კროკპოტის ჩილის საუკეთესო რეცეპტი

გთავაზობ ერთ-ერთ ყველაზე წარმატებულ და პოპულარულ კროკპოტის ჩილის რეცეპტს, რომელიც ნელა ხარშვის პროცესში იღებს ღრმა არომატებს და მდიდარ ტექსტურას. შესანიშნავი არჩევანია ცივ დღეებში ან სტუმრების დასახვედრად.ინგრედიენტები:500–600 გრ საქონლის ფარში (ან შერეული ღორის/საქონლის ფარში)1 თავი ხახვი (დაჭრილი)3 კბილი ნიორი (გატარებული)1 წითელი ბულგარული წიწაკა (დაჭრილი)2 ქილა წითელი ლობიო (ან მოხარშული – დაახლოებით 400 გრ)1 ქილა დაკონსერვებული ტომატები (დაჭრილი, თავისი წვენით)2 სუფრის კოვზი ტომატპასტა1 ჩაის ჭიქა ბულიონი (საქონლის ან ბოსტნეულის)2 ჩაის კოვზი ჩილის ფხვნილი1 ჩაის კოვზი დაკომპლექტებული ქომინი1 ჩაის კოვზი ორეგანო1/2 ჩაის კოვზი შავი პილპილიმარილი გემოვნებითსურვილისამებრ – მწიკვი შაქარი, რომ ტომატს სიმწარე დაქვეითდესსურვილისამებრ – მწვანე წიწაკა, ჯალაპენიო ან წითელი წიწაკა, სიმტკიცისთვისმომზადება:1. ხორცის მომზადება:ტაფაში ოდნავ მოხრაკე ფარში ხახვთან და ნიორთან ერთად, სანამ ფერი შეეცვლება და წყალს გაუშვებს.გადაწურე ზედმეტი ცხიმი და გადაიტანე კროკპოტში.2. ინგრედიენტების ჩაწყობა:კროკპოტში დაუმატე ყველა დარჩენილი ინგრედიენტი: ლობიო, პომიდორი, ბულიონი, ტომატპასტა, ბულგარული წიწაკა და სანელებლები.კარგად აურიე.3. ხარშვა:დახურე თავსახური და ხარშე Low რეჟიმზე 6–8 საათით ან High რეჟიმზე 3–4 საათით, სანამ სქელი ტექსტურა და გაჯერებული არომატი მიიღება.მირთმევა:ჩილი უმჯობესდება მეორე დღესაც – გაათბე და მიირთვი პურთან, ტორტილასთან ან ბრინჯთან.ზემოდან შეგიძლია მოაყარო გახეხილი ჩედარი, არაჟანი, ავოკადო ან მწვანე ხახვი.თუ გსურს, შეგიძლია ჩილის ტექსტურა ბოლოს დაასქელო პიურერით (საბოლოოდ ოდნავ გადაურიე და გაასქელე).

მაი. 31, 2025 - 00:57
 0
კროკპოტის ჩილის საუკეთესო რეცეპტი
გთავაზობ ერთ-ერთ ყველაზე წარმატებულ და პოპულარულ კროკპოტის ჩილის რეცეპტს, რომელიც ნელა ხარშვის პროცესში იღებს ღრმა არომატებს და მდიდარ ტექსტურას. შესანიშნავი არჩევანია ცივ დღეებში ან სტუმრების დასახვედრად.

ინგრედიენტები:
500–600 გრ საქონლის ფარში (ან შერეული ღორის/საქონლის ფარში)
1 თავი ხახვი (დაჭრილი)
3 კბილი ნიორი (გატარებული)
1 წითელი ბულგარული წიწაკა (დაჭრილი)
2 ქილა წითელი ლობიო (ან მოხარშული – დაახლოებით 400 გრ)
1 ქილა დაკონსერვებული ტომატები (დაჭრილი, თავისი წვენით)
2 სუფრის კოვზი ტომატპასტა
1 ჩაის ჭიქა ბულიონი (საქონლის ან ბოსტნეულის)
2 ჩაის კოვზი ჩილის ფხვნილი
1 ჩაის კოვზი დაკომპლექტებული ქომინი
1 ჩაის კოვზი ორეგანო
1/2 ჩაის კოვზი შავი პილპილი
მარილი გემოვნებით
სურვილისამებრ – მწიკვი შაქარი, რომ ტომატს სიმწარე დაქვეითდეს
სურვილისამებრ – მწვანე წიწაკა, ჯალაპენიო ან წითელი წიწაკა, სიმტკიცისთვის
მომზადება:
1. ხორცის მომზადება:

ტაფაში ოდნავ მოხრაკე ფარში ხახვთან და ნიორთან ერთად, სანამ ფერი შეეცვლება და წყალს გაუშვებს.
გადაწურე ზედმეტი ცხიმი და გადაიტანე კროკპოტში.
2. ინგრედიენტების ჩაწყობა:

კროკპოტში დაუმატე ყველა დარჩენილი ინგრედიენტი: ლობიო, პომიდორი, ბულიონი, ტომატპასტა, ბულგარული წიწაკა და სანელებლები.
კარგად აურიე.
3. ხარშვა:

დახურე თავსახური და ხარშე Low რეჟიმზე 6–8 საათით ან High რეჟიმზე 3–4 საათით, სანამ სქელი ტექსტურა და გაჯერებული არომატი მიიღება.
მირთმევა:
ჩილი უმჯობესდება მეორე დღესაც – გაათბე და მიირთვი პურთან, ტორტილასთან ან ბრინჯთან.
ზემოდან შეგიძლია მოაყარო გახეხილი ჩედარი, არაჟანი, ავოკადო ან მწვანე ხახვი.
თუ გსურს, შეგიძლია ჩილის ტექსტურა ბოლოს დაასქელო პიურერით (საბოლოოდ ოდნავ გადაურიე და გაასქელე).

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow