ორთქლზე მოხარშული სოკოს პელმენი - ვეგანური ჭურჭელი

ორთქლზე მოხარშული სოკოს პელმენი – ვეგანური რეცეპტი ????????ეს რეცეპტი გემრიელი და ჯანსაღია, რადგან სოკო და მცენარეული ინგრედიენტები იდეალურად ერწყმის ერთმანეთს და ქმნის ვეგანური, არომატულს და სავსე პელმენს.ინგრედიენტები (4-6 ულუფისთვის):ცომისთვის:2 ½ ჭიქა ფქვილი (00 ტიპის ან უნივერსალური)1 ჩ.კ. მარილი¾ ჭიქა წყალი2 ს.კ. ზეთისხილის ზეთიფილინგისთვის:300 გ სოკო (შამპინიონი ან კრემინი, დაჭრილი)1 დიდი ხახვი (დაჭრილი)2 კბილი ნიორი (დაჭრილი)1 ს.კ. სოიოს სოუსი1 ჩ.კ. ტაფის ქინძი (სურვილისამებრ)1 ჩ.კ. მწვანე ხახვი (სურვილისამებრ)მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით1 ს.კ. ზეთისხილის ზეთი (მოშუშვისთვის)მომზადება:1. ცომის მომზადება:დიდ თასში აურიე ფქვილი და მარილი.თანდათან დაამატე წყალი და ზეთისხილის ზეთი, აურიე, სანამ ერთგვაროვანი ცომი არ მიიღება.მოზილე ცომი 5-7 წუთი, სანამ ელასტიური და გლუვი გახდება.გადააფარე ცომი ნესტიანი ტილო და გააჩერე 30 წუთი, რომ დაისვენოს.2. ფილინგის მომზადება:ტაფაზე ზეთში მოშუშე ხახვი და ნიორი 3-4 წუთი, სანამ მინიორები გახდებიან.დაამატე დაჭრილი სოკო და გააგრძელე შუშვა 5-7 წუთი, სანამ სოკო დარბილდება და ოდნავ შერეცხება.დაამატე სოიოს სოუსი, მწვანე ხახვი (თუ გსურთ), ქინძი და მარილი. კარგად აურიე და დაუშვი 2-3 წუთი, რომ არომატები გაიფანტოს.გადმოიღე ტაფიდან და გააცივი.3. პელმენების ფორმირება:ცომი გაყავი 12-15 პატარა ბურთულად და თითოეული ბურთული გააბრტყელე 5 სმ დიამეტრის წრედ.ყოველი წრის ცენტრში მოათავსე სოკოს შიგთავსი და მოაჯახე კიდეები, რომ მოხერხებულად დაიხუროს და ჩატვირთული იყოს.ყურადღებით დააწვრილე პელმენი ისე, რომ არ გაფუჭდეს.4. ორთქლზე მოხარშვა:წყლით სავსე ქვაბში მიიტანე მთა boil, ხოლო პელმენები დააყენე ორთქლზე.მოხარშე 10-12 წუთი, სანამ ისინი მსუბუქად არ მოიწევენ.შემოწმება შეგიძლიათ, თუ პელმენი გაბერილია და გარე მხარე მთლიანად მოხარშულია.მიწოდება:მიირთვით ცხლად, პიკანტური სოუსის ან ტზაძიკის სოუსთან.ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ გრილი ხილი ან ხახვი, რომ მეტი არომატი მიიღოთ.გემრიელად მიირთვით! ????

მარ. 22, 2025 - 18:27
 0
ორთქლზე მოხარშული სოკოს პელმენი - ვეგანური ჭურჭელი
ორთქლზე მოხარშული სოკოს პელმენი – ვეგანური რეცეპტი ????????
ეს რეცეპტი გემრიელი და ჯანსაღია, რადგან სოკო და მცენარეული ინგრედიენტები იდეალურად ერწყმის ერთმანეთს და ქმნის ვეგანური, არომატულს და სავსე პელმენს.

ინგრედიენტები (4-6 ულუფისთვის):
ცომისთვის:

2 ½ ჭიქა ფქვილი (00 ტიპის ან უნივერსალური)
1 ჩ.კ. მარილი
¾ ჭიქა წყალი
2 ს.კ. ზეთისხილის ზეთი
ფილინგისთვის:

300 გ სოკო (შამპინიონი ან კრემინი, დაჭრილი)
1 დიდი ხახვი (დაჭრილი)
2 კბილი ნიორი (დაჭრილი)
1 ს.კ. სოიოს სოუსი
1 ჩ.კ. ტაფის ქინძი (სურვილისამებრ)
1 ჩ.კ. მწვანე ხახვი (სურვილისამებრ)
მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით
1 ს.კ. ზეთისხილის ზეთი (მოშუშვისთვის)
მომზადება:
1. ცომის მომზადება:

დიდ თასში აურიე ფქვილი და მარილი.
თანდათან დაამატე წყალი და ზეთისხილის ზეთი, აურიე, სანამ ერთგვაროვანი ცომი არ მიიღება.
მოზილე ცომი 5-7 წუთი, სანამ ელასტიური და გლუვი გახდება.
გადააფარე ცომი ნესტიანი ტილო და გააჩერე 30 წუთი, რომ დაისვენოს.
2. ფილინგის მომზადება:

ტაფაზე ზეთში მოშუშე ხახვი და ნიორი 3-4 წუთი, სანამ მინიორები გახდებიან.
დაამატე დაჭრილი სოკო და გააგრძელე შუშვა 5-7 წუთი, სანამ სოკო დარბილდება და ოდნავ შერეცხება.
დაამატე სოიოს სოუსი, მწვანე ხახვი (თუ გსურთ), ქინძი და მარილი. კარგად აურიე და დაუშვი 2-3 წუთი, რომ არომატები გაიფანტოს.
გადმოიღე ტაფიდან და გააცივი.
3. პელმენების ფორმირება:

ცომი გაყავი 12-15 პატარა ბურთულად და თითოეული ბურთული გააბრტყელე 5 სმ დიამეტრის წრედ.
ყოველი წრის ცენტრში მოათავსე სოკოს შიგთავსი და მოაჯახე კიდეები, რომ მოხერხებულად დაიხუროს და ჩატვირთული იყოს.
ყურადღებით დააწვრილე პელმენი ისე, რომ არ გაფუჭდეს.
4. ორთქლზე მოხარშვა:

წყლით სავსე ქვაბში მიიტანე მთა boil, ხოლო პელმენები დააყენე ორთქლზე.
მოხარშე 10-12 წუთი, სანამ ისინი მსუბუქად არ მოიწევენ.
შემოწმება შეგიძლიათ, თუ პელმენი გაბერილია და გარე მხარე მთლიანად მოხარშულია.
მიწოდება:
მიირთვით ცხლად, პიკანტური სოუსის ან ტზაძიკის სოუსთან.
ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ გრილი ხილი ან ხახვი, რომ მეტი არომატი მიიღოთ.
გემრიელად მიირთვით! ????

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow