როგორ მოვამზადოთ შვრიის პასტა - 3 ინგრედიენტით და გლუტენის გარეშე
შვრიის პასტა (Oat Paste) მარტივი და სასარგებლო საკვებია, რომელიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც კარაქის ან ტაჰინის ალტერნატივა.ინგრედიენტები: • 1 ჭიქა შვრია (უმჯობესია უგლუტენო, თუ 100%-ით გლუტენის გარეშე გსურთ) • ½ ჭიქა წყალი ან მცენარეული რძე • 1 ს.კ. ქოქოსის ზეთი ან თხილის კარაქიმომზადება: 1. შვრიის დამუშავება: • თუ გინდათ უფრო გლუვი პასტა, წინასწარ დაფქვით შვრია ფქვილის მსგავსად. • შეგიძლიათ ცოცხალი შვრია პირდაპირ გამოიყენოთ, ან 5-10 წუთი ოდნავ მოხარშოთ რბილობისთვის. 2. შერევა: • ბლენდერში ჩაყარეთ შვრია, წყალი/რძე და ქოქოსის ზეთი. • დააბლენდერეთ მაღალ სიჩქარეზე, სანამ გლუვ, კრემის მსგავს ტექსტურას არ მიიღებთ. • თუ ძალიან სქელია, დაამატეთ ცოტა მეტი წყალი. 3. შენახვა: • გადაიტანეთ მინის ქილაში და შეინახეთ მაცივარში 3-5 დღის განმავლობაში.შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ტოსტის, ხილის ან ბლინების ზედაპირზე. ასევე, შეგიძლიათ შოკოლადით ან თაფლით გაამდიდროთ.

ინგრედიენტები:
• 1 ჭიქა შვრია (უმჯობესია უგლუტენო, თუ 100%-ით გლუტენის გარეშე გსურთ)
• ½ ჭიქა წყალი ან მცენარეული რძე
• 1 ს.კ. ქოქოსის ზეთი ან თხილის კარაქი
მომზადება:
1. შვრიის დამუშავება:
• თუ გინდათ უფრო გლუვი პასტა, წინასწარ დაფქვით შვრია ფქვილის მსგავსად.
• შეგიძლიათ ცოცხალი შვრია პირდაპირ გამოიყენოთ, ან 5-10 წუთი ოდნავ მოხარშოთ რბილობისთვის.
2. შერევა:
• ბლენდერში ჩაყარეთ შვრია, წყალი/რძე და ქოქოსის ზეთი.
• დააბლენდერეთ მაღალ სიჩქარეზე, სანამ გლუვ, კრემის მსგავს ტექსტურას არ მიიღებთ.
• თუ ძალიან სქელია, დაამატეთ ცოტა მეტი წყალი.
3. შენახვა:
• გადაიტანეთ მინის ქილაში და შეინახეთ მაცივარში 3-5 დღის განმავლობაში.
შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ტოსტის, ხილის ან ბლინების ზედაპირზე. ასევე, შეგიძლიათ შოკოლადით ან თაფლით გაამდიდროთ.
What's Your Reaction?






