საუკეთესო ნაჩოსის რეცეპტი
გთავაზობ საუკეთესო სახლის პირობებში მომზადებული ნაჩოსის რეცეპტს – გემრიელი, ხრაშუნა, დადნარი ყველით და უამრავი არომატული ინგრედიენტით. შესანიშნავია როგორც წასახემსებლად, ისე სტუმრების გასამასპინძლებლად.ინგრედიენტები:1 დიდი პაკეტი ტორტილას ჩიფსი200 გრ გახეხილი ჩედარი ან სხვა დადნობადი ყველი (mozzarella, Monterey Jack ან მათი კომბინაცია)1 ჩაის ჭიქა მზა შავ لوبიო (სურვილისამებრ)150 გრ მოხარშული ან შებრაწული ქათამი, საქონლის ფარში ან დაფქული ტაკოს ხორცი1 საშუალო პომიდორი (დაჭრილი პატარა კუბებად)1 პატარა ხახვი (წვრილად დაჭრილი)1 მწვანე წიწაკა ან ჯალაპენიო (დაჭრილი რგოლებად)1/2 ჩაის ჭიქა სიმინდი (დაკონსერვებული ან მოხარშული)მარილი, პილპილი გემოვნებითცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი ან კარაქი (ქვედა ფენის დასაზავად)მომზადება:ღუმლის მომზადებაგაახურე ღუმელი 180–200°C-მდე.ფენის დადებააიღე ღუმელგამძლე დიდი თეფში ან ფორმა.დააფინე ტორტილას ჩიფსების ფენა, მოაყარე ოდნავ ყველი, ხორცი, ლობიო, ხახვი, სიმინდი.გაიმეორე ფენა – კიდევ ჩიფსები, ინგრედიენტები და ისევ ყველი ზედმოდან.ცხობაშედგი ღუმელში 10–12 წუთით, ან სანამ ყველი სრულად არ დადნება და მსუბუქად არ დაიბრაწება.დამატებითი ტოპინგები (ცხობის შემდეგ)როცა გამოიღებ, შეგიძლია დაამატო ცოცხალი პომიდორი, დაჭრილი ავოკადო, მწვანე ხახვი, ახალი ქინძი ან კარაქით მოთქვეფილი არაჟანი.სერვირება:მოამზადე გვერდით ტრადიციული სოუსები:გუაკამოლე (ავოკადო, ლაიმი, ხახვი, პომიდორი, მარილი)სასექი არაჟანი ან იოგურტიპიკო დე გაიო – პომიდორი, ხახვი, ქინძი, ლაიმიცხარე ტომატსოუსი ან სალსა

ინგრედიენტები:
1 დიდი პაკეტი ტორტილას ჩიფსი
200 გრ გახეხილი ჩედარი ან სხვა დადნობადი ყველი (mozzarella, Monterey Jack ან მათი კომბინაცია)
1 ჩაის ჭიქა მზა შავ لوبიო (სურვილისამებრ)
150 გრ მოხარშული ან შებრაწული ქათამი, საქონლის ფარში ან დაფქული ტაკოს ხორცი
1 საშუალო პომიდორი (დაჭრილი პატარა კუბებად)
1 პატარა ხახვი (წვრილად დაჭრილი)
1 მწვანე წიწაკა ან ჯალაპენიო (დაჭრილი რგოლებად)
1/2 ჩაის ჭიქა სიმინდი (დაკონსერვებული ან მოხარშული)
მარილი, პილპილი გემოვნებით
ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი ან კარაქი (ქვედა ფენის დასაზავად)
მომზადება:
ღუმლის მომზადება
გაახურე ღუმელი 180–200°C-მდე.
ფენის დადება
აიღე ღუმელგამძლე დიდი თეფში ან ფორმა.
დააფინე ტორტილას ჩიფსების ფენა, მოაყარე ოდნავ ყველი, ხორცი, ლობიო, ხახვი, სიმინდი.
გაიმეორე ფენა – კიდევ ჩიფსები, ინგრედიენტები და ისევ ყველი ზედმოდან.
ცხობა
შედგი ღუმელში 10–12 წუთით, ან სანამ ყველი სრულად არ დადნება და მსუბუქად არ დაიბრაწება.
დამატებითი ტოპინგები (ცხობის შემდეგ)
როცა გამოიღებ, შეგიძლია დაამატო ცოცხალი პომიდორი, დაჭრილი ავოკადო, მწვანე ხახვი, ახალი ქინძი ან კარაქით მოთქვეფილი არაჟანი.
სერვირება:
მოამზადე გვერდით ტრადიციული სოუსები:
გუაკამოლე (ავოკადო, ლაიმი, ხახვი, პომიდორი, მარილი)
სასექი არაჟანი ან იოგურტი
პიკო დე გაიო – პომიდორი, ხახვი, ქინძი, ლაიმი
ცხარე ტომატსოუსი ან სალსა
What's Your Reaction?






