ქეშიუს ყველის რეცეპტი - ყველის ვეგანური ალტერნატივა
ქეშიუსის ვეგანური ყველი შესანიშნავი ალტერნატივაა ტრადიციული ყველისთვის. ის საკმაოდ კრემისებრი და გემრიელია, და მისი მომზადება მარტივია. voici რეცეპტი:ინგრედიენტები:1 1/2 ჭიქა უმი ქეშიუსი (აუცილებლად გახარშული ან დაჯდომილი წყალში 4-6 საათის განმავლობაში)1/4 ჭიქა წყალი2 ს.კ. ლიმონის წვენი1 ს.კ. ძმარი (apple cider vinegar)1/2 ჩაის კოვზი მარილი1/2 ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი (სურვილისამებრ)1/2 ჩაის კოვზი მწარე წიწაკა ან სხვა სანელებლები (თუ გსურთ ცოტა მწარე გემო)მომზადება:ქეშიუსები კარგად დაალბეთ წყალში 4-6 საათის განმავლობაში ან, თუ დრო მოკლე გაქვთ, შეგიძლიათ წყალში დაადუღოთ 10-15 წუთი, შემდეგ კი კარგად გაწუროთ.შემდეგ ქეშიუსი მოთავსეთ ბლენდერში და დაამატეთ წყალი, ლიმონის წვენი, ძმარი, მარილი და სანელებლები.აურიეთ ბლენდერში სანამ არ გახდება გლუვი და კრემისებრი მასა. თუ საჭიროა, დაამატეთ ცოტა მეტი წყალი, რათა უფრო თხევადი გქონდეთ.მასა ჩაასხით პატარა თასში ან ფორმაში და მაცივარში მიაწოდეთ 4-6 საათი, რათა ცოტა გამკაცრდეს.მზადაა! შეგიძლიათ ქეშიუსი ყველი გამოიყენოთ როგორც სალათებში, პურზე, ან ყველის შემცვლელად სხვადასხვა კერძებში.ეს ყველი ასევე შესანიშნავია ვეგანურ პიცაზე, კროკეტებში ან უბრალოდ ტოსტების შესაწვავად!

ინგრედიენტები:
1 1/2 ჭიქა უმი ქეშიუსი (აუცილებლად გახარშული ან დაჯდომილი წყალში 4-6 საათის განმავლობაში)
1/4 ჭიქა წყალი
2 ს.კ. ლიმონის წვენი
1 ს.კ. ძმარი (apple cider vinegar)
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1/2 ჩაის კოვზი ხახვის ფხვნილი (სურვილისამებრ)
1/2 ჩაის კოვზი მწარე წიწაკა ან სხვა სანელებლები (თუ გსურთ ცოტა მწარე გემო)
მომზადება:
ქეშიუსები კარგად დაალბეთ წყალში 4-6 საათის განმავლობაში ან, თუ დრო მოკლე გაქვთ, შეგიძლიათ წყალში დაადუღოთ 10-15 წუთი, შემდეგ კი კარგად გაწუროთ.
შემდეგ ქეშიუსი მოთავსეთ ბლენდერში და დაამატეთ წყალი, ლიმონის წვენი, ძმარი, მარილი და სანელებლები.
აურიეთ ბლენდერში სანამ არ გახდება გლუვი და კრემისებრი მასა. თუ საჭიროა, დაამატეთ ცოტა მეტი წყალი, რათა უფრო თხევადი გქონდეთ.
მასა ჩაასხით პატარა თასში ან ფორმაში და მაცივარში მიაწოდეთ 4-6 საათი, რათა ცოტა გამკაცრდეს.
მზადაა! შეგიძლიათ ქეშიუსი ყველი გამოიყენოთ როგორც სალათებში, პურზე, ან ყველის შემცვლელად სხვადასხვა კერძებში.
ეს ყველი ასევე შესანიშნავია ვეგანურ პიცაზე, კროკეტებში ან უბრალოდ ტოსტების შესაწვავად!
What's Your Reaction?






