შაქშუკა - მოამზადეთ სახლში
ეგზოტიკური, მაგრამ საოცრად მარტივი, არომატული დილის/სადილის კერძი — ჩაშუშული პომიდვრისა და კვერცხის ბაზაზე. იდეალურია პურში ამოსაწობად!ინგრედიენტები (2–3 პორციაზე):კვერცხი — 4 ცალიპომიდორი — 4 დიდი ცალი ან კონსერვირებული პომიდორი — 1 ქილაწითელი ბულგარული წიწაკა — 1 ცალიხახვი — 1 თავინიორი — 2 კბილიზეთი — 2–3 ს.კ.პაპრიკა — 1 ჩ.კ.ქუმინი — ½ ჩ.კ.შაქარი — ½ ჩ.კ. (თუ პომიდორი მჟავეა)შავი პილპილი, მარილი — გემოვნებითკამა, ქინძი ან ოხრახუში — დასასრულებლადფეტა (არჩევით) — მოსაყრელადმომზადების ინსტრუქცია:ბოსტნეულის მომზადება:ხახვი, ნიორი და წიწაკა წვრილად დაჭერით. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და მოშუშეთ ხახვი დაახლოებით 3 წუთი. დაამატეთ წიწაკა, გააგრძელეთ შუშვა კიდევ 5 წუთით.პომიდვრის დამატება:დაამატეთ დაჭრილი პომიდვრები ან კონსერვირებული პომიდვრის მასა. ჩაყარეთ პაპრიკა, ქუმინი, მარილი, შაქარი და პილპილი. კარგად აურიეთ და დაბალ ცეცხლზე გააჩერეთ 10–15 წუთით, სანამ მასა შესქელდება და წყალი გადადგება.კვერცხის დამატება:როდესაც მასა მზადაა, კოვზით გააკეთეთ პატარა ღრმულები ტაფაზე და თითოეულში ჩაახეთქეთ კვერცხი. დააფარეთ სახურავი და დაბალ ცეცხლზე აცადეთ კვერცხის ცილას შედედება, ხოლო გულმა რბილი ტექსტურა შეინარჩუნოს — დაახლოებით 5–7 წუთი.დასრულება და მირთმევა:შაქშუკას თავზე მოაყარეთ ახალი მწვანილეული და სურვილისამებრ — დაფშვნილი ფეტა. მიირთვით პურზე ამოსაწობად ან პიტასთან ერთად.

ინგრედიენტები (2–3 პორციაზე):
კვერცხი — 4 ცალი
პომიდორი — 4 დიდი ცალი ან კონსერვირებული პომიდორი — 1 ქილა
წითელი ბულგარული წიწაკა — 1 ცალი
ხახვი — 1 თავი
ნიორი — 2 კბილი
ზეთი — 2–3 ს.კ.
პაპრიკა — 1 ჩ.კ.
ქუმინი — ½ ჩ.კ.
შაქარი — ½ ჩ.კ. (თუ პომიდორი მჟავეა)
შავი პილპილი, მარილი — გემოვნებით
კამა, ქინძი ან ოხრახუში — დასასრულებლად
ფეტა (არჩევით) — მოსაყრელად
მომზადების ინსტრუქცია:
ბოსტნეულის მომზადება:
ხახვი, ნიორი და წიწაკა წვრილად დაჭერით. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და მოშუშეთ ხახვი დაახლოებით 3 წუთი. დაამატეთ წიწაკა, გააგრძელეთ შუშვა კიდევ 5 წუთით.
პომიდვრის დამატება:
დაამატეთ დაჭრილი პომიდვრები ან კონსერვირებული პომიდვრის მასა. ჩაყარეთ პაპრიკა, ქუმინი, მარილი, შაქარი და პილპილი. კარგად აურიეთ და დაბალ ცეცხლზე გააჩერეთ 10–15 წუთით, სანამ მასა შესქელდება და წყალი გადადგება.
კვერცხის დამატება:
როდესაც მასა მზადაა, კოვზით გააკეთეთ პატარა ღრმულები ტაფაზე და თითოეულში ჩაახეთქეთ კვერცხი. დააფარეთ სახურავი და დაბალ ცეცხლზე აცადეთ კვერცხის ცილას შედედება, ხოლო გულმა რბილი ტექსტურა შეინარჩუნოს — დაახლოებით 5–7 წუთი.
დასრულება და მირთმევა:
შაქშუკას თავზე მოაყარეთ ახალი მწვანილეული და სურვილისამებრ — დაფშვნილი ფეტა. მიირთვით პურზე ამოსაწობად ან პიტასთან ერთად.
What's Your Reaction?






