წვნიანი მაყვლის კობლერი - საოცარი დესერტი
წვნიანი მაყვლის კობლერის რეცეპტიინგრედიენტები:მშრალი მასა (ფქვილის ფენისთვის):1 ჭიქა ყველზე უბრალო ფქვილი1/4 ჭიქა შაქარი1 ჩაის კოვზი საფუარი (სოდა ან დროგა)1/2 ჩაის კოვზი მარილი1/2 ჭიქა მცენარეული ზეთი (მდინარე ან ყვავილის)1/2 ჭიქა სუნელოვანი ნატურალური სოიო ან ვეგანური რძე (ან ჩვეულებრივი რძე, თუ არ არის ვეგანური)მაყვლის ფენა:4 ჭიქა მაყვალი (ფხვნილი ან ახალი, მჭიდროდ შეფუთული)1/2 ჭიქა შაქარი (შეიძლება ნაკლები ან მეტი გემოვნებით)2 სუფრის კოვზი მარცვლოვანი ფქვილი (ქვიშა ფქვილი ან თხევადი ფქვილი)1/2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი (სურვილისამებრ)1/4 ჩაის კოვზი მარილიმომზადება:წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე (ცელსიუსით).თასში აურიეთ მაყვალი, შაქარი, მარცვლოვანი ფქვილი, მარილი და ვანილის ექსტრაქტი.ცალკე თასში შეურიეთ ფქვილი, შაქარი, საფუარი, მარილი. დაუმატეთ ზეთი და რძე, კარგად მოურიეთ თანაბარ მასამდე.ცხიმიანი ფორმა მოათავსეთ ღუმელში რამდენიმე წუთით ან დააბანეთ მცენარეულ ზეთში, რომ არ იჭიდოს.ფორმაში მოათავსეთ მაყვლის ფენა და დაასხით ზედ ცომი ასე, რომ ცომი ფრთხილად “დაფაროს” მაყვალი.კობლერი შეწვით 35-40 წუთი ან სანამ ზედაპირი ოქროსფერი არ გახდება.შედგით ტემპერატურულზე რამდენიმე წუთით, შემდეგ შეგიძლიათ თბილად მიირთვათ, ვეგანური ვანილის ან ყინულის კრემის დამატებით.

ინგრედიენტები:
მშრალი მასა (ფქვილის ფენისთვის):
1 ჭიქა ყველზე უბრალო ფქვილი
1/4 ჭიქა შაქარი
1 ჩაის კოვზი საფუარი (სოდა ან დროგა)
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1/2 ჭიქა მცენარეული ზეთი (მდინარე ან ყვავილის)
1/2 ჭიქა სუნელოვანი ნატურალური სოიო ან ვეგანური რძე (ან ჩვეულებრივი რძე, თუ არ არის ვეგანური)
მაყვლის ფენა:
4 ჭიქა მაყვალი (ფხვნილი ან ახალი, მჭიდროდ შეფუთული)
1/2 ჭიქა შაქარი (შეიძლება ნაკლები ან მეტი გემოვნებით)
2 სუფრის კოვზი მარცვლოვანი ფქვილი (ქვიშა ფქვილი ან თხევადი ფქვილი)
1/2 ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი (სურვილისამებრ)
1/4 ჩაის კოვზი მარილი
მომზადება:
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე (ცელსიუსით).
თასში აურიეთ მაყვალი, შაქარი, მარცვლოვანი ფქვილი, მარილი და ვანილის ექსტრაქტი.
ცალკე თასში შეურიეთ ფქვილი, შაქარი, საფუარი, მარილი. დაუმატეთ ზეთი და რძე, კარგად მოურიეთ თანაბარ მასამდე.
ცხიმიანი ფორმა მოათავსეთ ღუმელში რამდენიმე წუთით ან დააბანეთ მცენარეულ ზეთში, რომ არ იჭიდოს.
ფორმაში მოათავსეთ მაყვლის ფენა და დაასხით ზედ ცომი ასე, რომ ცომი ფრთხილად “დაფაროს” მაყვალი.
კობლერი შეწვით 35-40 წუთი ან სანამ ზედაპირი ოქროსფერი არ გახდება.
შედგით ტემპერატურულზე რამდენიმე წუთით, შემდეგ შეგიძლიათ თბილად მიირთვათ, ვეგანური ვანილის ან ყინულის კრემის დამატებით.
What's Your Reaction?






