საუკეთესო ბრუსკეტას რეცეპტი

ბრუსკეტა კლასიკური იტალიური აპეტაიზერია – ხრაშუნა პური, ახალი ინგრედიენტები და არომატული ზეთისხილის ზეთი! ????????ინგრედიენტები (4-6 პორცია):პურისთვის:1 ბაგეტი ან იტალიური პური2 სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი1 კბილი ნიორი (პურის დასაზელად)ტოპინგისთვის:3 საშუალო ზომის პომიდორი (დაჭრილი კუბიკებად)2 სუფრის კოვზი ახალი ბაზილიკი (წვრილად დაჭრილი)1 სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი1 ჩაის კოვზი ბალზამიანი ძმარი1 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი ან წვრილად დაჭრილი)მარილი და შავი პილპილი გემოვნებითსურვილისამებრ: მოცარელა ან პარმეზანი (დაჭრილი ან გახეხილი)მომზადების ინსტრუქცია:1. პურის მომზადებაბაგეტი დაჭერით 1.5 სმ სისქის ნაჭრებად და მოაწყვეთ საცხობ ფორმაზე.თითოეულ ნაჭერზე მოასხით ზეთისხილის ზეთი.გამოაცხვეთ 180°C-ზე 8-10 წუთი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა.სანამ ცხელი იქნება, გადაუსვით ნიორი თითოეულ ნაჭერზე – ეს დაუმატებს უგემრიელეს არომატს!2. ტოპინგის მომზადებათასში შეურიეთ პომიდორი, ბაზილიკი, ნიორი, ზეთისხილის ზეთი და ბალზამიანი ძმარი.დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.კარგად აურიეთ და გააჩერეთ 5-10 წუთი, რომ არომატები შეერიოს.3. აწყობა და მირთმევაპურის ნაჭრებზე მოათავსეთ პომიდვრის მიქსი.სურვილისამებრ, დაამატეთ გახეხილი პარმეზანი ან მოცარელა.შეგიძლიათ მორთოთ კიდევ ცოტა ბაზილიკით და ზეთისხილის ზეთით.???? დამატებითი ვარიაციები:✅ ბრუსკეტა მოცარელათი – დაამატეთ ახალი ბურატა ან მოცარელა.✅ ბრუსკეტა ავოკადოთი – პომიდვრის გარდა, დაამატეთ დაჭყლეტილი ავოკადო და ცოტა ლაიმის წვენი.✅ ბრუსკეტა პროშუტოთი – ზემოდან დააწყვეთ პროშუტოს ნაჭრები და ცოტაოდენი რუკოლა.✅ სოკოს ბრუსკეტა – მოხარშული სოკო ნივრით და თიმით – იდეალურია ზამთარში!გემრიელად მიირთვით! ????????????

თებ. 5, 2025 - 23:26
 0
საუკეთესო ბრუსკეტას რეცეპტი
ბრუსკეტა კლასიკური იტალიური აპეტაიზერია – ხრაშუნა პური, ახალი ინგრედიენტები და არომატული ზეთისხილის ზეთი! ????????

ინგრედიენტები (4-6 პორცია):
პურისთვის:

1 ბაგეტი ან იტალიური პური
2 სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი
1 კბილი ნიორი (პურის დასაზელად)
ტოპინგისთვის:

3 საშუალო ზომის პომიდორი (დაჭრილი კუბიკებად)
2 სუფრის კოვზი ახალი ბაზილიკი (წვრილად დაჭრილი)
1 სუფრის კოვზი ზეთისხილის ზეთი
1 ჩაის კოვზი ბალზამიანი ძმარი
1 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი ან წვრილად დაჭრილი)
მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
სურვილისამებრ: მოცარელა ან პარმეზანი (დაჭრილი ან გახეხილი)
მომზადების ინსტრუქცია:
1. პურის მომზადება

ბაგეტი დაჭერით 1.5 სმ სისქის ნაჭრებად და მოაწყვეთ საცხობ ფორმაზე.
თითოეულ ნაჭერზე მოასხით ზეთისხილის ზეთი.
გამოაცხვეთ 180°C-ზე 8-10 წუთი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა.
სანამ ცხელი იქნება, გადაუსვით ნიორი თითოეულ ნაჭერზე – ეს დაუმატებს უგემრიელეს არომატს!
2. ტოპინგის მომზადება

თასში შეურიეთ პომიდორი, ბაზილიკი, ნიორი, ზეთისხილის ზეთი და ბალზამიანი ძმარი.
დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
კარგად აურიეთ და გააჩერეთ 5-10 წუთი, რომ არომატები შეერიოს.
3. აწყობა და მირთმევა

პურის ნაჭრებზე მოათავსეთ პომიდვრის მიქსი.
სურვილისამებრ, დაამატეთ გახეხილი პარმეზანი ან მოცარელა.
შეგიძლიათ მორთოთ კიდევ ცოტა ბაზილიკით და ზეთისხილის ზეთით.
???? დამატებითი ვარიაციები:
✅ ბრუსკეტა მოცარელათი – დაამატეთ ახალი ბურატა ან მოცარელა.
✅ ბრუსკეტა ავოკადოთი – პომიდვრის გარდა, დაამატეთ დაჭყლეტილი ავოკადო და ცოტა ლაიმის წვენი.
✅ ბრუსკეტა პროშუტოთი – ზემოდან დააწყვეთ პროშუტოს ნაჭრები და ცოტაოდენი რუკოლა.
✅ სოკოს ბრუსკეტა – მოხარშული სოკო ნივრით და თიმით – იდეალურია ზამთარში!

გემრიელად მიირთვით! ????????????

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow