როგორ მოვამზადოთ დესერტი "შუ"

???? დესერტი „შუ“ – ანუ პატე ა შუ (Pâte à Choux)???? ცომისთვის:წყალი – 1 ჭიქა (დაახლ. 240 მლ)კარაქი – 100 გფქვილი – 1 ჭიქა (დააც. 130 გ)კვერცხი – 4 ცალი (საშუალო ზომის)მარილი – მწიკვი???? კრემისთვის (კონდიტერული):რძე – 2 ჭიქაშაქარი – ½ ჭიქავანილი – 1 ჩ.კ.კვერცხის გული – 4 ცალიფქვილი – 2 ს.კ.სიმინდის სახამებელი – 2 ს.კ.კარაქი – 30 გ???? ან, თუ გინდა მარტივად – ამოგ whip-თან ტკბილი ნაღები ვანილით და შაქრით ????????‍???? ცომის მომზადება:ქვაბში გააცხელე წყალი, კარაქი და მარილი – სანამ ადუღდება.ჩაყარე ფქვილი ერთიანად და დაუყოვნებლივ მოურიე ენერგიულად, სანამ ერთიან, გლუვ გუნდად არ შეიკვრება. 1–2 წუთით მოხარშე.გადმოიღე ცომი დიდ თასში და ცოტა გაგრილდეს (~5 წუთი).ერთადერთად დაამატე კვერცხები, და ყოველი დამატების შემდეგ კარგად აურიე (შეიძლება მიქსერითაც).უნდა მიიღო ელასტიური, ოდნავ წელვადი ცომი.???? გამოცხობა:გადაიტანე ცომი საკონდიტრო ტომარაში (ან კოვზით).გააკეთე პატარა ბურთულები საცხობ ქაღალდზე.გამოაცხვე:200°C – 10 წუთიშემდეგ 180°C – 15–20 წუთი (გახსნის გარეშე!)მზადაა, როცა ოქროსფერი და ხრაშუნაა. გაცივდეს სრულად.???? კრემის მომზადება:რძე, ვანილი და ნახევარი შაქარი წამოადუღე.ცალკე ათქვიფე კვერცხის გული + დარჩენილი შაქარი + ფქვილი + სახამებელი.შეათბე ნელ-ნელა რძის ნარევი და შეურიე კვერცხიანს.დააბრუნე ცეცხლზე და ურიე მუდმივად, სანამ გასქელდება.ბოლოს დაუმატე კარაქი და გადადე გასაცივებლად (შეიძლება გადააფარო ცელოფანი, რომ ქერქი არ გაუჩნდეს).???? აწყობა:შუ ბურთულა შუაზე გაჭერი ან ქვემოდან გაუკეთე პატარა ხვრელი.შიგნით ჩაასხი კრემი საკონდიტრო ტომარით ან კოვზით.სურვილისამებრ მოაყარე შაქრის პუდრა, შოკოლადი ან კარამელი.

აპრ. 11, 2025 - 14:57
 0
როგორ მოვამზადოთ დესერტი "შუ"
???? დესერტი „შუ“ – ანუ პატე ა შუ (Pâte à Choux)
???? ცომისთვის:

წყალი – 1 ჭიქა (დაახლ. 240 მლ)
კარაქი – 100 გ
ფქვილი – 1 ჭიქა (დააც. 130 გ)
კვერცხი – 4 ცალი (საშუალო ზომის)
მარილი – მწიკვი
???? კრემისთვის (კონდიტერული):

რძე – 2 ჭიქა
შაქარი – ½ ჭიქა
ვანილი – 1 ჩ.კ.
კვერცხის გული – 4 ცალი
ფქვილი – 2 ს.კ.
სიმინდის სახამებელი – 2 ს.კ.
კარაქი – 30 გ
???? ან, თუ გინდა მარტივად – ამოგ whip-თან ტკბილი ნაღები ვანილით და შაქრით ????

????‍???? ცომის მომზადება:
ქვაბში გააცხელე წყალი, კარაქი და მარილი – სანამ ადუღდება.
ჩაყარე ფქვილი ერთიანად და დაუყოვნებლივ მოურიე ენერგიულად, სანამ ერთიან, გლუვ გუნდად არ შეიკვრება. 1–2 წუთით მოხარშე.
გადმოიღე ცომი დიდ თასში და ცოტა გაგრილდეს (~5 წუთი).
ერთადერთად დაამატე კვერცხები, და ყოველი დამატების შემდეგ კარგად აურიე (შეიძლება მიქსერითაც).
უნდა მიიღო ელასტიური, ოდნავ წელვადი ცომი.
???? გამოცხობა:
გადაიტანე ცომი საკონდიტრო ტომარაში (ან კოვზით).
გააკეთე პატარა ბურთულები საცხობ ქაღალდზე.
გამოაცხვე:
200°C – 10 წუთი
შემდეგ 180°C – 15–20 წუთი (გახსნის გარეშე!)
მზადაა, როცა ოქროსფერი და ხრაშუნაა. გაცივდეს სრულად.
???? კრემის მომზადება:
რძე, ვანილი და ნახევარი შაქარი წამოადუღე.
ცალკე ათქვიფე კვერცხის გული + დარჩენილი შაქარი + ფქვილი + სახამებელი.
შეათბე ნელ-ნელა რძის ნარევი და შეურიე კვერცხიანს.
დააბრუნე ცეცხლზე და ურიე მუდმივად, სანამ გასქელდება.
ბოლოს დაუმატე კარაქი და გადადე გასაცივებლად (შეიძლება გადააფარო ცელოფანი, რომ ქერქი არ გაუჩნდეს).
???? აწყობა:
შუ ბურთულა შუაზე გაჭერი ან ქვემოდან გაუკეთე პატარა ხვრელი.
შიგნით ჩაასხი კრემი საკონდიტრო ტომარით ან კოვზით.
სურვილისამებრ მოაყარე შაქრის პუდრა, შოკოლადი ან კარამელი.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow