ხრაშუნა ყვავილოვანი კომბოსტო - გრილში გამომცხვარი
ხრაშუნა ყვავილოვანი კომბოსტო - გრილში გამომცხვარი ????????ეს რეცეპტი არის მარტივი და გემრიელი გზა, რათა ყვავილოვანი კომბოსტო გახდეს ხრაშუნა და გემრიელი, გრილზე გამომცხვარი. შესანიშნავი გარნირია ან მსუბუქი საკვები!ინგრედიენტები:???? 1 თავი ყვავილოვანი კომბოსტო???? 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი???? 1 ს.კ. ლიმონის წვენი???? 1/2 ჩ.კ. მარილი???? 1/4 ჩ.კ. შავი პილპილი???? 1/2 ჩ.კ. კიმი (ქონდარი)???? 1/2 ჩ.კ. პაპრიკა???? 1/4 ჩ.კ. კურკუმა (სურვილისამებრ)???? 1-2 კბილი ნიორი (დაფქული)???? 1/2 ჩ.კ. ხმელი ოხრახუში???? 1 ს.კ. თაფლი (სურვილისამებრ)მომზადების პროცესი:1️⃣ კომბოსტოს მომზადებაყვავილოვანი კომბოსტო დაჭერით პატარა ღუმელებისთვის ან უფრო მსხვილ ნაჭრებად, როგორც მოგწონთ.დიდი თასში ჩადეთ კომბოსტოს ნაჭრები.2️⃣ სანელებლების მომზადებასხვა თასში შეურიეთ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი, პილპილი, კიმი, პაპრიკა, კურკუმა, დაფქული ნიორი და ოხრახუში.კარგად აურიეთ, რომ სანელებლები მთლიანად შერწყმეს ზეთში.3️⃣ კომბოსტოს სოუსით დაფარვასანელებლების ნარევი დაასხით კომბოსტოს ნაჭრებზე.ნაზად აურიეთ, რომ კომბოსტო ყველა მხრიდან დაფარული იყოს სანელებლებით.4️⃣ გრილზე გამომცხვარიგრილი გაათბეთ საშუალო სიცხეზე (დაახლოებით 180-200°C).კომბოსტოს ნაჭრები განათავსეთ გრილზე და გააჩერეთ დაახლოებით 20-25 წუთი, ან სანამ ის არ გახდება ხრაშუნა და ოქროსფერი.წაახედეთ, თუ საჭიროა, გადაბრუნეთ ნაჭრები, რათა თანაბრად დაიწვას ორივე მხარე.5️⃣ მირთმევაგადმოიღეთ კომბოსტო და, თუ გსურთ, ზედ დაამატეთ ცოტა ლიმონის წვენი ან თაფლი.შეგიძლიათ ამოჭრათ მისი ნაწილი და მიირთვათ ცივად ან ცხლად.

ეს რეცეპტი არის მარტივი და გემრიელი გზა, რათა ყვავილოვანი კომბოსტო გახდეს ხრაშუნა და გემრიელი, გრილზე გამომცხვარი. შესანიშნავი გარნირია ან მსუბუქი საკვები!
ინგრედიენტები:
???? 1 თავი ყვავილოვანი კომბოსტო
???? 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
???? 1 ს.კ. ლიმონის წვენი
???? 1/2 ჩ.კ. მარილი
???? 1/4 ჩ.კ. შავი პილპილი
???? 1/2 ჩ.კ. კიმი (ქონდარი)
???? 1/2 ჩ.კ. პაპრიკა
???? 1/4 ჩ.კ. კურკუმა (სურვილისამებრ)
???? 1-2 კბილი ნიორი (დაფქული)
???? 1/2 ჩ.კ. ხმელი ოხრახუში
???? 1 ს.კ. თაფლი (სურვილისამებრ)
მომზადების პროცესი:
1️⃣ კომბოსტოს მომზადება
ყვავილოვანი კომბოსტო დაჭერით პატარა ღუმელებისთვის ან უფრო მსხვილ ნაჭრებად, როგორც მოგწონთ.
დიდი თასში ჩადეთ კომბოსტოს ნაჭრები.
2️⃣ სანელებლების მომზადება
სხვა თასში შეურიეთ ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი, პილპილი, კიმი, პაპრიკა, კურკუმა, დაფქული ნიორი და ოხრახუში.
კარგად აურიეთ, რომ სანელებლები მთლიანად შერწყმეს ზეთში.
3️⃣ კომბოსტოს სოუსით დაფარვა
სანელებლების ნარევი დაასხით კომბოსტოს ნაჭრებზე.
ნაზად აურიეთ, რომ კომბოსტო ყველა მხრიდან დაფარული იყოს სანელებლებით.
4️⃣ გრილზე გამომცხვარი
გრილი გაათბეთ საშუალო სიცხეზე (დაახლოებით 180-200°C).
კომბოსტოს ნაჭრები განათავსეთ გრილზე და გააჩერეთ დაახლოებით 20-25 წუთი, ან სანამ ის არ გახდება ხრაშუნა და ოქროსფერი.
წაახედეთ, თუ საჭიროა, გადაბრუნეთ ნაჭრები, რათა თანაბრად დაიწვას ორივე მხარე.
5️⃣ მირთმევა
გადმოიღეთ კომბოსტო და, თუ გსურთ, ზედ დაამატეთ ცოტა ლიმონის წვენი ან თაფლი.
შეგიძლიათ ამოჭრათ მისი ნაწილი და მიირთვათ ცივად ან ცხლად.
What's Your Reaction?






