როგორ მოვამზადოთ მინი პიცები
???? მინი პიცები – სახლის პირობებში???? ინგრედიენტები (დაახლოებით 12 ცალი):ცომისთვის (სურვილისამებრ შეგიძლია მზეც გამოიყენო – მაგალითად ლავაში, პური, ან საფირმო ცომი):ფქვილი – 2 ჭიქაწყალი – ¾ ჭიქა (თბილი)მშრალი საფუარი – 1 ჩ.კ.შაქარი – 1 ჩ.კ.მარილი – ½ ჩ.კ.ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.სოუსისთვის:ტომატ-პასტა ან პიურე – ½ ჭიქაზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.ნიორი – 1 კბილი (დაჭრილი)მარილი, პილპილი, ორეგანო ან ბაზილიკიტოპინგებისთვის:გახეხილი ყველი (მოცარელა, კასერ, ვეგანური ვარიანტი...)სალამი, ლორი, სოკო, ზეთისხილი, სიმინდი, ბულგარული წიწაკა – რაც გინდაცოტაოდენი სითბოსთვის – წითელი წიწაკა ან სირაჩა ????️???? მომზადების წესი:ცომი: აურიე თბილ წყალში საფუარი + შაქარი და გააჩერე 5–10 წუთით. დაამატე ფქვილი, ზეთი და მარილი. მოზილე ცომი და გააჩერე 1 საათით – უნდა გაორმაგდეს.გადააბრტყელე და ამოჭერი პატარა წრეებად (ჭიქის ან ბისკვიტის ფორმით).დაალაგე საცხობ ქაღალდზე ან ცხიმწასმულ ტაფაზე.დაუმატე თითოეულზე სოუსი, ყველი და ტოპინგები.გამოაცხვე 200°C-ზე 12–15 წუთი, ან სანამ ბზინვარე და ოქროსფერი გახდება ყველი ???????? ვარიანტები:მინი ლავაშ პიცები – ლავაში დაჭერი წრეებად და გააცხვე მხოლოდ 8–10 წუთი.ფაფუკი ვერსია – ცომი დატოვე ოდნავ სქელი და ქვემოდან კარგად გაწითლდეს.ვეგანური ვერსია – მცენარეული ყველით და ბოსტნეულით.

???? ინგრედიენტები (დაახლოებით 12 ცალი):
ცომისთვის (სურვილისამებრ შეგიძლია მზეც გამოიყენო – მაგალითად ლავაში, პური, ან საფირმო ცომი):
ფქვილი – 2 ჭიქა
წყალი – ¾ ჭიქა (თბილი)
მშრალი საფუარი – 1 ჩ.კ.
შაქარი – 1 ჩ.კ.
მარილი – ½ ჩ.კ.
ზეითუნის ზეთი – 2 ს.კ.
სოუსისთვის:
ტომატ-პასტა ან პიურე – ½ ჭიქა
ზეითუნის ზეთი – 1 ს.კ.
ნიორი – 1 კბილი (დაჭრილი)
მარილი, პილპილი, ორეგანო ან ბაზილიკი
ტოპინგებისთვის:
გახეხილი ყველი (მოცარელა, კასერ, ვეგანური ვარიანტი...)
სალამი, ლორი, სოკო, ზეთისხილი, სიმინდი, ბულგარული წიწაკა – რაც გინდა
ცოტაოდენი სითბოსთვის – წითელი წიწაკა ან სირაჩა ????️
???? მომზადების წესი:
ცომი: აურიე თბილ წყალში საფუარი + შაქარი და გააჩერე 5–10 წუთით. დაამატე ფქვილი, ზეთი და მარილი. მოზილე ცომი და გააჩერე 1 საათით – უნდა გაორმაგდეს.
გადააბრტყელე და ამოჭერი პატარა წრეებად (ჭიქის ან ბისკვიტის ფორმით).
დაალაგე საცხობ ქაღალდზე ან ცხიმწასმულ ტაფაზე.
დაუმატე თითოეულზე სოუსი, ყველი და ტოპინგები.
გამოაცხვე 200°C-ზე 12–15 წუთი, ან სანამ ბზინვარე და ოქროსფერი გახდება ყველი ????
???? ვარიანტები:
მინი ლავაშ პიცები – ლავაში დაჭერი წრეებად და გააცხვე მხოლოდ 8–10 წუთი.
ფაფუკი ვერსია – ცომი დატოვე ოდნავ სქელი და ქვემოდან კარგად გაწითლდეს.
ვეგანური ვერსია – მცენარეული ყველით და ბოსტნეულით.
What's Your Reaction?






