ქათმის ცეზარის რეცეპტი - ის რისი გაკეთებაც ყველამ უნდა იცოდეს
აი ქათმის ცეზარის კლასიკური და ყველასთვის აუცილებელი რეცეპტი:ინგრედიენტები:სალათისთვის:1 თავი რომენის სალათა (ან ჩვეულებრივი სალათის ფოთლები)1–2 ქათმის ფილეპარმეზანი (გახეხილი ან ფურცლებად)1 ჭიქა თეთრი ხრაშუნა კროტონები (შეგიძლია მზარეულიც იყიდო ან თავად მოამზადო)ზეითუნის ზეთი (ქათმის შესაწვავად)სოუსისთვის:1 კვერცხის გული (ან 1 პატარა კვერცხი, უმად)1 ჩაის კოვზი დიჟონის მდოგვი1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი2 სუფრის კოვზი სიმინდის ზეთი ან მზესუმზირის ზეთი2 პატარა ანჩოუსის ფილე (სურვილის მიხედვით, მაგრამ კლასიკური რეცეპტში აუცილებლად არის!)1 კბილი ნიორიმარილი და პილპილი გემოვნებითცოტა პარმეზანი (სოუსშიც)მომზადება:ქათამი: ქათმის ფილე ოდნავ მოაყარე მარილით და პილპილით. გააცხელე ტაფა, მოასხი ცოტა ზეითუნის ზეთი და ორივე მხრიდან შეაწვით ქათამი ოქროსფერ ქერქამდე. გაგრილების შემდეგ დაჭერი ზოლებად.სოუსი:კვერცხის გული, მდოგვი და ლიმონის წვენი აურიე თასში.დაამატე ნიორი (დაჭყლეტილი ან გახეხილი) და ანჩოუსი (ძალიან წვრილად დაჭრილი ან გატყლაშებული).ნელ-ნელა შეურიე ზეთი (როგორც მაიონეზის გაკეთებისას), თან ურიე, რომ სოუსი გასქელდეს.ბოლოს დაამატე ცოტა გახეხილი პარმეზანი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.კროტონები (თუ თვითონ ამზადებ):პურის პატარა კუბიკები ზეითუნის ზეთთან ერთად ღუმელში მოაცხვე 180°C ტემპერატურაზე 7–10 წუთით, სანამ ოქროსფერი და ხრაშუნა გახდება.აწყობა:სალათის ფოთლები გაწყვიტე ხელით დიდ ნაჭრებად.შეურიე ქათამი, კროტონები და ცოტაოდენი სოუსი.თავზე მოაყარე კიდევ პარმეზანი.სურვილის მიხედვით კიდევ ცოტა ლიმონის წვენი და შავი პილპილი.შედეგი:ფრეშ, ხრაშუნა და ძალიან მდიდარი გემოთი გაჯერებული სალათი, რომელსაც კლასიკური რესტორნის ხარისხი ექნება! ????????????

ინგრედიენტები:
სალათისთვის:
1 თავი რომენის სალათა (ან ჩვეულებრივი სალათის ფოთლები)
1–2 ქათმის ფილე
პარმეზანი (გახეხილი ან ფურცლებად)
1 ჭიქა თეთრი ხრაშუნა კროტონები (შეგიძლია მზარეულიც იყიდო ან თავად მოამზადო)
ზეითუნის ზეთი (ქათმის შესაწვავად)
სოუსისთვის:
1 კვერცხის გული (ან 1 პატარა კვერცხი, უმად)
1 ჩაის კოვზი დიჟონის მდოგვი
1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
2 სუფრის კოვზი სიმინდის ზეთი ან მზესუმზირის ზეთი
2 პატარა ანჩოუსის ფილე (სურვილის მიხედვით, მაგრამ კლასიკური რეცეპტში აუცილებლად არის!)
1 კბილი ნიორი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
ცოტა პარმეზანი (სოუსშიც)
მომზადება:
ქათამი: ქათმის ფილე ოდნავ მოაყარე მარილით და პილპილით. გააცხელე ტაფა, მოასხი ცოტა ზეითუნის ზეთი და ორივე მხრიდან შეაწვით ქათამი ოქროსფერ ქერქამდე. გაგრილების შემდეგ დაჭერი ზოლებად.
სოუსი:
კვერცხის გული, მდოგვი და ლიმონის წვენი აურიე თასში.
დაამატე ნიორი (დაჭყლეტილი ან გახეხილი) და ანჩოუსი (ძალიან წვრილად დაჭრილი ან გატყლაშებული).
ნელ-ნელა შეურიე ზეთი (როგორც მაიონეზის გაკეთებისას), თან ურიე, რომ სოუსი გასქელდეს.
ბოლოს დაამატე ცოტა გახეხილი პარმეზანი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
კროტონები (თუ თვითონ ამზადებ):
პურის პატარა კუბიკები ზეითუნის ზეთთან ერთად ღუმელში მოაცხვე 180°C ტემპერატურაზე 7–10 წუთით, სანამ ოქროსფერი და ხრაშუნა გახდება.
აწყობა:
სალათის ფოთლები გაწყვიტე ხელით დიდ ნაჭრებად.
შეურიე ქათამი, კროტონები და ცოტაოდენი სოუსი.
თავზე მოაყარე კიდევ პარმეზანი.
სურვილის მიხედვით კიდევ ცოტა ლიმონის წვენი და შავი პილპილი.
შედეგი:
ფრეშ, ხრაშუნა და ძალიან მდიდარი გემოთი გაჯერებული სალათი, რომელსაც კლასიკური რესტორნის ხარისხი ექნება! ????????????
What's Your Reaction?






