როგორ მოვამზადოთ თხის ყველი

???? თხის რბილი ყველი – სახლის პირობებში???? ინგრედიენტები:თხის რძე – 1 ლიტრი (უმჯობესია არაპასტერიზებული ან დაბალ ტემპზე პასტერიზებული)ლიმონის წვენი ან ვაშლის ძმარი – 3 ს.კ.მარილი – ¼–½ ჩ.კ. (გემოვნებით)???? დამატებით შეგიძლია გამოიყენო მწვანილები, ნიორი, პილპილი ან თაფლი – ფინალურ გემოს მიხედვით???? როგორ მოვამზადოთ:გააცხელე რძე საშუალო ცეცხლზე – დაახლოებით 80°C-მდე (არ უნდა ადუღდეს, უბრალოდ ოდნავ აორთქლდეს და გათბეს კარგად).გადმოდგი ცეცხლიდან და დაუმატე ლიმონის წვენი ან ძმარი. ნელა მოურიე და გააჩერე 10–15 წუთი – ნახავ, როგორ დაიწყებს დარაწუნებას (გაყოფა შრატად და თეთრ მასად).შედგი საწურში ან ცარიელ ქილაში მარლა/ბამბის ნაჭერი და ჩაასხი ნარევი.დაელოდე, რომ მთელი სითხე გამოჟონოს (~1 საათი), შეგიძლია ოდნავ გამოწურო კიდეც.მიღებულ მასას დაამატე მარილი (და თუ გინდა – მწვანილები, ნიორი, პილპილი).თუ გინდა უფრო მშრალი ყველი – დატოვე მარლაში დაკიდებული რამდენიმე საათით (ან ღამით მაცივარში).გადაიტანე თასში, მინის კონტეინერში ან გააფორმე რულეტებად.???? როგორ გამოიყენო:თაფლით და ნიგვზით ან სუნელებით – საუზმედ ????სალათში, განსაკუთრებით ჭარხალთან, რუკოლასთან ან ციტრუსებთანბრუსკეტებზე წასმელადცხელ კერძებზე დასადებად – ლავაშში, პიცაზე, ფოკაჩაზე

აპრ. 11, 2025 - 22:57
 0
როგორ მოვამზადოთ თხის ყველი
???? თხის რბილი ყველი – სახლის პირობებში
???? ინგრედიენტები:

თხის რძე – 1 ლიტრი (უმჯობესია არაპასტერიზებული ან დაბალ ტემპზე პასტერიზებული)
ლიმონის წვენი ან ვაშლის ძმარი – 3 ს.კ.
მარილი – ¼–½ ჩ.კ. (გემოვნებით)
???? დამატებით შეგიძლია გამოიყენო მწვანილები, ნიორი, პილპილი ან თაფლი – ფინალურ გემოს მიხედვით

???? როგორ მოვამზადოთ:

გააცხელე რძე საშუალო ცეცხლზე – დაახლოებით 80°C-მდე (არ უნდა ადუღდეს, უბრალოდ ოდნავ აორთქლდეს და გათბეს კარგად).
გადმოდგი ცეცხლიდან და დაუმატე ლიმონის წვენი ან ძმარი. ნელა მოურიე და გააჩერე 10–15 წუთი – ნახავ, როგორ დაიწყებს დარაწუნებას (გაყოფა შრატად და თეთრ მასად).
შედგი საწურში ან ცარიელ ქილაში მარლა/ბამბის ნაჭერი და ჩაასხი ნარევი.
დაელოდე, რომ მთელი სითხე გამოჟონოს (~1 საათი), შეგიძლია ოდნავ გამოწურო კიდეც.
მიღებულ მასას დაამატე მარილი (და თუ გინდა – მწვანილები, ნიორი, პილპილი).
თუ გინდა უფრო მშრალი ყველი – დატოვე მარლაში დაკიდებული რამდენიმე საათით (ან ღამით მაცივარში).
გადაიტანე თასში, მინის კონტეინერში ან გააფორმე რულეტებად.
???? როგორ გამოიყენო:

თაფლით და ნიგვზით ან სუნელებით – საუზმედ ????
სალათში, განსაკუთრებით ჭარხალთან, რუკოლასთან ან ციტრუსებთან
ბრუსკეტებზე წასმელად
ცხელ კერძებზე დასადებად – ლავაშში, პიცაზე, ფოკაჩაზე

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow