როგორ მოვამზადოთ ავოკადოს სოუსი და რაში გამოვიყენოთ ის

ავოკადოს სოუსი ძალიან მარტივად მზადდება და მისი კრემოვანი ტექსტურა გემრიელია მრავალ კერძთან. ავოკადოს სოუსი შესანიშნავია სალათებისთვის, ტაკოსთვის, პიცისთვის, ბურგერებისთვის ან როგორც დიპი.ინგრედიენტები:1 ავოკადო1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი (შეიძლება ნახევარი ლაიმის წვენი)1-2 კბილი ნიორი (გემოვნებით)1/4 ჩაის კოვზი მარილი1/4 ჩაის კოვზი პილპილი1 სუფრის კოვზი ზეთი (ოლივის ან სხვა სახის)2 სუფრის კოვზი წყალი (თუ სოუსი ზედმეტად სიმკვრივეა)1/2 ჩაის კოვზი ქინძი ან პაპრიკა (არავალად)მომზადება:ავოკადო გააცალეთ კანი და ამოიღეთ კურკა. შემოჭერით პატარა ნაჭრებად.ყველაფერ ინგრედიენტს (ავოკადო, ლიმონის წვენი, ნიორი, მარილი, პილპილი, ზეთი) მოათავსეთ ბლენდერში ან მიკსერში.კარგად მოურიეთ, რომ მიღებული მასა კრემოვანი და გლუვი გახდეს. თუ სოუსი ძალიან სიმკვრივეა, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა წყალი.შეამოწმეთ გემოვნება და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი ან ლიმონის წვენი.რისთვის გამოვიყენოთ ავოკადოს სოუსი:ტაკოსა და ფაწისთან: დაამატეთ სოუსი ტაკოს და ფაწის სენდვიჩებზე.სალათებზე: გამოიყენეთ სალათის დრესინგად.ბურგერებზე: ავოკადოს სოუსი შესანიშნავია ბურგერების შესაქმნელად.ბოსტნეულთან: შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც დიპი ხორცის, ბოსტნეულის ან პიტასთან.სმუზის და ტოსტებისთვის: გამოიყენეთ ბუტერბროდებზე, როგორც მაზი.ავოკადოს სოუსი განსაკუთრებულად გემრიელია, რბილი და ადვილად გასაკეთებელი, რაც მას ძალიან პოპულარულ ვარიანტად აქცევს მრავალ კერძში.

აპრ. 13, 2025 - 22:57
 0
როგორ მოვამზადოთ ავოკადოს სოუსი და რაში გამოვიყენოთ ის
ავოკადოს სოუსი ძალიან მარტივად მზადდება და მისი კრემოვანი ტექსტურა გემრიელია მრავალ კერძთან. ავოკადოს სოუსი შესანიშნავია სალათებისთვის, ტაკოსთვის, პიცისთვის, ბურგერებისთვის ან როგორც დიპი.

ინგრედიენტები:

1 ავოკადო
1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი (შეიძლება ნახევარი ლაიმის წვენი)
1-2 კბილი ნიორი (გემოვნებით)
1/4 ჩაის კოვზი მარილი
1/4 ჩაის კოვზი პილპილი
1 სუფრის კოვზი ზეთი (ოლივის ან სხვა სახის)
2 სუფრის კოვზი წყალი (თუ სოუსი ზედმეტად სიმკვრივეა)
1/2 ჩაის კოვზი ქინძი ან პაპრიკა (არავალად)
მომზადება:

ავოკადო გააცალეთ კანი და ამოიღეთ კურკა. შემოჭერით პატარა ნაჭრებად.
ყველაფერ ინგრედიენტს (ავოკადო, ლიმონის წვენი, ნიორი, მარილი, პილპილი, ზეთი) მოათავსეთ ბლენდერში ან მიკსერში.
კარგად მოურიეთ, რომ მიღებული მასა კრემოვანი და გლუვი გახდეს. თუ სოუსი ძალიან სიმკვრივეა, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა წყალი.
შეამოწმეთ გემოვნება და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი ან ლიმონის წვენი.
რისთვის გამოვიყენოთ ავოკადოს სოუსი:

ტაკოსა და ფაწისთან: დაამატეთ სოუსი ტაკოს და ფაწის სენდვიჩებზე.
სალათებზე: გამოიყენეთ სალათის დრესინგად.
ბურგერებზე: ავოკადოს სოუსი შესანიშნავია ბურგერების შესაქმნელად.
ბოსტნეულთან: შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც დიპი ხორცის, ბოსტნეულის ან პიტასთან.
სმუზის და ტოსტებისთვის: გამოიყენეთ ბუტერბროდებზე, როგორც მაზი.
ავოკადოს სოუსი განსაკუთრებულად გემრიელია, რბილი და ადვილად გასაკეთებელი, რაც მას ძალიან პოპულარულ ვარიანტად აქცევს მრავალ კერძში.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow