გაზქურაში მომზადებული საქონლის ხორცი - სტროგანოვის რეცეპტი

გთავაზობ კლასიკურ და მარტივ ბეფ სტროგანოვის რეცეპტს, რომელიც სრულად მზადდება გაზქურაზე. ეს კერძი გამოირჩევა ნაზად დაჭრილი საქონლის ხორცით, არომატული სოუსით და კრემოვანი ტექსტურით.ინგრედიენტები:500 გრ საქონლის ფილე ან ნაზი ნაწილი (მაგ: ფილე მინიონი, ან მსუბუქად ჩაქუჩით დარბილებული ნაჭრები)1 საშუალო თავი ხახვი (დაჭრილი ნახევარწრებად)200 გრ სოკო (დაჭრილი თხლად – სურვილისამებრ)2 სუფრის კოვზი ფქვილი2 სუფრის კოვზი ზეთი ან კარაქი1 ჩაის კოვზი ტომატპასტა (სურვილისამებრ)1 ჩაის ჭიქა ხორცი ან ბოსტნეულის ბულიონი (ან წყალი)150 გრ მაწონი, არაჟანი ან ნაღები (შეგიძლია კომბინაცია გამოიყენო)მარილი და შავი პილპილი1 ჩაის კოვზი დიჟონის მდოგვი (სურვილისამებრ – დამატებითი არომატისთვის)მომზადების წესი:1. ხორცის მომზადება:ხორცი დაჭერი წვრილ ზოლებად.ოდნავ მოაყარე მარილი, პილპილი და ფქვილი.გააცხელე ტაფაში ზეთი (ან კარაქი) და სწრაფად მოხრაკე ხორცი მაღალ ცეცხლზე 2–3 წუთით, სანამ ფერი შეიცვლება (არ მოშუშო ბოლომდე). გადმოიღე ცალკე თეფშზე.2. ბოსტნეულის მომზადება:იმავე ტაფაში ჩაამატე ცოტა კარაქი და მოშუშე ხახვი დაბალ ცეცხლზე 3–4 წუთით, შემდეგ დაუმატე სოკო (თუ იყენებ) და შუშე კიდევ 5 წუთი, სანამ სითხე აორთქლდება და სოკო მოიბრაწება.3. სოუსის მომზადება:დაუმატე ტომატპასტა და მდოგვი, მოურიე 1 წუთით.ჩაასხი ბულიონი და აურიე.დააბრუნე ხორცი ტაფაში.დააფარე თავსახური და ხარშე საშუალო ცეცხლზე 15–20 წუთით, სანამ ხორცი დარბილდება.4. ფინალური ეტაპი:გადმოიღე ტაფა ცეცხლიდან და დაამატე არაჟანი/ნაღები/მაწონი.კარგად მოურიე და დააბრუნე დაბალ ცეცხლზე 1–2 წუთით, მაგრამ არ აადუღო, რომ არაჟანი არ აიჭრას.მირთმევა:ბეფ სტროგანოვი იდეალურია კარტოფილის პიურესთან, მაკარონთან ან ბრინჯთან.შეგიძლია ზედ მოაყარო ახალი ოხრახუში.

მაი. 28, 2025 - 22:57
 0
გაზქურაში მომზადებული საქონლის ხორცი - სტროგანოვის რეცეპტი
გთავაზობ კლასიკურ და მარტივ ბეფ სტროგანოვის რეცეპტს, რომელიც სრულად მზადდება გაზქურაზე. ეს კერძი გამოირჩევა ნაზად დაჭრილი საქონლის ხორცით, არომატული სოუსით და კრემოვანი ტექსტურით.

ინგრედიენტები:
500 გრ საქონლის ფილე ან ნაზი ნაწილი (მაგ: ფილე მინიონი, ან მსუბუქად ჩაქუჩით დარბილებული ნაჭრები)
1 საშუალო თავი ხახვი (დაჭრილი ნახევარწრებად)
200 გრ სოკო (დაჭრილი თხლად – სურვილისამებრ)
2 სუფრის კოვზი ფქვილი
2 სუფრის კოვზი ზეთი ან კარაქი
1 ჩაის კოვზი ტომატპასტა (სურვილისამებრ)
1 ჩაის ჭიქა ხორცი ან ბოსტნეულის ბულიონი (ან წყალი)
150 გრ მაწონი, არაჟანი ან ნაღები (შეგიძლია კომბინაცია გამოიყენო)
მარილი და შავი პილპილი
1 ჩაის კოვზი დიჟონის მდოგვი (სურვილისამებრ – დამატებითი არომატისთვის)
მომზადების წესი:
1. ხორცის მომზადება:

ხორცი დაჭერი წვრილ ზოლებად.
ოდნავ მოაყარე მარილი, პილპილი და ფქვილი.
გააცხელე ტაფაში ზეთი (ან კარაქი) და სწრაფად მოხრაკე ხორცი მაღალ ცეცხლზე 2–3 წუთით, სანამ ფერი შეიცვლება (არ მოშუშო ბოლომდე). გადმოიღე ცალკე თეფშზე.
2. ბოსტნეულის მომზადება:

იმავე ტაფაში ჩაამატე ცოტა კარაქი და მოშუშე ხახვი დაბალ ცეცხლზე 3–4 წუთით, შემდეგ დაუმატე სოკო (თუ იყენებ) და შუშე კიდევ 5 წუთი, სანამ სითხე აორთქლდება და სოკო მოიბრაწება.
3. სოუსის მომზადება:

დაუმატე ტომატპასტა და მდოგვი, მოურიე 1 წუთით.
ჩაასხი ბულიონი და აურიე.
დააბრუნე ხორცი ტაფაში.
დააფარე თავსახური და ხარშე საშუალო ცეცხლზე 15–20 წუთით, სანამ ხორცი დარბილდება.
4. ფინალური ეტაპი:

გადმოიღე ტაფა ცეცხლიდან და დაამატე არაჟანი/ნაღები/მაწონი.
კარგად მოურიე და დააბრუნე დაბალ ცეცხლზე 1–2 წუთით, მაგრამ არ აადუღო, რომ არაჟანი არ აიჭრას.
მირთმევა:
ბეფ სტროგანოვი იდეალურია კარტოფილის პიურესთან, მაკარონთან ან ბრინჯთან.
შეგიძლია ზედ მოაყარო ახალი ოხრახუში.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow