გრილზე შემწვარი მექსიკური სიმინდი - Elote
გრილზე შემწვარი მექსიკური სიმინდი - Eloteინგრედიენტები:4 ცალი სიმინდის ყვავილები, თავის კიბოში დარჩენილი3/4 ჭიქა მაიონეზი1/2 ჭიქა დაჭყლეტილი ფეტას ან კოტიჯის ყველი (ან სხვა მექსიკური ყველი, როგორიცაა კოატეჟა)1 ჩაის კოვზი ჩილის პაპრიკა ან წითელი წიწაკა (ფხვნილი)1/2 ჩაის კოვზი ლაიმის წვენი (საჭიროების მიხედვით მეტი)1/4 ჭიქა დაფქული თხელი ქინძი (გამოყენება სურვილის მიხედვით)მარილი გემოვნებითმომზადების წესები:სიმინდის ყვავილები გაასუფთავეთ და გარედან წვრილი ლამაზი კანი მოაშორეთ, რომ კიბო დარჩეს, მაგრამ ზედაპირზე სიმინდის მარცვლები კარგად გამოჩენილიყო.გააცხელეთ გრილი საშუალო-მაღალ ტემპერატურაზე.დადეთ სიმინდი გრილზე და გააგრძელეთ შებრაწვა 10-15 წუთის განმავლობაში, პერიოდულად მიაბრუნეთ, რათა ყველა მხრიდან თანაბრად შეწვეს და კარგი ნაკაწრები დარჩეს.სიმინდის შეწვის შემდეგ მოათავსეთ ღრმა თასში.აიღეთ მაიონეზი და თანაბრად მოაფინეთ სიმინდზე ფუნჯით ან კოვზით.შემდეგ შეურიეთ სიმინდის ზედა ფენაზე დაჭყლეტილი ყველი ისე, რომ ყველა ადგილი დაფარული იყოს.შიგ დაამატეთ ჩილის პაპრიკა ან წითელი წიწაკა, ლაიმის წვენი და მარილი გემოვნებით.სურვილისამებრ დააფანტეთ დაფქული ქინძი.მიირთვით ცხელი.შენიშვნები:Elote ხშირად მიირთმევა მაკონტრასტებელი ტრადიციული მექსიკური კერძი, რომელიც მოიხსენიება როგორც ჩხირკედელი, რომელიც სიმინდის გემოს სრულყოფილად განაცალკევებს ცხარე, ლიმონის და კრემის ნაზავი. თუ გსურთ უფრო ნაზად, შეგიძლიათ მაიონეზის ნაცვლად გამოიყენოთ კარაქი ან ქემადი იოგურტი.

ინგრედიენტები:
4 ცალი სიმინდის ყვავილები, თავის კიბოში დარჩენილი
3/4 ჭიქა მაიონეზი
1/2 ჭიქა დაჭყლეტილი ფეტას ან კოტიჯის ყველი (ან სხვა მექსიკური ყველი, როგორიცაა კოატეჟა)
1 ჩაის კოვზი ჩილის პაპრიკა ან წითელი წიწაკა (ფხვნილი)
1/2 ჩაის კოვზი ლაიმის წვენი (საჭიროების მიხედვით მეტი)
1/4 ჭიქა დაფქული თხელი ქინძი (გამოყენება სურვილის მიხედვით)
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები:
სიმინდის ყვავილები გაასუფთავეთ და გარედან წვრილი ლამაზი კანი მოაშორეთ, რომ კიბო დარჩეს, მაგრამ ზედაპირზე სიმინდის მარცვლები კარგად გამოჩენილიყო.
გააცხელეთ გრილი საშუალო-მაღალ ტემპერატურაზე.
დადეთ სიმინდი გრილზე და გააგრძელეთ შებრაწვა 10-15 წუთის განმავლობაში, პერიოდულად მიაბრუნეთ, რათა ყველა მხრიდან თანაბრად შეწვეს და კარგი ნაკაწრები დარჩეს.
სიმინდის შეწვის შემდეგ მოათავსეთ ღრმა თასში.
აიღეთ მაიონეზი და თანაბრად მოაფინეთ სიმინდზე ფუნჯით ან კოვზით.
შემდეგ შეურიეთ სიმინდის ზედა ფენაზე დაჭყლეტილი ყველი ისე, რომ ყველა ადგილი დაფარული იყოს.
შიგ დაამატეთ ჩილის პაპრიკა ან წითელი წიწაკა, ლაიმის წვენი და მარილი გემოვნებით.
სურვილისამებრ დააფანტეთ დაფქული ქინძი.
მიირთვით ცხელი.
შენიშვნები:
Elote ხშირად მიირთმევა მაკონტრასტებელი ტრადიციული მექსიკური კერძი, რომელიც მოიხსენიება როგორც ჩხირკედელი, რომელიც სიმინდის გემოს სრულყოფილად განაცალკევებს ცხარე, ლიმონის და კრემის ნაზავი. თუ გსურთ უფრო ნაზად, შეგიძლიათ მაიონეზის ნაცვლად გამოიყენოთ კარაქი ან ქემადი იოგურტი.
What's Your Reaction?






