ოსპის წვნიანის რეცეპტი

ოსპის წვნიანი – ეს არის საკუჭნაო კლასიკა: ნოყიერი, ჯანსაღი და საოცრად არომატული. თანაც ადვილად მოარგებ საკუთარ გემოვნებას — შეგიძლია გააკეთო მარტივად, ვეგეტარიანულად ან ხორცით ???????????? ოსპის წვნიანი (კლასიკური ვერსია)ინგრედიენტები:1 ჭიქა მწვანე ან წითელი ოსპი (წითელი უფრო სწრაფად იხარშება)1 საშუალო ხახვი (დაჭრილი)2 კბილი ნიორი (დაჭრილი ან დაჭყლეტილი)2 სტაფილო (დაჭრილი კუბებად ან რგოლებად)1-2 ღერო ნიახური (სურვილისამებრ, მაგრამ ბევრი არომატი მოაქვს)1 ცალი კარტოფილი (დაჭრილი პატარა კუბებად)1 ს.კ. პომიდვრის პასტა ან 1-2 წითელი პომიდორი (დაჭრილი)1 ჩ.კ. წითელი ტკბილი წიწაკა (პაპრიკა)1/2 ჩ.კ. სუნელები: ჯავზის კაკალი, ყვითელი ქონდარი, შავი პილპილი (სურვილისამებრ)1 დაფნის ფოთოლიმარილი გემოვნებითზეითუნის ზეთი (შესაწვავად)6 ჭიქა ბულიონი ან წყალიმომზადება:შესაწვავი ეტაპიქვაბში გააცხელე ზეითუნის ზეთი და მოშუშე ხახვი, სტაფილო და ნიახური. დაამატე ნიორი და პაპრიკა, მუჭა არომატი დაერთოს.მატება და დუღილიჩაამატე პომიდორი ან პასტა, აურიე და მოშუშე კიდევ 2 წუთი. შემდეგ ჩაამატე ოსპი, კარტოფილი, ბულიონი/წყალი, დაფნის ფოთოლი და მარილი.მოხარშვააადუღე, შემდეგ შეამცირე ცეცხლი და ხარშე დაფარული თავსახურით:წითელი ოსპი: 20–25 წუთიმწვანე ან მუქი: 35–40 წუთიგემოს გამართვაბოლოს გასინჯე მარილი, დაამატე სურვილისამებრ მწვანილები (ოხრახუში, ქინძი, thyme).სურვილისამებრ:დაუმატე ლიმონის წვენი გამხსნელად ????შეგიძლიათ 1/3 წვნიანი ბლენდერში გაატაროთ და დააბრუნოთ ქვაბში — მივიღებთ სქელ, კრემისებურ სტრუქტურასთუ გინდა ხორციანი ვერსია, დაუმატე:დაჭრილი მოხარშული ქათამიჩახარშული სოსისი ან ბეკონი

აპრ. 23, 2025 - 16:27
 0
ოსპის წვნიანის რეცეპტი
ოსპის წვნიანი – ეს არის საკუჭნაო კლასიკა: ნოყიერი, ჯანსაღი და საოცრად არომატული. თანაც ადვილად მოარგებ საკუთარ გემოვნებას — შეგიძლია გააკეთო მარტივად, ვეგეტარიანულად ან ხორცით ????????

???? ოსპის წვნიანი (კლასიკური ვერსია)
ინგრედიენტები:

1 ჭიქა მწვანე ან წითელი ოსპი (წითელი უფრო სწრაფად იხარშება)
1 საშუალო ხახვი (დაჭრილი)
2 კბილი ნიორი (დაჭრილი ან დაჭყლეტილი)
2 სტაფილო (დაჭრილი კუბებად ან რგოლებად)
1-2 ღერო ნიახური (სურვილისამებრ, მაგრამ ბევრი არომატი მოაქვს)
1 ცალი კარტოფილი (დაჭრილი პატარა კუბებად)
1 ს.კ. პომიდვრის პასტა ან 1-2 წითელი პომიდორი (დაჭრილი)
1 ჩ.კ. წითელი ტკბილი წიწაკა (პაპრიკა)
1/2 ჩ.კ. სუნელები: ჯავზის კაკალი, ყვითელი ქონდარი, შავი პილპილი (სურვილისამებრ)
1 დაფნის ფოთოლი
მარილი გემოვნებით
ზეითუნის ზეთი (შესაწვავად)
6 ჭიქა ბულიონი ან წყალი
მომზადება:
შესაწვავი ეტაპი
ქვაბში გააცხელე ზეითუნის ზეთი და მოშუშე ხახვი, სტაფილო და ნიახური. დაამატე ნიორი და პაპრიკა, მუჭა არომატი დაერთოს.
მატება და დუღილი
ჩაამატე პომიდორი ან პასტა, აურიე და მოშუშე კიდევ 2 წუთი. შემდეგ ჩაამატე ოსპი, კარტოფილი, ბულიონი/წყალი, დაფნის ფოთოლი და მარილი.
მოხარშვა
აადუღე, შემდეგ შეამცირე ცეცხლი და ხარშე დაფარული თავსახურით:
წითელი ოსპი: 20–25 წუთი
მწვანე ან მუქი: 35–40 წუთი
გემოს გამართვა
ბოლოს გასინჯე მარილი, დაამატე სურვილისამებრ მწვანილები (ოხრახუში, ქინძი, thyme).
სურვილისამებრ:
დაუმატე ლიმონის წვენი გამხსნელად ????
შეგიძლიათ 1/3 წვნიანი ბლენდერში გაატაროთ და დააბრუნოთ ქვაბში — მივიღებთ სქელ, კრემისებურ სტრუქტურას
თუ გინდა ხორციანი ვერსია, დაუმატე:
დაჭრილი მოხარშული ქათამი
ჩახარშული სოსისი ან ბეკონი

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow