უგემრიელესი კროკპოტის სტეიკი და სოუსი პიურესთან ერთად

გთავაზობ უგემრიელეს სტეიკის რეცეპტს კროკპოტისთვის (slow cooker). ეს მეთოდი ხორცს საოცრად რბილს და არომატულს ხდის – სტეიკი თითქმისเอง სცილდება ჩანგალს და სოუსიც სქელი, ღრმა გემოს მქონეა.ინგრედიენტები:800 გრ – 1 კგ საქონლის სტეიკი (შესანიშნავია ჩაკის სტეიკი, ბრისკეტი ან სხვა რბილად მოსახარშავი ნაჭერი)1 თავი ხახვი (დაჭრილი ნახევარწრებად)2-3 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი ან წვრილად დაჭრილი)1 სუფრის კოვზი ტომატპასტა1 სუფრის კოვზი ფქვილი (სოუსის გასასქელებლად)1 ჩაის კოვზი პაპრიკა1 ჩაის კოვზი ხმელი თიმიანი ან როზმარინი2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი1 ჩაის ჭიქა საქონლის ბულიონი ან წყალი1 სუფრის კოვზი ვორესტერის სოუსი (სურვილისამებრ)მარილი და პილპილი გემოვნებით1-2 სუფრის კოვზი ზეთი (მოწვასთვის ტაფაზე)მომზადების წესი:1. სტეიკის მომზადება:მოაყარე ხორცს მარილი, პილპილი, პაპრიკა.საშუალო ტაფაზე გააცხელე ზეთი და სტეიკი ოდნავ შეაბრაწე ორივე მხრიდან (თითო მხარეს 2-3 წუთი), რომ მუქი ფერი მიიღოს და არომატი გაძლიერდეს.2. სტეიკის გადატანა კროკპოტში:კროკპოტის ძირში მოათავსე დაჭრილი ხახვი და ნიორი.დააწყვე ზემოდან შებრაწული სტეიკი.3. სოუსის მომზადება:პატარა ჯამში აურიე ბულიონი, ტომატპასტა, ფქვილი, სოიოს სოუსი, ვორესტერის სოუსი და ხმელი მწვანილები.ეს ნაზავი დაასხი სტეიკს.4. ხარშვა:დააფარე კროკპოტს თავსახური.ხარშე low რეჟიმზე 7–8 საათი ან high რეჟიმზე 4 საათი, სანამ ხორცი ნაზად და ადვილად გასაშლელად რბილი გახდება.5. სოუსის გამასქელებლად (სურვილისამებრ):როცა ხორცი მზად იქნება, შეგიძლია ამოიღო სტეიკი და დარჩენილი სოუსი გადმოიტანო ტაფაში ან ქვაბში, და 5 წუთით აადუღო, რომ გასქელდეს.ან უბრალოდ დაამატე პატარა ფქვილის ან სახამებლის ნარევი და ოდნავ მოხარშე კროკპოტშივე.როგორ მიირთვა:იდეალურია კარტოფილის პიურესთან, მოხარშულ ბრინჯთან ან მჭადთან.თავზე მოაყარე ცოტა ახალი ოხრახუში ან მწვანე ხახვი.თუ გინდა კრემოვანი სოუსის ვერსია (მაგალითად, სოკოთი ან ნაღებით), შეგიძლია გითხრა ალტერნატიული ვარიანტიც.

მაი. 28, 2025 - 14:57
 0
უგემრიელესი კროკპოტის სტეიკი და სოუსი პიურესთან ერთად
გთავაზობ უგემრიელეს სტეიკის რეცეპტს კროკპოტისთვის (slow cooker). ეს მეთოდი ხორცს საოცრად რბილს და არომატულს ხდის – სტეიკი თითქმისเอง სცილდება ჩანგალს და სოუსიც სქელი, ღრმა გემოს მქონეა.

ინგრედიენტები:
800 გრ – 1 კგ საქონლის სტეიკი (შესანიშნავია ჩაკის სტეიკი, ბრისკეტი ან სხვა რბილად მოსახარშავი ნაჭერი)
1 თავი ხახვი (დაჭრილი ნახევარწრებად)
2-3 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი ან წვრილად დაჭრილი)
1 სუფრის კოვზი ტომატპასტა
1 სუფრის კოვზი ფქვილი (სოუსის გასასქელებლად)
1 ჩაის კოვზი პაპრიკა
1 ჩაის კოვზი ხმელი თიმიანი ან როზმარინი
2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
1 ჩაის ჭიქა საქონლის ბულიონი ან წყალი
1 სუფრის კოვზი ვორესტერის სოუსი (სურვილისამებრ)
მარილი და პილპილი გემოვნებით
1-2 სუფრის კოვზი ზეთი (მოწვასთვის ტაფაზე)
მომზადების წესი:
1. სტეიკის მომზადება:

მოაყარე ხორცს მარილი, პილპილი, პაპრიკა.
საშუალო ტაფაზე გააცხელე ზეთი და სტეიკი ოდნავ შეაბრაწე ორივე მხრიდან (თითო მხარეს 2-3 წუთი), რომ მუქი ფერი მიიღოს და არომატი გაძლიერდეს.
2. სტეიკის გადატანა კროკპოტში:

კროკპოტის ძირში მოათავსე დაჭრილი ხახვი და ნიორი.
დააწყვე ზემოდან შებრაწული სტეიკი.
3. სოუსის მომზადება:

პატარა ჯამში აურიე ბულიონი, ტომატპასტა, ფქვილი, სოიოს სოუსი, ვორესტერის სოუსი და ხმელი მწვანილები.
ეს ნაზავი დაასხი სტეიკს.
4. ხარშვა:

დააფარე კროკპოტს თავსახური.
ხარშე low რეჟიმზე 7–8 საათი ან high რეჟიმზე 4 საათი, სანამ ხორცი ნაზად და ადვილად გასაშლელად რბილი გახდება.
5. სოუსის გამასქელებლად (სურვილისამებრ):

როცა ხორცი მზად იქნება, შეგიძლია ამოიღო სტეიკი და დარჩენილი სოუსი გადმოიტანო ტაფაში ან ქვაბში, და 5 წუთით აადუღო, რომ გასქელდეს.
ან უბრალოდ დაამატე პატარა ფქვილის ან სახამებლის ნარევი და ოდნავ მოხარშე კროკპოტშივე.
როგორ მიირთვა:
იდეალურია კარტოფილის პიურესთან, მოხარშულ ბრინჯთან ან მჭადთან.
თავზე მოაყარე ცოტა ახალი ოხრახუში ან მწვანე ხახვი.
თუ გინდა კრემოვანი სოუსის ვერსია (მაგალითად, სოკოთი ან ნაღებით), შეგიძლია გითხრა ალტერნატიული ვარიანტიც.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow