ნატურალური კალმარის მელნისგან მომზადებული შავი ბურგერის ფუნთუშები

???? შავი ბურგერის ფუნთუშები კალმარის მელნითინგრედიენტები (6 საშუალო ბურგერისთვის):3 ჭიქა ფქვილი (პურის ან მაღალი ცილების შემცველი ფქვილი)1 ს.კ შაქარი1 ჩ.კ მარილი2 ჩ.კ მშრალი საფუარი (ან 25 გრ ახალი საფუარი)1/2 ჭიქა თბილი რძე1/2 ჭიქა თბილი წყალი2 ს.კ ზეითუნის ზეთი (ან კარაქი)1–2 ჩ.კ კალმარის მელანი (შეიძინე ზღვის პროდუქტების მაღაზიებში ან ონლაინ)1 ცალი კვერცხი (შიგნით, ცომში — არჩევითად, ვეგანურად შეგიძლია გამოტოვო)???? მომზადების წესი:საფუარის გააქტიურებათბილ რძეში აურიე შაქარი და საფუარი. გააჩერე 5–10 წუთი, სანამ ქაფდება.ცომის მოზელვადიდ თასში აურიე ფქვილი, მარილი, ზეთი, კალმარის მელანი და (სურვილისამებრ) კვერცხი. დაამატე საფუარიანი რძე და წყალი. მოზილე რბილი, ელასტიკური ცომი — უნდა იყოს ოდნავ წებოვანი, მაგრამ მკვრივი.???? თუ ფერი საკმარისად ღრმა არ არის — დაამატე კიდევ ცოტაოდენი მელანი.აფუებაგადადე ზეთწასმულ თასში, გადააფარე და გააჩერე თბილ ადგილას 1 საათით, ან სანამ ორმაგად არ აიზრდება.ფორმირება და მეორე აფუებაცომი გაყავი 6 ბურთულად. გადააფარე და გააჩერე 30 წუთით.წასმა და ცხობასურვილისამებრ — გადაუსვი კვერცხის გული + ცოტა წყალი ზედაპირზე (გაფრქვეული ეფექტისთვის), მოაყარე სეზამის თესლი ან შავი კუნჯუთი.გამოაცხვე 180°C-ზე 18–20 წუთით, ან სანამ არ დაეფარება მსუბუქი ბზინვარება და არ დატკბება სასიამოვნო სუნით.???? შედეგი:ფუნთუშა რბილი, სუნელოვანი, ზღვის ოდნავური ნოტით. იდეალურია ზღვის პროდუქტების ბურგერისთვის, calamari-ბურგერისთვის ან თუნდაც ვეგანური შიგთავსით.

აპრ. 18, 2025 - 22:57
 0
ნატურალური კალმარის მელნისგან მომზადებული შავი ბურგერის ფუნთუშები
???? შავი ბურგერის ფუნთუშები კალმარის მელნით
ინგრედიენტები (6 საშუალო ბურგერისთვის):

3 ჭიქა ფქვილი (პურის ან მაღალი ცილების შემცველი ფქვილი)
1 ს.კ შაქარი
1 ჩ.კ მარილი
2 ჩ.კ მშრალი საფუარი (ან 25 გრ ახალი საფუარი)
1/2 ჭიქა თბილი რძე
1/2 ჭიქა თბილი წყალი
2 ს.კ ზეითუნის ზეთი (ან კარაქი)
1–2 ჩ.კ კალმარის მელანი (შეიძინე ზღვის პროდუქტების მაღაზიებში ან ონლაინ)
1 ცალი კვერცხი (შიგნით, ცომში — არჩევითად, ვეგანურად შეგიძლია გამოტოვო)
???? მომზადების წესი:
საფუარის გააქტიურება
თბილ რძეში აურიე შაქარი და საფუარი. გააჩერე 5–10 წუთი, სანამ ქაფდება.
ცომის მოზელვა
დიდ თასში აურიე ფქვილი, მარილი, ზეთი, კალმარის მელანი და (სურვილისამებრ) კვერცხი. დაამატე საფუარიანი რძე და წყალი. მოზილე რბილი, ელასტიკური ცომი — უნდა იყოს ოდნავ წებოვანი, მაგრამ მკვრივი.
???? თუ ფერი საკმარისად ღრმა არ არის — დაამატე კიდევ ცოტაოდენი მელანი.
აფუება
გადადე ზეთწასმულ თასში, გადააფარე და გააჩერე თბილ ადგილას 1 საათით, ან სანამ ორმაგად არ აიზრდება.
ფორმირება და მეორე აფუება
ცომი გაყავი 6 ბურთულად. გადააფარე და გააჩერე 30 წუთით.
წასმა და ცხობა
სურვილისამებრ — გადაუსვი კვერცხის გული + ცოტა წყალი ზედაპირზე (გაფრქვეული ეფექტისთვის), მოაყარე სეზამის თესლი ან შავი კუნჯუთი.
გამოაცხვე 180°C-ზე 18–20 წუთით, ან სანამ არ დაეფარება მსუბუქი ბზინვარება და არ დატკბება სასიამოვნო სუნით.
???? შედეგი:
ფუნთუშა რბილი, სუნელოვანი, ზღვის ოდნავური ნოტით. იდეალურია ზღვის პროდუქტების ბურგერისთვის, calamari-ბურგერისთვის ან თუნდაც ვეგანური შიგთავსით.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow