მარტივი რეცეპტი გუაკამოლესთვის - მექსიკური

???? გუაკამოლეს კლასიკური რეცეპტიინგრედიენტები:2 მწიფე ავოკადო1 პატარა პომიდორი (დაჭრილი წვრილად)1/4 საშუალო ხახვი (წვრილად დაჭრილი – საუკეთესოა წითელი)1 ლაიმის წვენი (ან ნახევარი ლიმონის)1 ს.კ წვრილად დაჭრილი ქინძი (ან პირობითად ოხრახუში)1/2 ჩ.კ მარილიჩილი ან ხალაპენიო – გემოვნებით (ახალი ან ჩილის ფანტელები)???? როგორ მოვამზადოთ:ავოკადოებს გამოაცალე რბილობი და ჩაყარე თასში.ჩანგლით ან კოვზით დამსხვრიე — შეიძლება მთლიანად გლუვი არ იყოს, ოდნავ გრანული texture იდეალურია.დაუმატე ხახვი, პომიდორი, ქინძი, ლაიმის წვენი, მარილი და სურვილისამებრ ჩილი.აურიე ყველაფერს ნაზად. დააგემოვნე და თუ გინდა მეტი მჟავიანობა ან სიმწარე – დაამატე ლაიმის წვენი ან ჩილი.მორჩა! მიირთვი კარტოფილის ჩიფსებთან, ბურიტოსთან, ტაკოსთან ან უბრალოდ ლავაშზე წასმული ????✅ რჩევები:არ შეინახო დიდი ხნით – გუაკამოლე სწრაფად ბრუვდება. თუ მაინც გინდა შენახვა, ავოკადოს რბილობი მჭიდროდ დაფარე საკვები ცელოფნით ისე, რომ ჰაერი არ დარჩეს შიგნით.ქინძი ნამდვილად აძლევს ავთენტურ მექსიკურ გემოს, მაგრამ თუ არ გიყვარს — ოხრახუშიც იმუშავებს.თუ პომიდორს ამატებ, მოაშორე თესლი, რომ წყალი არ გამოუშვას.

აპრ. 17, 2025 - 14:57
 0
მარტივი რეცეპტი გუაკამოლესთვის - მექსიკური
???? გუაკამოლეს კლასიკური რეცეპტი
ინგრედიენტები:

2 მწიფე ავოკადო
1 პატარა პომიდორი (დაჭრილი წვრილად)
1/4 საშუალო ხახვი (წვრილად დაჭრილი – საუკეთესოა წითელი)
1 ლაიმის წვენი (ან ნახევარი ლიმონის)
1 ს.კ წვრილად დაჭრილი ქინძი (ან პირობითად ოხრახუში)
1/2 ჩ.კ მარილი
ჩილი ან ხალაპენიო – გემოვნებით (ახალი ან ჩილის ფანტელები)
???? როგორ მოვამზადოთ:
ავოკადოებს გამოაცალე რბილობი და ჩაყარე თასში.
ჩანგლით ან კოვზით დამსხვრიე — შეიძლება მთლიანად გლუვი არ იყოს, ოდნავ გრანული texture იდეალურია.
დაუმატე ხახვი, პომიდორი, ქინძი, ლაიმის წვენი, მარილი და სურვილისამებრ ჩილი.
აურიე ყველაფერს ნაზად. დააგემოვნე და თუ გინდა მეტი მჟავიანობა ან სიმწარე – დაამატე ლაიმის წვენი ან ჩილი.
მორჩა! მიირთვი კარტოფილის ჩიფსებთან, ბურიტოსთან, ტაკოსთან ან უბრალოდ ლავაშზე წასმული ????
✅ რჩევები:
არ შეინახო დიდი ხნით – გუაკამოლე სწრაფად ბრუვდება. თუ მაინც გინდა შენახვა, ავოკადოს რბილობი მჭიდროდ დაფარე საკვები ცელოფნით ისე, რომ ჰაერი არ დარჩეს შიგნით.
ქინძი ნამდვილად აძლევს ავთენტურ მექსიკურ გემოს, მაგრამ თუ არ გიყვარს — ოხრახუშიც იმუშავებს.
თუ პომიდორს ამატებ, მოაშორე თესლი, რომ წყალი არ გამოუშვას.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow