საუკეთესო ფეტუშის სალათი - განსხვავებული და გემრიელი

ფეტუშის სალათი ძალიან პოპულარულია ახლო აღმოსავლეთის და ლიბანური სამზარეულოს ნაწილში. მისი ტრადიციული რეცეპტი ძირითადად მოიცავს პური, მწვანილი, მჟავე და არომატული ინგრედიენტებს. აქ არის განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი:კომპონენტები:2 დიდი პურის ნაჭერი (მშრალი პური ან პიტა)2 დიდი პომიდორი (წვრილად დაჭრილი)1 კიტრი (წვრილად დაჭრილი)1 წითელი ხახვი (კრეხილი და კარგად დარბილი)1 ჭიქა მწვანე პარკმული მწვანილი (პეტრუშკა და მჟავე მწვანილი)1/2 ჭიქა ფეტა (ან სხვა ყველი, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ტკბილი ყველი)1/4 ჭიქა ძმარი (ბალზამიკა ან ლიმონი)1/4 ჭიქა ზეთი (ზეთი ოლივის ან სხვა)1/2 ჩაის კოვზი მარილი და შავი პილპილიმომზადება:პურის ნაჭრები დაჭერით პატარა კუბებად და სველეთ მათ ზეთით. შემდეგ გაადუღეთ პურები ტაფაში ან ღუმელში, რომ ისინი კრიზიული გახდეს (დააკვირდით, რომ არ დაიწვათ).პომიდორები, კიტრი და ხახვი კარგად დაჭერით და გამოაცალკევეთ სალათის ჭურჭელში.დაამატეთ მწვანილი (პეტრუშკა და მჟავე მწვანილი) და ფეტა, კარგად აურიეთ.რომ გადმოთქვათ, თქვენ შეძლებთ გამოიყენოთ ძმარი და ზეთი სალათის შესაფერისი სითხე.მარილი და პილპილი ან სხვა გემრიელი ინგრედიენტები დასვა და აურიეთ.ბოლოს, პურის კუბი, რომელიც გამწვანებულია და გაწითლებულია, დაამატეთ სალათში, რომ საკვები უფრო კრიზიული იყოს.

თებ. 9, 2025 - 17:27
 0
საუკეთესო ფეტუშის სალათი - განსხვავებული და გემრიელი

ფეტუშის სალათი ძალიან პოპულარულია ახლო აღმოსავლეთის და ლიბანური სამზარეულოს ნაწილში. მისი ტრადიციული რეცეპტი ძირითადად მოიცავს პური, მწვანილი, მჟავე და არომატული ინგრედიენტებს. აქ არის განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი:

კომპონენტები:
2 დიდი პურის ნაჭერი (მშრალი პური ან პიტა)
2 დიდი პომიდორი (წვრილად დაჭრილი)
1 კიტრი (წვრილად დაჭრილი)
1 წითელი ხახვი (კრეხილი და კარგად დარბილი)
1 ჭიქა მწვანე პარკმული მწვანილი (პეტრუშკა და მჟავე მწვანილი)
1/2 ჭიქა ფეტა (ან სხვა ყველი, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ტკბილი ყველი)
1/4 ჭიქა ძმარი (ბალზამიკა ან ლიმონი)
1/4 ჭიქა ზეთი (ზეთი ოლივის ან სხვა)
1/2 ჩაის კოვზი მარილი და შავი პილპილი

მომზადება:
პურის ნაჭრები დაჭერით პატარა კუბებად და სველეთ მათ ზეთით. შემდეგ გაადუღეთ პურები ტაფაში ან ღუმელში, რომ ისინი კრიზიული გახდეს (დააკვირდით, რომ არ დაიწვათ).
პომიდორები, კიტრი და ხახვი კარგად დაჭერით და გამოაცალკევეთ სალათის ჭურჭელში.
დაამატეთ მწვანილი (პეტრუშკა და მჟავე მწვანილი) და ფეტა, კარგად აურიეთ.
რომ გადმოთქვათ, თქვენ შეძლებთ გამოიყენოთ ძმარი და ზეთი სალათის შესაფერისი სითხე.
მარილი და პილპილი ან სხვა გემრიელი ინგრედიენტები დასვა და აურიეთ.
ბოლოს, პურის კუბი, რომელიც გამწვანებულია და გაწითლებულია, დაამატეთ სალათში, რომ საკვები უფრო კრიზიული იყოს.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow