საუკეთესო ბადრიჯნის სალათი

ბადრიჯნის სალათი საკმაოდ გემრიელი და მრავალფეროვანი კერძია, რომელიც შეიძლება როგორც უგემრიელესი გარნირი, ისე დამოუკიდებელი კერძი იყოს. აი საუკეთესო ბადრიჯნის სალათის რეცეპტი, რომელიც გემოთი დაგაჯობს! ????ინგრედიენტები:2 ბადრიჯანი2 საშუალო პომიდორი1 პატარა ხახვი (სურვილისამებრ, შვროტი ან სუფთა)2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი1 ჩაის კოვზი სოიოს სოუსი (სურვილისამებრ)1/4 ჭიქა ნიგოზი (დაჭრილი ან დაკარაგებული)მარილი და პილპილი გემოვნებითმწვანილი (ბაზილიკი ან ქინძი — სურვილისამებრ)მომზადება:ბადრიჯნის მომზადება: ბადრიჯანი დაამრგვალე და მოაჭერი კუბიკებად. შემდეგ მიიტანე წყალში, რომ ზედმეტი ტანინები გამოიდოს და სიმკვრივე შეინარჩუნოს. რამდენიმე წუთის შემდეგ გამოიბანე და მოამზადე.პომიდორი და ხახვი: პომიდორი დაჭერი პატარა კუბიკებად, ხოლო ხახვი კარგად წვრილად დაჭერი. თუ ხახვი მკვრივი გგონია, ოდნავ მარილით მარილდი.გაწვრა: ბადრიჯანი წაისვი ზეითუნის ზეთში და შეწვი ტაფაზე, სანამ ოქროსფერი გახდება. (შეგიძლია გრილზეც შეწვა, უფრო ჯანსაღი ვარიანტისთვის.)სოუსის მომზადება: თასში აურიე ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, სოიოს სოუსი (თუ იყენებ), მარილი და პილპილი.შეურიე ინგრედიენტები: პომიდორი, ხახვი და ბადრიჯანი ერთმანეთში აურიე. ამის შემდეგ, დაამატე ნიგოზი და მწვანილი.გაცივება და მირთმევა: გააცილე სალათი მაცივარში რამდენიმე წუთით, რომ სოუსი უფრო კარგად შეწირულად შეიჭრას.შედეგი:გემრიელი, ნაზი და არომატული ბადრიჯნის სალათი, რომელიც მშვენივრად შეეფერება როგორც მარწყვის ცხარე კერძებს, ასევე როგორც დამოუკიდებელ კერძს. ????????

მაი. 4, 2025 - 01:27
 0
საუკეთესო ბადრიჯნის სალათი
ბადრიჯნის სალათი საკმაოდ გემრიელი და მრავალფეროვანი კერძია, რომელიც შეიძლება როგორც უგემრიელესი გარნირი, ისე დამოუკიდებელი კერძი იყოს. აი საუკეთესო ბადრიჯნის სალათის რეცეპტი, რომელიც გემოთი დაგაჯობს! ????

ინგრედიენტები:
2 ბადრიჯანი
2 საშუალო პომიდორი
1 პატარა ხახვი (სურვილისამებრ, შვროტი ან სუფთა)
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
1 ჩაის კოვზი სოიოს სოუსი (სურვილისამებრ)
1/4 ჭიქა ნიგოზი (დაჭრილი ან დაკარაგებული)
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მწვანილი (ბაზილიკი ან ქინძი — სურვილისამებრ)
მომზადება:
ბადრიჯნის მომზადება: ბადრიჯანი დაამრგვალე და მოაჭერი კუბიკებად. შემდეგ მიიტანე წყალში, რომ ზედმეტი ტანინები გამოიდოს და სიმკვრივე შეინარჩუნოს. რამდენიმე წუთის შემდეგ გამოიბანე და მოამზადე.
პომიდორი და ხახვი: პომიდორი დაჭერი პატარა კუბიკებად, ხოლო ხახვი კარგად წვრილად დაჭერი. თუ ხახვი მკვრივი გგონია, ოდნავ მარილით მარილდი.
გაწვრა: ბადრიჯანი წაისვი ზეითუნის ზეთში და შეწვი ტაფაზე, სანამ ოქროსფერი გახდება. (შეგიძლია გრილზეც შეწვა, უფრო ჯანსაღი ვარიანტისთვის.)
სოუსის მომზადება: თასში აურიე ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, სოიოს სოუსი (თუ იყენებ), მარილი და პილპილი.
შეურიე ინგრედიენტები: პომიდორი, ხახვი და ბადრიჯანი ერთმანეთში აურიე. ამის შემდეგ, დაამატე ნიგოზი და მწვანილი.
გაცივება და მირთმევა: გააცილე სალათი მაცივარში რამდენიმე წუთით, რომ სოუსი უფრო კარგად შეწირულად შეიჭრას.
შედეგი:
გემრიელი, ნაზი და არომატული ბადრიჯნის სალათი, რომელიც მშვენივრად შეეფერება როგორც მარწყვის ცხარე კერძებს, ასევე როგორც დამოუკიდებელ კერძს. ????????

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow