როგორ მოვამზადოთ პასკა სახლში
პასკის სახლში მომზადება განსაკუთრებული და თბილი ტრადიციაა — ის სურნელი, რაც ცხვობის დროს ვრცელდება სახლში, უკვე თვითონ არის დღესასწაული ✨გთავაზობ კლასიკურ რეცეპტს, რბილი, ფაფუკი და არომატული პასკისთვის:???? სახლში მომზადებული პასკა (კლასიკური რეცეპტი)ინგრედიენტები (2 საშუალო პასკისთვის):500 გ ფქვილი (მაღალი ხარისხის)200 მლ რძე (თბილი)100 გ კარაქი (დამდნარი)100 გ შაქარი3 ც კვერცხი (1 გული დასაზელად)1 პაკეტი ვანილი ან 1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი20 გ სუფთა საფუარი (ან 7 გ მშრალი)100 გ ქიშმიში (გაჟღენთილი თბილ წყალში ან რომში)1 ჩ.კ. მარილიცედრა – 1 ლიმონის ან ფორთოხლის (სურვილისამებრ)თხილეული ან ხმელი ხილი (სურვილისამებრ)მომზადება:საფუარის გააქტიურებათბილ რძეში აურიე 1 ჩ.კ. შაქარი და საფუარი. გააჩერე 10 წუთი, სანამ აჩენს ქაფს.ცომის მომზადებადიდ ჯამში ათქვიფე კვერცხები შაქართან ერთად, დაამატე ვანილი, ცედრა, დამდნარი კარაქი და საფუარიანი რძე. აურიე კარგად.ფქვილის დამატებაფქვილი და მარილი ერთად გაცრილივით დაამატე ნელ-ნელა მასას და მოზილე რბილი, ოდნავ მოლიპული ცომი. ბოლოს დაუმატე გაწურული ქიშმიში და საჭიროების შემთხვევაში — სხვა ხილ-თხილეული.მთელი მოზელვამოზილე 10–15 წუთი. (თუ გინდა ეფექტური ფაფუკობა, ცომი უნდა იყოს ელასტიური და გლუვი.)ამოყვანადააფარე ცომს პირსახოცი და გააჩერე თბილ ადგილას 1.5–2 საათით, სანამ მოცულობას გააორმაგებს.ფორმაში ჩაწყობაგადაზილე ცომი და ჩაალაგე კარაქმოხსნილ ფორმაში (გაითვალისწინე, რომ ცომი უნდა იკავებდეს ფორმის მაქსიმუმ 2/3).მეორე ამოსვლაკვლავ დააფარე და გააჩერე კიდევ 30–40 წუთით თბილში.აცხვეგადაუსვი კვერცხის გული თავზე, მოაყარე შაქრის მარცვლები ან ნუში და აცხვე 170°C-ზე 30–40 წუთი, ან სანამ შუაში ჩარჭობილი კბილისჩხირი სუფთად ამოვა.სურვილისამებრ მორთვა:შეგიძლიათ თავზე მოასხათ შაქრის მინანქარი (შაქრის ფხვნილი + ლიმონის წვენი)მორთოთ ფერადი შაქრის მძივებით ან შოკოლადით

გთავაზობ კლასიკურ რეცეპტს, რბილი, ფაფუკი და არომატული პასკისთვის:
???? სახლში მომზადებული პასკა (კლასიკური რეცეპტი)
ინგრედიენტები (2 საშუალო პასკისთვის):
500 გ ფქვილი (მაღალი ხარისხის)
200 მლ რძე (თბილი)
100 გ კარაქი (დამდნარი)
100 გ შაქარი
3 ც კვერცხი (1 გული დასაზელად)
1 პაკეტი ვანილი ან 1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი
20 გ სუფთა საფუარი (ან 7 გ მშრალი)
100 გ ქიშმიში (გაჟღენთილი თბილ წყალში ან რომში)
1 ჩ.კ. მარილი
ცედრა – 1 ლიმონის ან ფორთოხლის (სურვილისამებრ)
თხილეული ან ხმელი ხილი (სურვილისამებრ)
მომზადება:
საფუარის გააქტიურება
თბილ რძეში აურიე 1 ჩ.კ. შაქარი და საფუარი. გააჩერე 10 წუთი, სანამ აჩენს ქაფს.
ცომის მომზადება
დიდ ჯამში ათქვიფე კვერცხები შაქართან ერთად, დაამატე ვანილი, ცედრა, დამდნარი კარაქი და საფუარიანი რძე. აურიე კარგად.
ფქვილის დამატება
ფქვილი და მარილი ერთად გაცრილივით დაამატე ნელ-ნელა მასას და მოზილე რბილი, ოდნავ მოლიპული ცომი. ბოლოს დაუმატე გაწურული ქიშმიში და საჭიროების შემთხვევაში — სხვა ხილ-თხილეული.
მთელი მოზელვა
მოზილე 10–15 წუთი. (თუ გინდა ეფექტური ფაფუკობა, ცომი უნდა იყოს ელასტიური და გლუვი.)
ამოყვანა
დააფარე ცომს პირსახოცი და გააჩერე თბილ ადგილას 1.5–2 საათით, სანამ მოცულობას გააორმაგებს.
ფორმაში ჩაწყობა
გადაზილე ცომი და ჩაალაგე კარაქმოხსნილ ფორმაში (გაითვალისწინე, რომ ცომი უნდა იკავებდეს ფორმის მაქსიმუმ 2/3).
მეორე ამოსვლა
კვლავ დააფარე და გააჩერე კიდევ 30–40 წუთით თბილში.
აცხვე
გადაუსვი კვერცხის გული თავზე, მოაყარე შაქრის მარცვლები ან ნუში და აცხვე 170°C-ზე 30–40 წუთი, ან სანამ შუაში ჩარჭობილი კბილისჩხირი სუფთად ამოვა.
სურვილისამებრ მორთვა:
შეგიძლიათ თავზე მოასხათ შაქრის მინანქარი (შაქრის ფხვნილი + ლიმონის წვენი)
მორთოთ ფერადი შაქრის მძივებით ან შოკოლადით
What's Your Reaction?






