რუბენის სენდვიჩის რეცეპტი - თითებს ჩაიკვნეტთ!

რუბენის სენდვიჩი (Reuben sandwich) არის კლასიკური ამერიკული სენდვიჩი, რომელიც ირლანდიური და ებრაული გემოების შერწყმით შეიქმნა. გემრიელი, სველი, ოდნავ მჟავე და ძალიან დამაკმაყოფილებელი – ნამდვილად "თითებს ჩაიკვნეტთ" ტიპის კერძია.ინგრედიენტები (2 სენდვიჩზე):მარმარილოს ან შავპური პური (rye bread) – 4 ნაჭერიმოხარშული/შებოლილი საქონლის ხორცი (corned beef ან pastrami) – 200–250 გშვეიცარული ყველი – 4 ნაჭერიმჟავე კომბოსტო (sauerkraut) – 100–120 გრამი, გაწურულირუსული სოუსი ან თაუსენდ აილენდ სოუსი – 2–3 სუფრის კოვზიკარაქი – 1–2 სუფრის კოვზი, პურის შესაზელადრუსული სოუსის სახლის ვერსია:მაიონეზი – 2 ს.კ.კეტჩუპი – 1 ს.კ.წვრილად დაჭრილი მწნილი კიტრი ან მწნილების რელიში – 1 ჩ.კ.ხახვის ფხვნილი და პაპრიკა – თითო მიკროდოზაცოტა ლიმონის წვენი ან ძმარი – სურვილისამებრმომზადება:სენდვიჩის აწყობაპურის ნაჭრებს ერთ მხარეს წაუსვი კარაქი (გრილზე შეწვისთვის).მეორე მხარეს წაუსვი რუსული სოუსი.დაალაგე შვეიცარული ყველი, ზემოდან – ხორცი, შემდეგ – მჟავე კომბოსტო, და ბოლოს ისევ ყველი.დააფარე მეორე ნაჭერი ისე, რომ კარაქიანი მხარე გარეთ იყოს.მომზადება გრილზე/ტაფაზეგააცხელე ტაფა საშუალო ცეცხლზე.დადე სენდვიჩი და მოშუშე 3–4 წუთით თითო მხარეს, სანამ პური გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა, ხოლო ყველი შიგნით – გადნება.დასვენება და მირთმევაშეწვის შემდეგ გააჩერე 2 წუთი, შემდეგ გაჭერი დიაგონალურად და მიირთვი.რჩევა:ხორცი შეგიძლიათ შეათბოთ წინასწარ, რათა ყველის გადნობა უფრო თანაბრად მოხდეს.თუ გინდა „დელიკატესური“ სტილის რუბენი – გამოიყენე ხელნაკეთი პასტრამი ან ხორცის მსუბუქი ჩაშუშული ვერსია.ბრინჯთან, ჩიფსებთან ან მწნილებთან ერთად – იდეალური წყვილია.

ივნ. 7, 2025 - 01:57
 0
რუბენის სენდვიჩის რეცეპტი - თითებს ჩაიკვნეტთ!
რუბენის სენდვიჩი (Reuben sandwich) არის კლასიკური ამერიკული სენდვიჩი, რომელიც ირლანდიური და ებრაული გემოების შერწყმით შეიქმნა. გემრიელი, სველი, ოდნავ მჟავე და ძალიან დამაკმაყოფილებელი – ნამდვილად "თითებს ჩაიკვნეტთ" ტიპის კერძია.

ინგრედიენტები (2 სენდვიჩზე):
მარმარილოს ან შავპური პური (rye bread) – 4 ნაჭერი
მოხარშული/შებოლილი საქონლის ხორცი (corned beef ან pastrami) – 200–250 გ
შვეიცარული ყველი – 4 ნაჭერი
მჟავე კომბოსტო (sauerkraut) – 100–120 გრამი, გაწურული
რუსული სოუსი ან თაუსენდ აილენდ სოუსი – 2–3 სუფრის კოვზი
კარაქი – 1–2 სუფრის კოვზი, პურის შესაზელად
რუსული სოუსის სახლის ვერსია:
მაიონეზი – 2 ს.კ.
კეტჩუპი – 1 ს.კ.
წვრილად დაჭრილი მწნილი კიტრი ან მწნილების რელიში – 1 ჩ.კ.
ხახვის ფხვნილი და პაპრიკა – თითო მიკროდოზა
ცოტა ლიმონის წვენი ან ძმარი – სურვილისამებრ
მომზადება:
სენდვიჩის აწყობა
პურის ნაჭრებს ერთ მხარეს წაუსვი კარაქი (გრილზე შეწვისთვის).
მეორე მხარეს წაუსვი რუსული სოუსი.
დაალაგე შვეიცარული ყველი, ზემოდან – ხორცი, შემდეგ – მჟავე კომბოსტო, და ბოლოს ისევ ყველი.
დააფარე მეორე ნაჭერი ისე, რომ კარაქიანი მხარე გარეთ იყოს.
მომზადება გრილზე/ტაფაზე
გააცხელე ტაფა საშუალო ცეცხლზე.
დადე სენდვიჩი და მოშუშე 3–4 წუთით თითო მხარეს, სანამ პური გახდება ოქროსფერი და ხრაშუნა, ხოლო ყველი შიგნით – გადნება.
დასვენება და მირთმევა
შეწვის შემდეგ გააჩერე 2 წუთი, შემდეგ გაჭერი დიაგონალურად და მიირთვი.

რჩევა:
ხორცი შეგიძლიათ შეათბოთ წინასწარ, რათა ყველის გადნობა უფრო თანაბრად მოხდეს.
თუ გინდა „დელიკატესური“ სტილის რუბენი – გამოიყენე ხელნაკეთი პასტრამი ან ხორცის მსუბუქი ჩაშუშული ვერსია.
ბრინჯთან, ჩიფსებთან ან მწნილებთან ერთად – იდეალური წყვილია.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow