ფალაფელის რეცეპტი - მარტივი და გემრიელი
ინგრედიენტები:1 ჭიქა ფაფუკი ნედლი წიწიბურა (არ მოხარშული, ან გააცხელეთ ადრე) ან 1 ჭიქა მშრალი წიწიბურა (გააჩერეთ წყალში 8-12 საათი)1 პატარა თავი ხახვი, დაჭრილი2-3 კბილი ნიორი1 ჭიქა მწვანე ქინძი და/ან პეტრუშკა (სურვილისამებრ)1 ჩაის კოვზი კუმინი1/2 ჩაის კოვზი მარილი1/2 ჩაის კოვზი პილპილი1/2 ჩაის კოვზი სოდამცენარეული ზეთი (გაშრობისთვის)მომზადების ინსტრუქცია:თუ მშრალი წიწიბურა გაქვთ, დაასველეთ ცივ წყალში 8-12 საათით, შემდეგ გააწურეთ.ყველა ინგრედიენტი (წიწიბურა, ხახვი, ნიორი, მწვანილი, კუმინი, მარილი, პილპილი, სოდა) ჩაყარეთ ბლენდერში ან საკვების პროცესორში და დააქუცმაცეთ ერთგვაროვან მასამდე.გააჩერეთ მაცივარში 30 წუთით, რომ მასა მჭიდრო გახდეს.შეკარით პატარა ბურთულები ან პურსულები და შემოღუნეთ მათ გვერდები.გაცხელეთ ზეთი ღრმა ტაფაში ან ფრაისში და შეწვით ფალაფელები საშუალო ცეცხლზე, 3-4 წუთი თითო მხარეს, სანამ ოქროსფერი გახდება.გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე ზედმეტი ზეთის დასაშრობად.მიირთვით თხევადი ტაჰინის, სალათის ან პიტის პურზე.

1 ჭიქა ფაფუკი ნედლი წიწიბურა (არ მოხარშული, ან გააცხელეთ ადრე) ან 1 ჭიქა მშრალი წიწიბურა (გააჩერეთ წყალში 8-12 საათი)
1 პატარა თავი ხახვი, დაჭრილი
2-3 კბილი ნიორი
1 ჭიქა მწვანე ქინძი და/ან პეტრუშკა (სურვილისამებრ)
1 ჩაის კოვზი კუმინი
1/2 ჩაის კოვზი მარილი
1/2 ჩაის კოვზი პილპილი
1/2 ჩაის კოვზი სოდა
მცენარეული ზეთი (გაშრობისთვის)
მომზადების ინსტრუქცია:
თუ მშრალი წიწიბურა გაქვთ, დაასველეთ ცივ წყალში 8-12 საათით, შემდეგ გააწურეთ.
ყველა ინგრედიენტი (წიწიბურა, ხახვი, ნიორი, მწვანილი, კუმინი, მარილი, პილპილი, სოდა) ჩაყარეთ ბლენდერში ან საკვების პროცესორში და დააქუცმაცეთ ერთგვაროვან მასამდე.
გააჩერეთ მაცივარში 30 წუთით, რომ მასა მჭიდრო გახდეს.
შეკარით პატარა ბურთულები ან პურსულები და შემოღუნეთ მათ გვერდები.
გაცხელეთ ზეთი ღრმა ტაფაში ან ფრაისში და შეწვით ფალაფელები საშუალო ცეცხლზე, 3-4 წუთი თითო მხარეს, სანამ ოქროსფერი გახდება.
გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე ზედმეტი ზეთის დასაშრობად.
მიირთვით თხევადი ტაჰინის, სალათის ან პიტის პურზე.
What's Your Reaction?






