გამომშრალი ქოქოსის რეცეპტი
გამომშრალი ქოქოსი (კოქოსის ფიფქი)ინგრედიენტები:ნაჭრებად დაჭრილი ახალი ქოქოსი (კოკოსის გული) — საჭირო რაოდენობამომზადების ინსტრუქცია:ქოქოსის გაწმენდა:გაიხსენით ქოქოსი, მოიშორეთ მილი და ზედა ფენა.დაჭრა:დაჭერით ქოქოსის თხელი ნაჭრებად ან პატარა ფიფქებად.გამშრობი პროცესი:მოაწყეთ ქოქოსის ნაჭრები ლითონის ან თეფშის ფორმაზე ისე, რომ ერთმანეთზე არ გადაწვეს.ჩადგით ღუმელში, დაბალ ტემპერატურაზე (დაახლოებით 80-100 გრადუსი) და აცხვეთ 1-2 საათის განმავლობაში, პერიოდულად ურიეთ, რომ თანაბრად გაიშროს და არ დაიწვას.როცა ქოქოსი ოქროსფერ შეფერილობას მიიღებს და კარგად გაშრება, გამოიღეთ და გააციეთ.შენახვა:გაცივებული გამომშრალი ქოქოსი შეინახეთ ჰერმეტულად დახურულ ჭურჭელში მშრალ, გრილ ადგილას ან მაცივარში.გამომშრალი ქოქოსი შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნამცხვრებში, დესერტებში, სალათებში ან როგორც საუზმის კომპონენტი.

ინგრედიენტები:
ნაჭრებად დაჭრილი ახალი ქოქოსი (კოკოსის გული) — საჭირო რაოდენობა
მომზადების ინსტრუქცია:
ქოქოსის გაწმენდა:
გაიხსენით ქოქოსი, მოიშორეთ მილი და ზედა ფენა.
დაჭრა:
დაჭერით ქოქოსის თხელი ნაჭრებად ან პატარა ფიფქებად.
გამშრობი პროცესი:
მოაწყეთ ქოქოსის ნაჭრები ლითონის ან თეფშის ფორმაზე ისე, რომ ერთმანეთზე არ გადაწვეს.
ჩადგით ღუმელში, დაბალ ტემპერატურაზე (დაახლოებით 80-100 გრადუსი) და აცხვეთ 1-2 საათის განმავლობაში, პერიოდულად ურიეთ, რომ თანაბრად გაიშროს და არ დაიწვას.
როცა ქოქოსი ოქროსფერ შეფერილობას მიიღებს და კარგად გაშრება, გამოიღეთ და გააციეთ.
შენახვა:
გაცივებული გამომშრალი ქოქოსი შეინახეთ ჰერმეტულად დახურულ ჭურჭელში მშრალ, გრილ ადგილას ან მაცივარში.
გამომშრალი ქოქოსი შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნამცხვრებში, დესერტებში, სალათებში ან როგორც საუზმის კომპონენტი.
What's Your Reaction?






