მექსიკური ბრინჯი - ARROZ ROJO
მექსიკური ბრინჯი — Arroz Rojoინგრედიენტები:1 ½ ჭიქა თეთრი ხორბლიანი ბრინჯი2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი1 პატარა თავი ხახვი, წვრილად დაჭრილი2 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი2 ½ ჭიქა ბოსტნეულის წვნიანი ან წყალი1 ჭიქა პომიდვრის სოუსი (ან ფხნილის მსგავსი ფქვილი დაჭერილი პომიდვრიდან)1 ჩაის კოვზი კუმინი (მცირე რაოდენობით)მარილი გემოვნებით½ ჭიქა გაყინული მარწყვები და სტაფილო (სურვილისამებრ)ახლადგაჭრილი ქინძი (სურვილისამებრ, გაფორმებისთვის)მომზადების წესები:გაარეცხეთ ბრინჯი ცივ წყალში, სანამ წყალი გამჭვირვალე არ გახდება. გადააფარეთ და კარგად გაწურეთ.დიდ ტაფაში ან ქვაბში გააცხელეთ ზეთი საშუალო ცეცხლზე.დაუმატეთ ბრინჯი და შემოყარეთ, დროდადრო ურიოთ, სანამ ბრინჯი ოქროსფერი გახდება.ჩაამატეთ ხახვი და ნიორი, მოშუშეთ, სანამ ხახვი გამჭვირვალე გახდება.ჩაასხით პომიდვრის სოუსი, წვნიანი, კუმინი და მარილი.მიიყვანეთ მოსავსებამდე, შემდეგ დააფარეთ თავსახური და მიიყვანეთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთი, სანამ ბრინჯი დამზადდება და სითხე შეიწოვება.სურვილისამებრ, ბრინჯის ბოლო 5 წუთში დაუმატეთ გაყინული მარწყვები და სტაფილო.ცეცხლიდან გადმოდგით, დააყენეთ დახურული 5 წუთით.დაასხით ქინძი და აურიეთ ფრთხილად.მიირთვით ცხელი.

ინგრედიენტები:
1 ½ ჭიქა თეთრი ხორბლიანი ბრინჯი
2 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
1 პატარა თავი ხახვი, წვრილად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი
2 ½ ჭიქა ბოსტნეულის წვნიანი ან წყალი
1 ჭიქა პომიდვრის სოუსი (ან ფხნილის მსგავსი ფქვილი დაჭერილი პომიდვრიდან)
1 ჩაის კოვზი კუმინი (მცირე რაოდენობით)
მარილი გემოვნებით
½ ჭიქა გაყინული მარწყვები და სტაფილო (სურვილისამებრ)
ახლადგაჭრილი ქინძი (სურვილისამებრ, გაფორმებისთვის)
მომზადების წესები:
გაარეცხეთ ბრინჯი ცივ წყალში, სანამ წყალი გამჭვირვალე არ გახდება. გადააფარეთ და კარგად გაწურეთ.
დიდ ტაფაში ან ქვაბში გააცხელეთ ზეთი საშუალო ცეცხლზე.
დაუმატეთ ბრინჯი და შემოყარეთ, დროდადრო ურიოთ, სანამ ბრინჯი ოქროსფერი გახდება.
ჩაამატეთ ხახვი და ნიორი, მოშუშეთ, სანამ ხახვი გამჭვირვალე გახდება.
ჩაასხით პომიდვრის სოუსი, წვნიანი, კუმინი და მარილი.
მიიყვანეთ მოსავსებამდე, შემდეგ დააფარეთ თავსახური და მიიყვანეთ დაბალ ცეცხლზე 15-20 წუთი, სანამ ბრინჯი დამზადდება და სითხე შეიწოვება.
სურვილისამებრ, ბრინჯის ბოლო 5 წუთში დაუმატეთ გაყინული მარწყვები და სტაფილო.
ცეცხლიდან გადმოდგით, დააყენეთ დახურული 5 წუთით.
დაასხით ქინძი და აურიეთ ფრთხილად.
მიირთვით ცხელი.
What's Your Reaction?






