სალათი "კანი" - იაპონურ სტილსა და გემოებში
ინგრედიენტები:150–200 გრამი კიბორჩხალას ჩხირები (სურიმი)1 საშუალო კიტრი2 სუფრის კოვზი მაიონეზი (ან იაპონური მაიონეზი — "Kewpie", თუ ხელთ გაქვს)1 ჩაის კოვზი სოიოს სოუსიცოტაოდენი ლიმონის წვენი (სურვილის მიხედვით)ტობიკოს კვერცხები (ფრინველის კვერცხის ზომის მფეთქავი წითელი ქვირითი) - სურვილის მიხედვით1 ჩაის კოვზი შაქარი (საშუალო სიტკბოსთვის)შავი წიწაკა ან ცოტაოდენი ქონდარი გემოვნებითმომზადება:კიბორჩხალას ჩხირები ფრთხილად გახსენი (ხელით ან დანით მსუბუქად გაწიე ბოჭკოებად).კიტრი წვრილად ან გახეხე მსხვილ სახეხზე, ცოტა გააწურე, რომ ზედმეტი სითხე მოიშოროს.დიდ ჯამში მოათავსე სურიმი და კიტრი.ცალკე პატარა თასში აურიე მაიონეზი, სოიოს სოუსი, ლიმონის წვენი და შაქარი.მიღებული სოუსი დაასხი სალათს და ნაზად აურიე.სურვილისამებრ მოაყარე ტობიკოს კვერცხები ან მოაყარე ზემოდან გარნირად.რჩევა:თუ გინდა რომ კიდევ უფრო იაპონური შტრიხი მისცე, სალათს ბოლოს ოდნავ წაუსვი შირაჩას სოუსი (საშუალო პიკანტურობისთვის).ეს სალათი გამოდის ძალიან მსუბუქი, ოდნავ ტკბილ-მარილიანი და უგემრიელესი! ????????გინდა სხვა იაპონური სტილის სალათის იდეაც მოვძებნო, მაგალითად წყალმცენარეების ან ედამამეს ფაზოლით? ????????????

150–200 გრამი კიბორჩხალას ჩხირები (სურიმი)
1 საშუალო კიტრი
2 სუფრის კოვზი მაიონეზი (ან იაპონური მაიონეზი — "Kewpie", თუ ხელთ გაქვს)
1 ჩაის კოვზი სოიოს სოუსი
ცოტაოდენი ლიმონის წვენი (სურვილის მიხედვით)
ტობიკოს კვერცხები (ფრინველის კვერცხის ზომის მფეთქავი წითელი ქვირითი) - სურვილის მიხედვით
1 ჩაის კოვზი შაქარი (საშუალო სიტკბოსთვის)
შავი წიწაკა ან ცოტაოდენი ქონდარი გემოვნებით
მომზადება:
კიბორჩხალას ჩხირები ფრთხილად გახსენი (ხელით ან დანით მსუბუქად გაწიე ბოჭკოებად).
კიტრი წვრილად ან გახეხე მსხვილ სახეხზე, ცოტა გააწურე, რომ ზედმეტი სითხე მოიშოროს.
დიდ ჯამში მოათავსე სურიმი და კიტრი.
ცალკე პატარა თასში აურიე მაიონეზი, სოიოს სოუსი, ლიმონის წვენი და შაქარი.
მიღებული სოუსი დაასხი სალათს და ნაზად აურიე.
სურვილისამებრ მოაყარე ტობიკოს კვერცხები ან მოაყარე ზემოდან გარნირად.
რჩევა:
თუ გინდა რომ კიდევ უფრო იაპონური შტრიხი მისცე, სალათს ბოლოს ოდნავ წაუსვი შირაჩას სოუსი (საშუალო პიკანტურობისთვის).
ეს სალათი გამოდის ძალიან მსუბუქი, ოდნავ ტკბილ-მარილიანი და უგემრიელესი! ????????
გინდა სხვა იაპონური სტილის სალათის იდეაც მოვძებნო, მაგალითად წყალმცენარეების ან ედამამეს ფაზოლით? ????????????
What's Your Reaction?






