იდეალური კროკ პოტ როსთი - რეცეპტი

აი ერთ-ერთი ყველაზე წარმატებული და გემრიელი კროკ პოტ როსთის (Crock Pot Roast) რეცეპტი – რბილი, ნაზი ხორცი და არომატული ბოსტნეული სქელ სოუსში. მზადდება ნელა, მაგრამ მარტივად.ინგრედიენტები:1.2 – 1.5 კგ საქონლის როსთი (Chuck roast – ჩაქუჩით დარბილებული, თუ საჭიროა)3–4 საშუალო კარტოფილი (დაჭრილი დიდ ნაჭრებად)2 სტაფილო (დაჭრილი შუაზე ან მსხვილად)1 თავი ხახვი (დაჭრილი მეორადად)3–4 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი ან მთლიანად)2 ჩაის ჭიქა საქონლის ბულიონი (ან წყალი + 1 კუბიკი ბულიონის)1 სუფრის კოვზი ტომატპასტა1 სუფრის კოვზი Worcestershire სოუსი1 ჩაის კოვზი ხმელი თიმიანი1 ჩაის კოვზი როზმარინიმარილი, შავი პილპილი გემოვნებით2 სუფრის კოვზი ზეთი (მოსაბრაწად)სურვილისამებრ – 1 სუფრის კოვზი ფქვილი ან სახამებელი (სოუსის გასასქელებლად)მომზადების წესი:1. ხორცის მომზადება:ხორცი მოაყარე მარილითა და პილპილით.ტაფაზე გააცხელე ზეთი და შეაბრაწე ხორცი ყველა მხრიდან, სანამ მუქი ფერი არ მიეცემა (3-4 წუთი თითო მხარეს).ეს ნაბიჯი არ არის სავალდებულო, მაგრამ უფრო ღრმა გემოს იძლევა.2. ბოსტნეულის ჩაწყობა:კროკ პოტის ფსკერზე მოაწყვე ხახვი, კარტოფილი, სტაფილო და ნიორი.ზემოდან დაადე შებრაწული ხორცი.3. სოუსის მომზადება:პატარა ჯამში აურიე ბულიონი, ტომატპასტა, Worcestershire სოუსი, თიმიანი, როზმარინი.დაასხი ეს ნაზავი კროკ პოტში.4. ხარშვა:დახურე კროკ პოტი.ხარშე Low რეჟიმზე 8 საათი ან High რეჟიმზე 4–5 საათი, სანამ ხორცი რბილი არ გახდება და ადვილად დაიშლება ჩანგლით.5. სოუსის გასქელება (სურვილისამებრ):როცა ყველაფერი მზად იქნება, ამოიღე ხორცი და ბოსტნეული.დარჩენილი სითხე ჩაასხი ქვაბში, დაამატე 1 ს/კ ფქვილი (ან სახამებელი წყალში გახსნილი) და ადუღე 3–5 წუთით, რომ გასქელდეს.ან დაუმატე პირდაპირ კროკ პოტში და 10 წუთი დატოვე High-ზე თავსახურის გარეშე.მირთმევა:მიირთვი ცხელად, სქელ სოუსთან ერთად.შესანიშნავად ეხამება ბრინჯს, მჭადს ან პიურეს.

მაი. 29, 2025 - 15:27
 0
იდეალური კროკ პოტ როსთი - რეცეპტი
აი ერთ-ერთი ყველაზე წარმატებული და გემრიელი კროკ პოტ როსთის (Crock Pot Roast) რეცეპტი – რბილი, ნაზი ხორცი და არომატული ბოსტნეული სქელ სოუსში. მზადდება ნელა, მაგრამ მარტივად.

ინგრედიენტები:
1.2 – 1.5 კგ საქონლის როსთი (Chuck roast – ჩაქუჩით დარბილებული, თუ საჭიროა)
3–4 საშუალო კარტოფილი (დაჭრილი დიდ ნაჭრებად)
2 სტაფილო (დაჭრილი შუაზე ან მსხვილად)
1 თავი ხახვი (დაჭრილი მეორადად)
3–4 კბილი ნიორი (დაჭყლეტილი ან მთლიანად)
2 ჩაის ჭიქა საქონლის ბულიონი (ან წყალი + 1 კუბიკი ბულიონის)
1 სუფრის კოვზი ტომატპასტა
1 სუფრის კოვზი Worcestershire სოუსი
1 ჩაის კოვზი ხმელი თიმიანი
1 ჩაის კოვზი როზმარინი
მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით
2 სუფრის კოვზი ზეთი (მოსაბრაწად)
სურვილისამებრ – 1 სუფრის კოვზი ფქვილი ან სახამებელი (სოუსის გასასქელებლად)

მომზადების წესი:
1. ხორცის მომზადება:

ხორცი მოაყარე მარილითა და პილპილით.
ტაფაზე გააცხელე ზეთი და შეაბრაწე ხორცი ყველა მხრიდან, სანამ მუქი ფერი არ მიეცემა (3-4 წუთი თითო მხარეს).
ეს ნაბიჯი არ არის სავალდებულო, მაგრამ უფრო ღრმა გემოს იძლევა.
2. ბოსტნეულის ჩაწყობა:

კროკ პოტის ფსკერზე მოაწყვე ხახვი, კარტოფილი, სტაფილო და ნიორი.
ზემოდან დაადე შებრაწული ხორცი.
3. სოუსის მომზადება:

პატარა ჯამში აურიე ბულიონი, ტომატპასტა, Worcestershire სოუსი, თიმიანი, როზმარინი.
დაასხი ეს ნაზავი კროკ პოტში.
4. ხარშვა:

დახურე კროკ პოტი.
ხარშე Low რეჟიმზე 8 საათი ან High რეჟიმზე 4–5 საათი, სანამ ხორცი რბილი არ გახდება და ადვილად დაიშლება ჩანგლით.
5. სოუსის გასქელება (სურვილისამებრ):

როცა ყველაფერი მზად იქნება, ამოიღე ხორცი და ბოსტნეული.
დარჩენილი სითხე ჩაასხი ქვაბში, დაამატე 1 ს/კ ფქვილი (ან სახამებელი წყალში გახსნილი) და ადუღე 3–5 წუთით, რომ გასქელდეს.
ან დაუმატე პირდაპირ კროკ პოტში და 10 წუთი დატოვე High-ზე თავსახურის გარეშე.

მირთმევა:
მიირთვი ცხელად, სქელ სოუსთან ერთად.
შესანიშნავად ეხამება ბრინჯს, მჭადს ან პიურეს.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow