გრილში მომზადებული ინდაურის მკერდი
გრილში მომზადებული ინდაურის მკერდი — მარტივი და გემრიელი რეცეპტიინგრედიენტები:500 გ ინდაურის მკერდი (სუფთა, ძვლის გარეშე)3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი2 კბილი ნიორი (დაჭრილი ან გადაკეპილი)1 ჩაის კოვზი ხმელი პაპრიკა1/2 ჩაის კოვზი ქიმინი (კომინო)მარილი და პილპილი გემოვნებითწიწაკის ფხვნილი ან სოუსი (სურვილისამებრ)მომზადების ინსტრუქცია:ინდაურის მკერდი გარეცხეთ და მშრალი პირსახოცით გადაიწმინდეთ.დიდ თასში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, ნიორი, პაპრიკა, ქიმინი, მარილი და პილპილი.მოათავსეთ ინდაური მარინადში და კარგად გაანაწილეთ ნარევი მთელ მკერდზე. დატოვეთ მაცივარში 1-2 საათით (სურვილის შემთხვევაში — მთელი ღამე).გააცხელეთ გრილი საშუალო-მაღალ ტემპერატურაზე.დადეთ ინდაურის მკერდი გრილზე და შეწვით თითო მხარეს დაახლოებით 6-8 წუთი ან სანამ კარგად არ შეწვის და შიგნიდან თეთრი და რბილი არ იქნება.გრილიდან გადმოწიეთ და გააჩერეთ 5 წუთით, რომ წვენები კარგად გავრცელდეს.დაჭერით ნაჭრებად და მიართვით სალათთან, ციტრუსთან ან პილაფთან.

ინგრედიენტები:
500 გ ინდაურის მკერდი (სუფთა, ძვლის გარეშე)
3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
2 კბილი ნიორი (დაჭრილი ან გადაკეპილი)
1 ჩაის კოვზი ხმელი პაპრიკა
1/2 ჩაის კოვზი ქიმინი (კომინო)
მარილი და პილპილი გემოვნებით
წიწაკის ფხვნილი ან სოუსი (სურვილისამებრ)
მომზადების ინსტრუქცია:
ინდაურის მკერდი გარეცხეთ და მშრალი პირსახოცით გადაიწმინდეთ.
დიდ თასში აურიეთ ზეითუნის ზეთი, ნიორი, პაპრიკა, ქიმინი, მარილი და პილპილი.
მოათავსეთ ინდაური მარინადში და კარგად გაანაწილეთ ნარევი მთელ მკერდზე. დატოვეთ მაცივარში 1-2 საათით (სურვილის შემთხვევაში — მთელი ღამე).
გააცხელეთ გრილი საშუალო-მაღალ ტემპერატურაზე.
დადეთ ინდაურის მკერდი გრილზე და შეწვით თითო მხარეს დაახლოებით 6-8 წუთი ან სანამ კარგად არ შეწვის და შიგნიდან თეთრი და რბილი არ იქნება.
გრილიდან გადმოწიეთ და გააჩერეთ 5 წუთით, რომ წვენები კარგად გავრცელდეს.
დაჭერით ნაჭრებად და მიართვით სალათთან, ციტრუსთან ან პილაფთან.
What's Your Reaction?






