როგორ მოვამზადოთ ვეგანური რიკოტას ყველი

ვეგანური რიკოტა ძალიან მარტივად მზადდება და მშვენივრად ცვლის რძის პროდუქტს ლაზანიაში, რავიოლში, ან თუნდაც სენდვიჩებში და სალათებში.???? ვეგანური რიკოტა (კრემისებრი, რბილი და არომატული)???? ინგრედიენტები:ბაზა (აირჩევი ერთ-ერთს ან დააკომპონებ):ტოფუ (ფირმი, არა სილქი) – 1 ჭიქა (დაახლ. 200-250 გ) ანინდური თხილი (კეშიუ, უშაქრო და უმარილო) – 1 ჭიქა, წინასწარ დალბობილი 4–6 სთ (ან 15 წთ ადუღებული)დამატებები არომატისთვის:ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.ვაშლის ძმარი – 1 ს.კ. (ან მეტი მჟავიანობისთვის)ზეთი (ზეითუნის ან მზესუმზირის) – 1-2 ს.კ.საკვები საფუარი (nutritional yeast) – 1-2 ს.კ. (არომატისთვის)მარილი – ½ ჩ.კ. ან გემოვნებითნიორი – 1 კბილი (ან მწიკვი მშრალი ნიორი)წყალი – საჭირო რაოდენობა ტექსტურისთვის (დაახლოებით 2–4 ს.კ.)???? მომზადების წესი:თუ კეშიუს იყენებ: გადაწურე და გარეცხე დალბობილი თხილი.შეურიე ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში ან ფუდ-პროცესორში.შეუმატე ცოტა წყალი (ერთჯერადად) – დააბლენდერე სანამ მიიღებ რბილ, მარცვლოვან ტექსტურას (რიკოტას სტილის).დააგემოვნე: სურვილისამებრ დაუმატე მეტი ლიმონი, მარილი ან საფუარი.გადაიტანე კონტეინერში და შედე მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით, რომ უკეთ „დაჯდეს“ არომატები.???? რჩევები:თუ გინდა უფრო მარცვლოვანი და მშრალი ტექსტურა, ნაკლებ წყალს გამოიყენე და ხელითაც "დაშალე".შეგიძლია დაუმატო მწვანილები (პიტნა, რეჰანი, ოხრახუში) ან დაჭრილი ზეთისხილები, თუ არომატული ვარიანტი გინდა.შიგთავსად იდეალურია ლაზანიაში, ბლინებში ან რავიოლში!

აპრ. 8, 2025 - 22:26
 0
როგორ მოვამზადოთ ვეგანური რიკოტას ყველი
ვეგანური რიკოტა ძალიან მარტივად მზადდება და მშვენივრად ცვლის რძის პროდუქტს ლაზანიაში, რავიოლში, ან თუნდაც სენდვიჩებში და სალათებში.

???? ვეგანური რიკოტა (კრემისებრი, რბილი და არომატული)
???? ინგრედიენტები:

ბაზა (აირჩევი ერთ-ერთს ან დააკომპონებ):
ტოფუ (ფირმი, არა სილქი) – 1 ჭიქა (დაახლ. 200-250 გ) ან
ინდური თხილი (კეშიუ, უშაქრო და უმარილო) – 1 ჭიქა, წინასწარ დალბობილი 4–6 სთ (ან 15 წთ ადუღებული)
დამატებები არომატისთვის:
ლიმონის წვენი – 2 ს.კ.
ვაშლის ძმარი – 1 ს.კ. (ან მეტი მჟავიანობისთვის)
ზეთი (ზეითუნის ან მზესუმზირის) – 1-2 ს.კ.
საკვები საფუარი (nutritional yeast) – 1-2 ს.კ. (არომატისთვის)
მარილი – ½ ჩ.კ. ან გემოვნებით
ნიორი – 1 კბილი (ან მწიკვი მშრალი ნიორი)
წყალი – საჭირო რაოდენობა ტექსტურისთვის (დაახლოებით 2–4 ს.კ.)
???? მომზადების წესი:

თუ კეშიუს იყენებ: გადაწურე და გარეცხე დალბობილი თხილი.
შეურიე ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში ან ფუდ-პროცესორში.
შეუმატე ცოტა წყალი (ერთჯერადად) – დააბლენდერე სანამ მიიღებ რბილ, მარცვლოვან ტექსტურას (რიკოტას სტილის).
დააგემოვნე: სურვილისამებრ დაუმატე მეტი ლიმონი, მარილი ან საფუარი.
გადაიტანე კონტეინერში და შედე მაცივარში მინიმუმ 30 წუთით, რომ უკეთ „დაჯდეს“ არომატები.
???? რჩევები:
თუ გინდა უფრო მარცვლოვანი და მშრალი ტექსტურა, ნაკლებ წყალს გამოიყენე და ხელითაც "დაშალე".
შეგიძლია დაუმატო მწვანილები (პიტნა, რეჰანი, ოხრახუში) ან დაჭრილი ზეთისხილები, თუ არომატული ვარიანტი გინდა.
შიგთავსად იდეალურია ლაზანიაში, ბლინებში ან რავიოლში!

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow