ტკბილ-მჟავე ქათამი ანანასით – აზიური გემოები

ეს არის სწრაფი, თუმცა არომატებით სავსე კერძი, რომელიც აერთიანებს აზიურ სანელებლებს, ხრაშუნა ქათამს და ტკბილ-მჟავე სოუსს – შესაფერისია როგორც სადილისთვის, ისე მეგობრებთან გაზიარებისთვის.ინგრედიენტები (2–3 პორციაზე):ქათმისთვის:ქათმის ფილე – 400 გ (კუბებად დაჭრილი)სიმინდის სახამებელი – 2 ს.კ.სოიოს სოუსი – 1 ს.კ.მარილი, პილპილიზეთი – შესაწვავადსოუსისთვის:ანანასის წვენი (კონსერვიდან ან ახალგანაწური) – 1/2 ჭიქაკეტჩუპი – 2 ს.კ.ბრაუნ შუგარი ან თაფლი – 1 ს.კ.ბრინის ან თეთრი ძმარი – 1 ს.კ.სოიოს სოუსი – 1 ს.კ.სიმინდის სახამებელი – 1 ჩ.კ. (1 ს.კ. წყალში გახსნილი)დამატებით:ანანასის ნაჭრები – 1/2 ჭიქაწითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი, დაჭრილიმწვანე ხახვი ან ქინძი – მოსაყრელადმომზადება:ქათმის მომზადება– ქათმის კუბებს მოაყარე სოიოს სოუსი, მარილი, პილპილი და სახამებელი. შეურიე და დატოვე 10 წუთით.– შეწვი საშუალო ცეცხლზე ზეთში, სანამ ოქროსფერი და ხრაშუნა გახდება. გადადე გვერდზე.სოუსის მომზადება– პატარა ქვაბში აურიე ანანასის წვენი, კეტჩუპი, ძმარი, სოიოს სოუსი, შაქარი. წამოადუღე.– დაამატე წყალში გახსნილი სახამებელი და ურიე, სანამ გასქელდება.შეკრება– ცალკე ტაფაში ცოტა ზეთში მოშუშე ბულგარული წიწაკა.– დაამატე ანანასის ნაჭრები, შემდეგ – შეწვილი ქათამი და სოუსი.– ურიე რამდენიმე წუთით, რომ ყველაფერი შეერწყას.

ივნ. 9, 2025 - 01:57
 0
ტკბილ-მჟავე ქათამი ანანასით – აზიური გემოები
ეს არის სწრაფი, თუმცა არომატებით სავსე კერძი, რომელიც აერთიანებს აზიურ სანელებლებს, ხრაშუნა ქათამს და ტკბილ-მჟავე სოუსს – შესაფერისია როგორც სადილისთვის, ისე მეგობრებთან გაზიარებისთვის.

ინგრედიენტები (2–3 პორციაზე):
ქათმისთვის:

ქათმის ფილე – 400 გ (კუბებად დაჭრილი)
სიმინდის სახამებელი – 2 ს.კ.
სოიოს სოუსი – 1 ს.კ.
მარილი, პილპილი
ზეთი – შესაწვავად
სოუსისთვის:

ანანასის წვენი (კონსერვიდან ან ახალგანაწური) – 1/2 ჭიქა
კეტჩუპი – 2 ს.კ.
ბრაუნ შუგარი ან თაფლი – 1 ს.კ.
ბრინის ან თეთრი ძმარი – 1 ს.კ.
სოიოს სოუსი – 1 ს.კ.
სიმინდის სახამებელი – 1 ჩ.კ. (1 ს.კ. წყალში გახსნილი)
დამატებით:

ანანასის ნაჭრები – 1/2 ჭიქა
წითელი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი, დაჭრილი
მწვანე ხახვი ან ქინძი – მოსაყრელად
მომზადება:
ქათმის მომზადება
– ქათმის კუბებს მოაყარე სოიოს სოუსი, მარილი, პილპილი და სახამებელი. შეურიე და დატოვე 10 წუთით.
– შეწვი საშუალო ცეცხლზე ზეთში, სანამ ოქროსფერი და ხრაშუნა გახდება. გადადე გვერდზე.
სოუსის მომზადება
– პატარა ქვაბში აურიე ანანასის წვენი, კეტჩუპი, ძმარი, სოიოს სოუსი, შაქარი. წამოადუღე.
– დაამატე წყალში გახსნილი სახამებელი და ურიე, სანამ გასქელდება.
შეკრება
– ცალკე ტაფაში ცოტა ზეთში მოშუშე ბულგარული წიწაკა.
– დაამატე ანანასის ნაჭრები, შემდეგ – შეწვილი ქათამი და სოუსი.
– ურიე რამდენიმე წუთით, რომ ყველაფერი შეერწყას.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow