ვეგანური ფეტა ყველის რეცეპტი
ვეგანური ფეტა ყველი მარტივად შეიძლება მოამზადოთ და ძალიან გემრიელი გამოვა. მისი მომზადება რეალურად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტს მოითხოვს. voici რეცეპტი:ინგრედიენტები:1 ჭიქა მზესუმზირის თესლი (ხარისხიანი, ადრე გახეხილი)1/4 ჭიქა წყალი2-3 ს.კ. ლიმონის წვენი1 ს.კ. apple cider vinegar (სასწრაფო ძმარი)1 ჩაის კოვზი მარილი1/2 ჩაის კოვზი ოხრახუში (შესაძლებელია სხვა მწვანილებიც)1 ს.კ. ზეითუნის ზეთიმომზადება:მზესუმზირის თესლები ჩაყარეთ ცივ წყალში და დატოვეთ 6-8 საათის განმავლობაში (თუ ძალიან იშვიათად გაქვთ დრო, შეგიძლიათ ამ ეტაპზე წყალში გააჩეროთ თესლები მხოლოდ 2 საათი).შემდეგ მოათავსეთ თესლები ბლენდერში, დაამატეთ წყალი, ლიმონის წვენი, ძმარი, მარილი და ზეთი.ყველაფერი კარგად აურიეთ, სანამ არ გახდება გლუვი და კრემისებრი მასა.მასა გადადეთ მცირე ზომის თასში ან ფორმაში, და დავტოვოთ მაცივარში 3-4 საათით.როცა ფეტა ყველი დაიკიდება, შეგიძლიათ გამოიყენოთ სალათებში, პურზე ან სხვა კერძებში.თქვენ შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენი გემოვნების მიხედვით მწვანილები, წიწაკა ან სხვა სანელებლები!

ინგრედიენტები:
1 ჭიქა მზესუმზირის თესლი (ხარისხიანი, ადრე გახეხილი)
1/4 ჭიქა წყალი
2-3 ს.კ. ლიმონის წვენი
1 ს.კ. apple cider vinegar (სასწრაფო ძმარი)
1 ჩაის კოვზი მარილი
1/2 ჩაის კოვზი ოხრახუში (შესაძლებელია სხვა მწვანილებიც)
1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
მომზადება:
მზესუმზირის თესლები ჩაყარეთ ცივ წყალში და დატოვეთ 6-8 საათის განმავლობაში (თუ ძალიან იშვიათად გაქვთ დრო, შეგიძლიათ ამ ეტაპზე წყალში გააჩეროთ თესლები მხოლოდ 2 საათი).
შემდეგ მოათავსეთ თესლები ბლენდერში, დაამატეთ წყალი, ლიმონის წვენი, ძმარი, მარილი და ზეთი.
ყველაფერი კარგად აურიეთ, სანამ არ გახდება გლუვი და კრემისებრი მასა.
მასა გადადეთ მცირე ზომის თასში ან ფორმაში, და დავტოვოთ მაცივარში 3-4 საათით.
როცა ფეტა ყველი დაიკიდება, შეგიძლიათ გამოიყენოთ სალათებში, პურზე ან სხვა კერძებში.
თქვენ შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენი გემოვნების მიხედვით მწვანილები, წიწაკა ან სხვა სანელებლები!
What's Your Reaction?






