მარტივი საქონლის ხორცი და ბროკოლი - უგემრიელესი რეცეპტი

გთავაზობ მარტივ და სწრაფ რეცეპტს საქონლის ხორცით და ბროკოლით – ჩინური სტილის შთაგონებით. ეს არის დაბალანსებული კერძი, რომელიც მზადდება 30 წუთში და მშვენივრად ეწყობა ბრინჯს ან წიწიბურას.ინგრედიენტები (2-3 პორციაზე):ხორცისთვის:საქონლის ბარკლის ან ფლანგის ფილე – 300-400 გრამი, თხლად დაჭრილი ზოლებადსოიოს სოუსი – 2 სუფრის კოვზისიმინდის ფქვილი – 1 ჩაის კოვზიზეითუნის ან სეზამის ზეთი – 1 ჩაის კოვზიშავი პილპილი – გემოვნებითბოსტნეულისთვის:ბროკოლი – 200-250 გრამი, პატარა ყვავილებად დაჭრილინიორი – 2-3 კბილი, დაჭყლეტილიზეთი შესაწვავად – 1-2 სუფრის კოვზიწყალი ან ბულიონი – 2-3 სუფრის კოვზი (მოშუშებისთვის)სოუსისთვის:სოიოს სოუსი – 2 სუფრის კოვზიოსტრის სოუსი ან ჰოისინის სოუსი – 1 სუფრის კოვზიშაქარი ან თაფლი – 1 ჩაის კოვზივაშლის ძმარი ან ბრინჯის ძმარი – 1 ჩაის კოვზისიმინდის ფქვილი – 1 ჩაის კოვზი (გახსნილი 2 ს.კ. ცივ წყალში)მომზადება:ხორცის დამარინადება– თხლად დაჭრილ ხორცს მოაყარე სოიოს სოუსი, სიმინდის ფქვილი, ზეთი და პილპილი. კარგად აურიე და დააყოვნე მინიმუმ 10 წუთით.ბროკოლის მომზადება– ბროკოლი მოხარშე ოდნავ მარილიან წყალში 2 წუთით ან ორთქლზე 4 წუთით, რომ რბილი მაგრამ სუფთა ფერი დარჩეს. გადავლე ცივ წყალში და მოაყენე გვერდით.ხორცის შეწვა– ტაფა ან ვოკი გააცხელე და შეწვი ხორცი მაღალ ცეცხლზე 3–5 წუთი, სანამ მთლიანად გაიბრაწება. გადმოიღე თეფშზე.სოუსისა და საბოლოო მზადება– იმავე ტაფაში დაამატე ნიორი, 30 წამში დააყოლე ბროკოლი. ცოტა მოშუშე, შემდეგ დაუმატე წინასწარ შერეული სოუსი და ბოლოს ხორცი.– მოურიე 2–3 წუთი, სანამ სოუსი შეიკვრება და ყველაფერი თანაბრად გადაზელილი იქნება.მირთმევა:მოართვი ცხლად, მოხარშულ ბრინჯთან ან წიწიბურასთან ერთად.

ივნ. 6, 2025 - 01:27
 0
მარტივი საქონლის ხორცი და ბროკოლი - უგემრიელესი რეცეპტი
გთავაზობ მარტივ და სწრაფ რეცეპტს საქონლის ხორცით და ბროკოლით – ჩინური სტილის შთაგონებით. ეს არის დაბალანსებული კერძი, რომელიც მზადდება 30 წუთში და მშვენივრად ეწყობა ბრინჯს ან წიწიბურას.

ინგრედიენტები (2-3 პორციაზე):
ხორცისთვის:

საქონლის ბარკლის ან ფლანგის ფილე – 300-400 გრამი, თხლად დაჭრილი ზოლებად
სოიოს სოუსი – 2 სუფრის კოვზი
სიმინდის ფქვილი – 1 ჩაის კოვზი
ზეითუნის ან სეზამის ზეთი – 1 ჩაის კოვზი
შავი პილპილი – გემოვნებით
ბოსტნეულისთვის:

ბროკოლი – 200-250 გრამი, პატარა ყვავილებად დაჭრილი
ნიორი – 2-3 კბილი, დაჭყლეტილი
ზეთი შესაწვავად – 1-2 სუფრის კოვზი
წყალი ან ბულიონი – 2-3 სუფრის კოვზი (მოშუშებისთვის)
სოუსისთვის:

სოიოს სოუსი – 2 სუფრის კოვზი
ოსტრის სოუსი ან ჰოისინის სოუსი – 1 სუფრის კოვზი
შაქარი ან თაფლი – 1 ჩაის კოვზი
ვაშლის ძმარი ან ბრინჯის ძმარი – 1 ჩაის კოვზი
სიმინდის ფქვილი – 1 ჩაის კოვზი (გახსნილი 2 ს.კ. ცივ წყალში)
მომზადება:
ხორცის დამარინადება
– თხლად დაჭრილ ხორცს მოაყარე სოიოს სოუსი, სიმინდის ფქვილი, ზეთი და პილპილი. კარგად აურიე და დააყოვნე მინიმუმ 10 წუთით.
ბროკოლის მომზადება
– ბროკოლი მოხარშე ოდნავ მარილიან წყალში 2 წუთით ან ორთქლზე 4 წუთით, რომ რბილი მაგრამ სუფთა ფერი დარჩეს. გადავლე ცივ წყალში და მოაყენე გვერდით.
ხორცის შეწვა
– ტაფა ან ვოკი გააცხელე და შეწვი ხორცი მაღალ ცეცხლზე 3–5 წუთი, სანამ მთლიანად გაიბრაწება. გადმოიღე თეფშზე.
სოუსისა და საბოლოო მზადება
– იმავე ტაფაში დაამატე ნიორი, 30 წამში დააყოლე ბროკოლი. ცოტა მოშუშე, შემდეგ დაუმატე წინასწარ შერეული სოუსი და ბოლოს ხორცი.
– მოურიე 2–3 წუთი, სანამ სოუსი შეიკვრება და ყველაფერი თანაბრად გადაზელილი იქნება.
მირთმევა:
მოართვი ცხლად, მოხარშულ ბრინჯთან ან წიწიბურასთან ერთად.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow