შემწვარი ბოსტნეულის სალათი მარცვლეულით

შემწვარი ბოსტნეულის სალათი მარცვლეულით ????????ეს სალათი სრულყოფილი კომბინაციაა არომატული შემწვარი ბოსტნეულისა და ნოყიერი მარცვლეულის. შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც ძირითადი კერძი ან გარნირი.ინგრედიენტები:✅ ბოსტნეული:1 საშუალო ბულგარული წიწაკა (წითელი, ყვითელი ან მწვანე)1 საშუალო ბადრიჯანი1 პატარა ყაბაყი1 პატარა სტაფილო1 პატარა ხახვი2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი1 ჩ.კ. ხმელი ორეგანო1/2 ჩ.კ. მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით✅ მარცვლეული:1 ჭიქა მოხარშული ქინოა, ბულგური ან კუსკუსი✅ დრესინგი:2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი1 ს.კ. ლიმონის წვენი1 ჩ.კ. მდოგვი (სურვილისამებრ)1 ჩ.კ. თაფლი ან აგავის სიროფი1 კბილი ნიორი (გატარებული)✅ დამატებითი ინგრედიენტები:2 ს.კ. დაჭრილი ახალკამა ან ოხრახუში1 ს.კ. მზესუმზირის ან გოგრის თესლი (სურვილისამებრ)50 გრ ფეტა ყველი (თუ გინდათ, რომ იყოს უფრო ნოყიერი)მომზადება:1️⃣ ბოსტნეული დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოასხით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ორეგანო.2️⃣ გამოაცხვეთ 200°C-ზე 20-25 წუთის განმავლობაში ან მოშუშეთ ტაფაზე, სანამ დარბილდება და შეიწვება.3️⃣ ამ დროს მოხარშეთ მარცვლეული ინსტრუქციის მიხედვით და გააგრილეთ.4️⃣ მოამზადეთ დრესინგი: კარგად აურიეთ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მდოგვი, თაფლი და ნიორი.5️⃣ აურიეთ მოხარშული მარცვლეული, შემწვარი ბოსტნეული და დრესინგი.6️⃣ სურვილისამებრ, დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი, თესლი ან ფეტა ყველი.

მარ. 7, 2025 - 16:57
 0
შემწვარი ბოსტნეულის სალათი მარცვლეულით
შემწვარი ბოსტნეულის სალათი მარცვლეულით ????????
ეს სალათი სრულყოფილი კომბინაციაა არომატული შემწვარი ბოსტნეულისა და ნოყიერი მარცვლეულის. შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც ძირითადი კერძი ან გარნირი.

ინგრედიენტები:

✅ ბოსტნეული:

1 საშუალო ბულგარული წიწაკა (წითელი, ყვითელი ან მწვანე)
1 საშუალო ბადრიჯანი
1 პატარა ყაბაყი
1 პატარა სტაფილო
1 პატარა ხახვი
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
1 ჩ.კ. ხმელი ორეგანო
1/2 ჩ.კ. მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
✅ მარცვლეული:

1 ჭიქა მოხარშული ქინოა, ბულგური ან კუსკუსი
✅ დრესინგი:

2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
1 ს.კ. ლიმონის წვენი
1 ჩ.კ. მდოგვი (სურვილისამებრ)
1 ჩ.კ. თაფლი ან აგავის სიროფი
1 კბილი ნიორი (გატარებული)
✅ დამატებითი ინგრედიენტები:

2 ს.კ. დაჭრილი ახალკამა ან ოხრახუში
1 ს.კ. მზესუმზირის ან გოგრის თესლი (სურვილისამებრ)
50 გრ ფეტა ყველი (თუ გინდათ, რომ იყოს უფრო ნოყიერი)
მომზადება:

1️⃣ ბოსტნეული დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოასხით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ორეგანო.
2️⃣ გამოაცხვეთ 200°C-ზე 20-25 წუთის განმავლობაში ან მოშუშეთ ტაფაზე, სანამ დარბილდება და შეიწვება.
3️⃣ ამ დროს მოხარშეთ მარცვლეული ინსტრუქციის მიხედვით და გააგრილეთ.
4️⃣ მოამზადეთ დრესინგი: კარგად აურიეთ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მდოგვი, თაფლი და ნიორი.
5️⃣ აურიეთ მოხარშული მარცვლეული, შემწვარი ბოსტნეული და დრესინგი.
6️⃣ სურვილისამებრ, დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი, თესლი ან ფეტა ყველი.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow