – 2 ს.კ.ფქვილი – 1 ს.კ. (სქელისთვის, სურვილისამებრ)ბულიონი ან წყალი – 4 ჭიქა (დაახლოებით 1 ლიტრი)რძე ან ნაღები – ½ ჭიქა (ან მცენარეული რძე ვეგანურად)მარილი და პილპილი – გემოვნებით(სურვილისამებრ) thyme, ოხრახუში, სალბი ან დაფნის ფოთოლიმომზადება:სოკოს მომზადება: სოკო გაწმინდე და დაჭერი საშუალო ზომის ნაჭრებად.ხახვის მოშუშვა: ღრმა ქვაბში გააცხელე ზეთი ან კარაქი და მოშუშე ხახვი და ნიორი 3–4 წუთის განმავლობაში, სანამ გამჭვირვალე გახდება.სოკოს დამატება: დაუმატე დაჭრილი სოკო და წვრილ ცეცხლზე მოშუშე 7–10 წუთი, სანამ სითხეს არ გამოუშვებს და ოდნავ დაიკუმშება.სქელისთვის (სურვილისამებრ): დაუმატე ფქვილი, ურიე სწრაფად 1 წუთით.დაასხი ბულიონი ან წყალი: მოურიე და მიიყვანე დუღილამდე. თუ გინდა ბლენდერში გლუვი ტექსტურა, ახლა შეგიძლია ნახევარი მასა გადაანაწილო და დააბლენდერო.დაუმატე რძე ან ნაღები: დაასხი რძე/ნაღები (ან მცენარეული რძე – მაგალითად კეშიუს, შვრიის ან სოიოს).არომატები და ბოლო შეხება: მოაყარე მარილი, პილპილი და სხვა სანელებლები. ადუღე კიდევ 5 წუთით.???? რჩევები:თუ გინდა უფრო „ქრემოვანი“, გამოიყენე ბლენდერი ბოლოსთვის.გემრიელად ეხამება თხლად დაჭრილი მწვანე ხახვი ან ოხრახუში თავზე.ვეგანური ვარიანტისთვის უბრალოდ გამოიყენე მცენარეული რძე და ზეთი კარაქის ნაცვლად.

აპრ. 9, 2025 - 18:57
 0
მარტივი სოკოს სუპის რეცეპტი
ბევრი ფუსფუსის გარეშე მარტივი და არომატული სოკოს სუპი? აბსოლუტურად კი! ???? აი მარტივი რეცეპტი, რომელიც შეგიძლიათ მოამზადოთ რამდენიმე ძირითადი ინგრედიენტით, სულ რაღაც 30 წუთში. გემრიელია როგორც დამოუკიდებელი კერძი, ასევე ხრაშუნა პურით ან ბრინჯთან ერთად.

???? მარტივი სოკოს სუპი (რძიანი ან ვეგანური ვარიანტით)
ინგრედიენტები:

სოკო – 300-400 გ (შამპინიონი ან სხვა რბილი სოკო)
ხახვი – 1 საშუალო, წვრილად დაჭრილი
ნიორი – 2 კბილი, დაჭრილი ან დაჭყლეტილი
ზეთი ან კარაქი – 2 ს.კ.
ფქვილი – 1 ს.კ. (სქელისთვის, სურვილისამებრ)
ბულიონი ან წყალი – 4 ჭიქა (დაახლოებით 1 ლიტრი)
რძე ან ნაღები – ½ ჭიქა (ან მცენარეული რძე ვეგანურად)
მარილი და პილპილი – გემოვნებით
(სურვილისამებრ) thyme, ოხრახუში, სალბი ან დაფნის ფოთოლი
მომზადება:

სოკოს მომზადება: სოკო გაწმინდე და დაჭერი საშუალო ზომის ნაჭრებად.
ხახვის მოშუშვა: ღრმა ქვაბში გააცხელე ზეთი ან კარაქი და მოშუშე ხახვი და ნიორი 3–4 წუთის განმავლობაში, სანამ გამჭვირვალე გახდება.
სოკოს დამატება: დაუმატე დაჭრილი სოკო და წვრილ ცეცხლზე მოშუშე 7–10 წუთი, სანამ სითხეს არ გამოუშვებს და ოდნავ დაიკუმშება.
სქელისთვის (სურვილისამებრ): დაუმატე ფქვილი, ურიე სწრაფად 1 წუთით.
დაასხი ბულიონი ან წყალი: მოურიე და მიიყვანე დუღილამდე. თუ გინდა ბლენდერში გლუვი ტექსტურა, ახლა შეგიძლია ნახევარი მასა გადაანაწილო და დააბლენდერო.
დაუმატე რძე ან ნაღები: დაასხი რძე/ნაღები (ან მცენარეული რძე – მაგალითად კეშიუს, შვრიის ან სოიოს).
არომატები და ბოლო შეხება: მოაყარე მარილი, პილპილი და სხვა სანელებლები. ადუღე კიდევ 5 წუთით.
???? რჩევები:

თუ გინდა უფრო „ქრემოვანი“, გამოიყენე ბლენდერი ბოლოსთვის.
გემრიელად ეხამება თხლად დაჭრილი მწვანე ხახვი ან ოხრახუში თავზე.
ვეგანური ვარიანტისთვის უბრალოდ გამოიყენე მცენარეული რძე და ზეთი კარაქის ნაცვლად.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow