ქათმის ფახიტასი - ჯანსაღი ვახშამი

ქათმის ფახიტასი — ჯანსაღი ვახშამიინგრედიენტები:500 გრამი ქათმის ფილე, წვრილად დაჭრილი1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი1 წითელი წიწაკა, თხლად დაჭრილი1 მწვანე წიწაკა, თხლად დაჭრილი1 საშუალო ხახვი, თხლად დაჭრილი2 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი1 ჩაის კოვზი პაპრიკა1 ჩაის კოვზი კიმონი1/2 ჩაის კოვზი ოხრახუში (განსაკუთრებით მშრალი)1/2 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა (ფხვნილი) — სურვილისამებრმარილი და პილპილი გემოვნებითთეთრი ლავაში ან ტორტილია (შეუძლია სრული ან ცალფენიანი)ლაიმის წვენი, ქინძი და ავოკადო (საზამთრო) — დეკორაციადმომზადების წესები:სოუსისთვის ქათმის ნაჭრებზე მოასხით ზეითუნის ზეთი, დაასხით პაპრიკა, კიმონი, ოხრახუში, წითელი წიწაკა, მარილი და პილპილი. კარგად მოურიეთ და დატოვეთ მარიინაციაში 15-20 წუთი.გააცხელეთ დიდი ტაფა საშუალო ცეცხლზე და შეწვით ხახვი, ნიორი, წითელი და მწვანე წიწაკა 5 წუთი, სანამ ფერები არ შემაღლებულან და ბოსტნეული სუსტად არ დარბილდება.დაუმატეთ მარინადში მოთავსებული ქათამი და გააგრძელეთ შეწვა, პერიოდულად ურიეთ, სანამ ქათამი კარგად არ შეწვება და ოქროსფერი არ გახდება (დაახლოვებით 8-10 წუთი).სერვირებისთვის დათბეთ ლავაში ან ტორტილია, შედგით მასში შეწურული ქათამი და ბოსტნეული.დაასხით ლაიმის წვენი, დაამატეთ თხელი ქინძი და თუ გსურთ, მოაყარეთ ავოკადო.

ივნ. 19, 2025 - 00:27
 0
ქათმის ფახიტასი - ჯანსაღი ვახშამი
ქათმის ფახიტასი — ჯანსაღი ვახშამი

ინგრედიენტები:

500 გრამი ქათმის ფილე, წვრილად დაჭრილი
1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 წითელი წიწაკა, თხლად დაჭრილი
1 მწვანე წიწაკა, თხლად დაჭრილი
1 საშუალო ხახვი, თხლად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი
1 ჩაის კოვზი პაპრიკა
1 ჩაის კოვზი კიმონი
1/2 ჩაის კოვზი ოხრახუში (განსაკუთრებით მშრალი)
1/2 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა (ფხვნილი) — სურვილისამებრ
მარილი და პილპილი გემოვნებით
თეთრი ლავაში ან ტორტილია (შეუძლია სრული ან ცალფენიანი)
ლაიმის წვენი, ქინძი და ავოკადო (საზამთრო) — დეკორაციად
მომზადების წესები:

სოუსისთვის ქათმის ნაჭრებზე მოასხით ზეითუნის ზეთი, დაასხით პაპრიკა, კიმონი, ოხრახუში, წითელი წიწაკა, მარილი და პილპილი. კარგად მოურიეთ და დატოვეთ მარიინაციაში 15-20 წუთი.
გააცხელეთ დიდი ტაფა საშუალო ცეცხლზე და შეწვით ხახვი, ნიორი, წითელი და მწვანე წიწაკა 5 წუთი, სანამ ფერები არ შემაღლებულან და ბოსტნეული სუსტად არ დარბილდება.
დაუმატეთ მარინადში მოთავსებული ქათამი და გააგრძელეთ შეწვა, პერიოდულად ურიეთ, სანამ ქათამი კარგად არ შეწვება და ოქროსფერი არ გახდება (დაახლოვებით 8-10 წუთი).
სერვირებისთვის დათბეთ ლავაში ან ტორტილია, შედგით მასში შეწურული ქათამი და ბოსტნეული.
დაასხით ლაიმის წვენი, დაამატეთ თხელი ქინძი და თუ გსურთ, მოაყარეთ ავოკადო.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow