ოსპის სალათის რეცეპტი

ოსპის სალათი – ეს არის მარტივი, გემრიელი და წვნიანი სალათი, რომელიც უგემრიელესია ცხელი დღესასწაულებისთვის. ოსპი (ცხვრის ან გოჭის გული) ძალიან პოპულარული ინგრედიენტია კავკასიური სამზარეულოში და ხშირად გამოიყენება როგორც გემრიელი ინგრედიენტი სალათებში.???? ოსპის სალათიინგრედიენტები:1 ცალი ოსპი (ცხვრის ან გოჭის გული)1 დიდი კარტოფილი (ხარშული ან შემწვარი, დაჭრილი)1 ცალი ხახვი (დაჭრილი წვრილად)1/2 ცალი პომიდორი (დაჭრილი)1 მუჭა მწვანილი (ოხრახუში, ქინძი, ან მერქვი, თქვენი გემოვნებით)1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი1 ს.კ. ძმარი (ვაშლის ან ღვინის)1/2 ჩ.კ. მარილი (გემოვნებით)პილპილი (გემოვნებით)მომზადება:ოსპის მომზადება:თუ ოსპი არ არის უკვე მოხარშული, მოადუღეთ ოსპი მარილიან წყალში (დაახლოებით 40-45 წუთი) ან დაიდეთ ოსპი მაცივარში და ნელ-ნელა მოხარშეთ. დარწმუნდით, რომ ოსპი კარგად იფარავს წყალში, რომ დატოვოს რბილი და გემრიელი ტექსტურა.კარტოფილის მომზადება:კარტოფილი გააცალეთ, მოხარშეთ და დაჭერით კუბებად. თუ სურვილი გაქვთ, შეგიძლიათ კარტოფილი შემწვარი დაამატოთ სალათში.სალათის შერევა:დიდი თასში შეურიეთ ოსპი, კარტოფილი, ხახვი, პომიდორი და მწვანილი. შემდეგ დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, ძმარი, მარილი და პილპილი.გემოს გაძლიერება:ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ და დააგემოვნეთ. შეგიძლიათ, სურვილისამებრ დაამატოთ ცოტაოდენი თეთრი ღვინო ან გემოს გადასატვირთი ინგრედიენტები.ვარიანტები:???? ნიორი: დაამატეთ ცოტა ახალი ნიორი, უფრო ინტენსიური გემოსთვის???? ფეტა ან სხვა ყველი: თუ გსურთ დამატებითი კრემოვნება, დაამატეთ ფეტა ან სხვა ყველი????️ წიწაკა: თუ გიყვართ პიკანტური გემო, დაამატეთ წიწაკა ან მჟავე

აპრ. 27, 2025 - 13:56
 0
ოსპის სალათის რეცეპტი
ოსპის სალათი – ეს არის მარტივი, გემრიელი და წვნიანი სალათი, რომელიც უგემრიელესია ცხელი დღესასწაულებისთვის. ოსპი (ცხვრის ან გოჭის გული) ძალიან პოპულარული ინგრედიენტია კავკასიური სამზარეულოში და ხშირად გამოიყენება როგორც გემრიელი ინგრედიენტი სალათებში.

???? ოსპის სალათი
ინგრედიენტები:

1 ცალი ოსპი (ცხვრის ან გოჭის გული)
1 დიდი კარტოფილი (ხარშული ან შემწვარი, დაჭრილი)
1 ცალი ხახვი (დაჭრილი წვრილად)
1/2 ცალი პომიდორი (დაჭრილი)
1 მუჭა მწვანილი (ოხრახუში, ქინძი, ან მერქვი, თქვენი გემოვნებით)
1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
1 ს.კ. ძმარი (ვაშლის ან ღვინის)
1/2 ჩ.კ. მარილი (გემოვნებით)
პილპილი (გემოვნებით)
მომზადება:

ოსპის მომზადება:
თუ ოსპი არ არის უკვე მოხარშული, მოადუღეთ ოსპი მარილიან წყალში (დაახლოებით 40-45 წუთი) ან დაიდეთ ოსპი მაცივარში და ნელ-ნელა მოხარშეთ. დარწმუნდით, რომ ოსპი კარგად იფარავს წყალში, რომ დატოვოს რბილი და გემრიელი ტექსტურა.
კარტოფილის მომზადება:
კარტოფილი გააცალეთ, მოხარშეთ და დაჭერით კუბებად. თუ სურვილი გაქვთ, შეგიძლიათ კარტოფილი შემწვარი დაამატოთ სალათში.
სალათის შერევა:
დიდი თასში შეურიეთ ოსპი, კარტოფილი, ხახვი, პომიდორი და მწვანილი. შემდეგ დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, ძმარი, მარილი და პილპილი.
გემოს გაძლიერება:
ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ და დააგემოვნეთ. შეგიძლიათ, სურვილისამებრ დაამატოთ ცოტაოდენი თეთრი ღვინო ან გემოს გადასატვირთი ინგრედიენტები.
ვარიანტები:
???? ნიორი: დაამატეთ ცოტა ახალი ნიორი, უფრო ინტენსიური გემოსთვის
???? ფეტა ან სხვა ყველი: თუ გსურთ დამატებითი კრემოვნება, დაამატეთ ფეტა ან სხვა ყველი
????️ წიწაკა: თუ გიყვართ პიკანტური გემო, დაამატეთ წიწაკა ან მჟავე

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow