მუხუდოს სალათის რეცეპტი
ოჰოო, მუხუდოს სალათი კლასიკაა! ???? მარტივი, ნოყიერი, ცილებით სავსე და თან სუპერ გემრიელი. შეიძლება თბილიც და ცივადაც მიირთვა, პლიუს იდეალურია როგორც ძირითადი კერძიც კი ვეგეტარიანულ ვარიანტში.???? მუხუდოს (ნოხატის) სალათი – კლასიკური ვერსიაინგრედიენტები:1.5–2 ჭიქა მოხარშული მუხუდო (ან 1 ქილა, წყალი გაწურული)1 ცალი პომიდორი (დაჭრილი პატარა კუბებად)1 პატარა კიტრი (დაჭრილი)1/4 წითელი ხახვი ან მწვანე ხახვი (დაჭრილი)1/2 ცალი ბულგარული წიწაკა1 მუჭა ახალი ოხრახუში ან ქინძი (დაჭრილი)1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი1 ჩ.კ. ლიმონის წვენი (ან მეტი, გემოვნებით)მარილი და შავი პილპილი გემოვნებითსურვილისამებრ:???? ცოტაოდენი დაჭყლეტილი ნიორი???? ფეტა ყველი ან მოცარელა კუბებად???? ზეთისხილი????️ წითელი წიწაკა ან ჩილი, თუ გიყვარს პიკანტური???? ავოკადო — დამატებითი ხავერდოვანი გემომომზადება:შეურიე ყველა დაჭრილი ბოსტნეული და მუხუდო ერთ დიდ ჯამში.დაამატე ზეთი, ლიმონი, მარილი და პილპილი.კარგად აურიე და გემოს მიხედვით მოაწყვე.თუ დრო გაქვს — მაცივარში 15 წუთით შედგე, რომ არომატები კარგად შეერიოს.რჩევა:თუ იყენებ მშრალ მუხუდოს, ადუღებამდე ღამით ჩაალბე წყალში, შემდეგ მოხარშე რბილობამდე (დაამატე ცოტაოდენი სოდა — უკეთ იხარშება).ცოცხალი სალათისთვის მუხუდო ძალიან რბილი არ უნდა იყოს — ოდნავ ხრაშუნა იდეალურია!

???? მუხუდოს (ნოხატის) სალათი – კლასიკური ვერსია
ინგრედიენტები:
1.5–2 ჭიქა მოხარშული მუხუდო (ან 1 ქილა, წყალი გაწურული)
1 ცალი პომიდორი (დაჭრილი პატარა კუბებად)
1 პატარა კიტრი (დაჭრილი)
1/4 წითელი ხახვი ან მწვანე ხახვი (დაჭრილი)
1/2 ცალი ბულგარული წიწაკა
1 მუჭა ახალი ოხრახუში ან ქინძი (დაჭრილი)
1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
1 ჩ.კ. ლიმონის წვენი (ან მეტი, გემოვნებით)
მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
სურვილისამებრ:
???? ცოტაოდენი დაჭყლეტილი ნიორი
???? ფეტა ყველი ან მოცარელა კუბებად
???? ზეთისხილი
????️ წითელი წიწაკა ან ჩილი, თუ გიყვარს პიკანტური
???? ავოკადო — დამატებითი ხავერდოვანი გემო
მომზადება:
შეურიე ყველა დაჭრილი ბოსტნეული და მუხუდო ერთ დიდ ჯამში.
დაამატე ზეთი, ლიმონი, მარილი და პილპილი.
კარგად აურიე და გემოს მიხედვით მოაწყვე.
თუ დრო გაქვს — მაცივარში 15 წუთით შედგე, რომ არომატები კარგად შეერიოს.
რჩევა:
თუ იყენებ მშრალ მუხუდოს, ადუღებამდე ღამით ჩაალბე წყალში, შემდეგ მოხარშე რბილობამდე (დაამატე ცოტაოდენი სოდა — უკეთ იხარშება).
ცოცხალი სალათისთვის მუხუდო ძალიან რბილი არ უნდა იყოს — ოდნავ ხრაშუნა იდეალურია!
What's Your Reaction?






