მოამზადეთ ხინკალი - სცადეთ სახლში

ქართული პასტის ამოზნექილი ცომი, შიგთავსით ხორცის სოუსით, რომელიც ჭიქასავით ლამაზად იკრიბება და სუფრაზე ჭამა განსაკუთრებულ სიამოვნებასთან ასოცირდება.ინგრედიენტები (6-8 ადამიანზე):ცომისთვის:ფქვილი — 700 გწყალი — 300 მლმარილი — 1 ჩ.კ.შიგთავსისთვის:ხორცი (წითელი, ცხვრის ან საქონლის ნარევი) — 800 გ (ხორცს უნდა იყოს წვნიანი და ხარისხიანი)ხახვი — 2 საშუალო (დაფქული)მარილი, პილპილი — გემოვნებითწყალი ან ხორცის ბულიონი — 100 მლმომზადების ინსტრუქცია:ცომის მომზადება:წყალში გახსენით მარილი, თანდათან დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ელასტიკური, რბილი ცომი. დააფარეთ ტენიან ქსოვილზე და გააჩერეთ ნახევარი საათი.შიგთავსის მომზადება:ხორცი და ხახვი გააგრძეთ ხორცის კეცზე ან კარგად დააბლენდერეთ. დაუმატეთ მარილი, პილპილი და ცოტა წყალი, რომ შიგთავსი იყოს წვნიანი.ხინკლების აწყობა:ცომი გაიგრილეთ, დაახეხეთ 3–4 მმ სისქის ფენად. ქირქის მეშვეობით გააკეთეთ 10-12 სმ დიამეტრის რგოლები. ცენტრში ჩაასხით 1 ს.კ. ხორცის შიგთავსი.გახვევა:ცომის კიდეები დაიჭირეთ და დაახვიეთ ისე, რომ ფორმირდეს ტომარა, შუაში კი გაჩერდეს ფერი.მოხარშვა:მდუღარე მარილიან წყალში ჩააგდეთ ხინკლები და მოხარშეთ, სანამ ისინი ამოსვლას დაიწყებენ (დაამატეთ დაახლოებით 8-10 წუთი).მირთმევა:ხინკალი მიიტანეთ ცხელი, დაფარეთ ქონდარით (ქინძის სოუსი) ან ლიმონის ნაჭერით.ამ კერძს საქართველოში ყველა აღფრთოვანებით მიირთმევს, ასევე ეს არის წვეულებების, ტრადიციებისა და ოჯახური სადილების განუყოფელი ნაწილი.

ივნ. 14, 2025 - 15:57
 0
მოამზადეთ ხინკალი - სცადეთ სახლში
ქართული პასტის ამოზნექილი ცომი, შიგთავსით ხორცის სოუსით, რომელიც ჭიქასავით ლამაზად იკრიბება და სუფრაზე ჭამა განსაკუთრებულ სიამოვნებასთან ასოცირდება.

ინგრედიენტები (6-8 ადამიანზე):

ცომისთვის:
ფქვილი — 700 გ
წყალი — 300 მლ
მარილი — 1 ჩ.კ.
შიგთავსისთვის:
ხორცი (წითელი, ცხვრის ან საქონლის ნარევი) — 800 გ (ხორცს უნდა იყოს წვნიანი და ხარისხიანი)
ხახვი — 2 საშუალო (დაფქული)
მარილი, პილპილი — გემოვნებით
წყალი ან ხორცის ბულიონი — 100 მლ
მომზადების ინსტრუქცია:

ცომის მომზადება:
წყალში გახსენით მარილი, თანდათან დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ელასტიკური, რბილი ცომი. დააფარეთ ტენიან ქსოვილზე და გააჩერეთ ნახევარი საათი.
შიგთავსის მომზადება:
ხორცი და ხახვი გააგრძეთ ხორცის კეცზე ან კარგად დააბლენდერეთ. დაუმატეთ მარილი, პილპილი და ცოტა წყალი, რომ შიგთავსი იყოს წვნიანი.
ხინკლების აწყობა:
ცომი გაიგრილეთ, დაახეხეთ 3–4 მმ სისქის ფენად. ქირქის მეშვეობით გააკეთეთ 10-12 სმ დიამეტრის რგოლები. ცენტრში ჩაასხით 1 ს.კ. ხორცის შიგთავსი.
გახვევა:
ცომის კიდეები დაიჭირეთ და დაახვიეთ ისე, რომ ფორმირდეს ტომარა, შუაში კი გაჩერდეს ფერი.
მოხარშვა:
მდუღარე მარილიან წყალში ჩააგდეთ ხინკლები და მოხარშეთ, სანამ ისინი ამოსვლას დაიწყებენ (დაამატეთ დაახლოებით 8-10 წუთი).
მირთმევა:
ხინკალი მიიტანეთ ცხელი, დაფარეთ ქონდარით (ქინძის სოუსი) ან ლიმონის ნაჭერით.
ამ კერძს საქართველოში ყველა აღფრთოვანებით მიირთმევს, ასევე ეს არის წვეულებების, ტრადიციებისა და ოჯახური სადილების განუყოფელი ნაწილი.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow