კორეული საქონლის ხორცის ბულგოგი

კორეული ბულგოგი – ეს არის ტკბილ-მარინადში ჩადებული და მსუბუქად შემწვარი საქონლის ხორცი, რომელსაც გამორჩეული არომატი და ტექსტურა აქვს. მარტივად მოსამზადებელია და იდეალურია როგორც რჩევა სწრაფი სადილისთვის.ინგრედიენტები (2–3 ულუფა):500 გრ საქონლის ხორცი (წვრილად დაჭრილი – რბილი ნაწილი, მაგალითად რბილა ან ფილე)1/2 თავი ხახვი (თხლად დაჭრილი)2–3 ღერი მწვანე ხახვი (დაჭრილი)1 სუფრის კოვზი სეზამის მარცვალი (სურვილისამებრ)1 სუფრის კოვზი ზეთი (სეზამის ან მცენარეული)მარინადი:4 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი1.5 სუფრის კოვზი შაქარი (უკეთესია ყავისფერი)1 სუფრის კოვზი სეზამის ზეთი2 კბილი ნიორი (გატარებული)1 ჩაის კოვზი გახეხილი ჯინჯერი1 სუფრის კოვზი ბრინჯის ძმარი ან ვაშლის ძმარი (სურვილისამებრ)შავი პილპილი გემოვნებითმომზადება:ხორცის მომზადება:ხორცი დაჭერი ძალიან თხელ ნაჭრებად (შესაძლოა ხორცის ცოტა გაყინვა გაგიადვილოს დაჭრა).მარინადი:აურიე ყველა ინგრედიენტი ერთ ჭურჭელში და ჩადე ხორცი.დაამატე ხახვი და მწვანე ხახვის ნაწილი.დაფარე და მაცივარში გააჩერე მინიმუმ 30 წუთი, უკეთესია 2–4 საათით.შეწვა:გააცხელე ტაფა (უკეთესია ტეფლონის ან გრილისებური).შეწვი ხორცი მაღალ ტემპერატურაზე 3–5 წუთით, სანამ ოდნავ დაიბრაწება.არ გადააწვეთ – თუ ბევრია, შეწვი რამდენიმე ეტაპად.სურვილისამებრ, ბოლოს მოაყარე სეზამის მარცვლები და დარჩენილი მწვანე ხახვი.მირთმევა:მიირთვი თეთრ ბრინჯთან, კორეულ ბოსტნეულთან (კიმჩი, მოარასებული კიტრი, მწნილი) ან გაახვიე სალათის ფოთოლში.ასევე უხდება შაქარიან-წვნიან სოიოს სოუსზე დაფუძნებული დიპი.

ივნ. 2, 2025 - 01:57
 0
კორეული საქონლის ხორცის ბულგოგი
კორეული ბულგოგი – ეს არის ტკბილ-მარინადში ჩადებული და მსუბუქად შემწვარი საქონლის ხორცი, რომელსაც გამორჩეული არომატი და ტექსტურა აქვს. მარტივად მოსამზადებელია და იდეალურია როგორც რჩევა სწრაფი სადილისთვის.

ინგრედიენტები (2–3 ულუფა):
500 გრ საქონლის ხორცი (წვრილად დაჭრილი – რბილი ნაწილი, მაგალითად რბილა ან ფილე)
1/2 თავი ხახვი (თხლად დაჭრილი)
2–3 ღერი მწვანე ხახვი (დაჭრილი)
1 სუფრის კოვზი სეზამის მარცვალი (სურვილისამებრ)
1 სუფრის კოვზი ზეთი (სეზამის ან მცენარეული)
მარინადი:
4 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
1.5 სუფრის კოვზი შაქარი (უკეთესია ყავისფერი)
1 სუფრის კოვზი სეზამის ზეთი
2 კბილი ნიორი (გატარებული)
1 ჩაის კოვზი გახეხილი ჯინჯერი
1 სუფრის კოვზი ბრინჯის ძმარი ან ვაშლის ძმარი (სურვილისამებრ)
შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება:
ხორცის მომზადება:
ხორცი დაჭერი ძალიან თხელ ნაჭრებად (შესაძლოა ხორცის ცოტა გაყინვა გაგიადვილოს დაჭრა).
მარინადი:
აურიე ყველა ინგრედიენტი ერთ ჭურჭელში და ჩადე ხორცი.
დაამატე ხახვი და მწვანე ხახვის ნაწილი.
დაფარე და მაცივარში გააჩერე მინიმუმ 30 წუთი, უკეთესია 2–4 საათით.
შეწვა:
გააცხელე ტაფა (უკეთესია ტეფლონის ან გრილისებური).
შეწვი ხორცი მაღალ ტემპერატურაზე 3–5 წუთით, სანამ ოდნავ დაიბრაწება.
არ გადააწვეთ – თუ ბევრია, შეწვი რამდენიმე ეტაპად.
სურვილისამებრ, ბოლოს მოაყარე სეზამის მარცვლები და დარჩენილი მწვანე ხახვი.
მირთმევა:
მიირთვი თეთრ ბრინჯთან, კორეულ ბოსტნეულთან (კიმჩი, მოარასებული კიტრი, მწნილი) ან გაახვიე სალათის ფოთოლში.
ასევე უხდება შაქარიან-წვნიან სოიოს სოუსზე დაფუძნებული დიპი.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow