ლიბანური ნაღებისა და კიტრის იოგურტის სალათი - KHYAR BI LABAN

Khyar Bi Laban (ხიარ ბი ლაბან) — ლიბანური კიტრისა და იოგურტის სალათი — საოცრად მარტივი, გამაგრილებელი და არომატული კერძია, რომელიც შესანიშნავად ერგება როგორც ძირითადი კერძების გვერდით, ისე ცალკე მაცივარში გასაგრილებლადაც ???????? Khyar Bi Laban – ლიბანური იოგურტისა და კიტრის სალათიინგრედიენტები:ბერძნული იოგურტი (ან სქელი ცხვრის/ძროხის იოგურტი) – 1 ჭიქაკიტრი – 2 საშუალო (სასურველია წვრილი ან კორსიკულ/სპარსულ ტიპის)ნიორი – 1-2 კბილი (დაჭყლეტილი ან ძალიან წვრილად დაჭრილი)მშრალი ან ახალი პიტნა – 1-2 ჩ.კ. (ან ორივე ერთად)ლიმონის წვენი – 1 ს.კ. (სურვილისამებრ, თუ გინდა უფრო მჟავე)მარილი – გემოვნებითზეითუნის ზეთი – ცოტა, მოსასხურებლად(სურვილისამებრ) – დაჭრილი კაკალი ან პისტაჩიო მორთვისთვისმომზადების წესი:კიტრის მომზადება: გარეცხე და დაჭერი წვრილად (წრიულად ან პატარა კუბებად), ასევე შეგიძლია გახეხო მსხვილ სახეხზე. თუკი კიტრი ბევრი წყლის შემცველია, ოდნავ გაწურე.იოგურტის ბაზა: ჯამში აურიე იოგურტი, დაჭყლეტილი ნიორი, პიტნა და მარილი. თუ გინდა უფრო მსუბუქი კონსისტენცია, დაამატე 1-2 ს.კ. ცივი წყალი ან კეფირი.დაუმატე კიტრი: აურიე დაჭრილი კიტრი იოგურტთან.ლიმონის წვენი: სურვილისამებრ, დააწურე ცოტაოდენი ლიმონის წვენი — ეს უფრო ცოცხალ მჟავიან გემოს შემატებს.მორთვა და მაცივარი: გადაიტანე თეფშზე, ზემოდან მოასხი ცოტა ზეითუნის ზეთი და მორთე პიტნით ან დაჭრილი კაკლით.გაგრილება: შედე მაცივარში სულ მცირე 15 წუთით — გაცილებით გემრიელია ცივად.

აპრ. 7, 2025 - 21:27
 0
ლიბანური ნაღებისა და კიტრის იოგურტის სალათი - KHYAR BI LABAN
Khyar Bi Laban (ხიარ ბი ლაბან) — ლიბანური კიტრისა და იოგურტის სალათი — საოცრად მარტივი, გამაგრილებელი და არომატული კერძია, რომელიც შესანიშნავად ერგება როგორც ძირითადი კერძების გვერდით, ისე ცალკე მაცივარში გასაგრილებლადაც ????

???? Khyar Bi Laban – ლიბანური იოგურტისა და კიტრის სალათი
ინგრედიენტები:

ბერძნული იოგურტი (ან სქელი ცხვრის/ძროხის იოგურტი) – 1 ჭიქა
კიტრი – 2 საშუალო (სასურველია წვრილი ან კორსიკულ/სპარსულ ტიპის)
ნიორი – 1-2 კბილი (დაჭყლეტილი ან ძალიან წვრილად დაჭრილი)
მშრალი ან ახალი პიტნა – 1-2 ჩ.კ. (ან ორივე ერთად)
ლიმონის წვენი – 1 ს.კ. (სურვილისამებრ, თუ გინდა უფრო მჟავე)
მარილი – გემოვნებით
ზეითუნის ზეთი – ცოტა, მოსასხურებლად
(სურვილისამებრ) – დაჭრილი კაკალი ან პისტაჩიო მორთვისთვის
მომზადების წესი:

კიტრის მომზადება: გარეცხე და დაჭერი წვრილად (წრიულად ან პატარა კუბებად), ასევე შეგიძლია გახეხო მსხვილ სახეხზე. თუკი კიტრი ბევრი წყლის შემცველია, ოდნავ გაწურე.
იოგურტის ბაზა: ჯამში აურიე იოგურტი, დაჭყლეტილი ნიორი, პიტნა და მარილი. თუ გინდა უფრო მსუბუქი კონსისტენცია, დაამატე 1-2 ს.კ. ცივი წყალი ან კეფირი.
დაუმატე კიტრი: აურიე დაჭრილი კიტრი იოგურტთან.
ლიმონის წვენი: სურვილისამებრ, დააწურე ცოტაოდენი ლიმონის წვენი — ეს უფრო ცოცხალ მჟავიან გემოს შემატებს.
მორთვა და მაცივარი: გადაიტანე თეფშზე, ზემოდან მოასხი ცოტა ზეითუნის ზეთი და მორთე პიტნით ან დაჭრილი კაკლით.
გაგრილება: შედე მაცივარში სულ მცირე 15 წუთით — გაცილებით გემრიელია ცივად.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow