იტალიური ხორცის ბურთულები - მარტივი და გემრიელი

გთავაზობ კლასიკური იტალიური ხორცის ბურთულების მარტივ და გემრიელ რეცეპტს – რბილი შიგთავსით და არომატული ტომატსოუსით. იდეალურია სპაგეტისთვის, სენდვიჩებისთვის ან ცალკე კერძად.ინგრედიენტები:ბურთულებისთვის:500 გრ ფარშირებული საქონლის ან შერეული ხორცი (საქონელი+ღორი)1 ცალი კვერცხი1/2 ჩაის ჭიქა პურის მარცვლოვანი ნამსხვრევი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ გარჩენილი პური, რძეში დამბალი)2 სუფრის კოვზი გახეხილი პარმეზანი2 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ხახვი2 კბილი ნიორი (გატარებული)1 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ოხრახუშიმარილი და პილპილი გემოვნებითზეთი შესაწვავად (თუ ტაფაზე შეწვას აირჩევთ)ტომატსოუსისთვის:400 გრ დაკონსერვებული ტომატები ან ტომატის პასტა წყალში განზავებული1 პატარა ხახვი (დაჭრილი)2 კბილი ნიორი1 ჩაის კოვზი ორეგანო ან იტალიური მშრალი მწვანილებიმარილი, პილპილი, ცოტა შაქარი (სურვილისამებრ)1–2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთიმომზადება:1. ბურთულების მომზადება:დიდ ჯამში მოათავსე ყველა ინგრედიენტი.ხელით ან კოვზით კარგად აურიე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.მოაყალიბე ბურთულები (დაახლოებით კაკლის ან ოდნავ დიდი ზომის).სურვილისამებრ, შეგიძლია ტაფაზე ოდნავ შეწვა ზეთში, რომ მიიღოს ქერქი (ორივე მხრიდან 2-3 წუთი), ან პირდაპირ ჩაამატო სოუსში მოსხარშად.2. სოუსის მომზადება:ტაფაში ან ქვაბში გააცხელე ზეითუნის ზეთი.მოშუშე ხახვი და ნიორი რამდენიმე წუთი.დაამატე ტომატები, მწვანილები, მარილი, პილპილი და ცოტა შაქარი გემოს დაბალანსებისთვის.ადუღე საშუალო ცეცხლზე 10 წუთი.3. ბურთულების ხარშვა:ჩაამატე ბურთულები სოუსში.დააფარე თავსახური და ხარშე საშუალო ან დაბალ ცეცხლზე 25–30 წუთი, სანამ ბურთულები სრულად მოიხარშება და არომატი გაიჟღინთება.მირთმევა:მიირთვი სპაგეტის ან სხვა მაკარონის ზედაზე.შეგიძლია მოაყარო გახეხილი პარმეზანი და ახალი ბაზილიკი.

მაი. 29, 2025 - 23:27
 0
იტალიური ხორცის ბურთულები - მარტივი და გემრიელი
გთავაზობ კლასიკური იტალიური ხორცის ბურთულების მარტივ და გემრიელ რეცეპტს – რბილი შიგთავსით და არომატული ტომატსოუსით. იდეალურია სპაგეტისთვის, სენდვიჩებისთვის ან ცალკე კერძად.

ინგრედიენტები:
ბურთულებისთვის:

500 გრ ფარშირებული საქონლის ან შერეული ხორცი (საქონელი+ღორი)
1 ცალი კვერცხი
1/2 ჩაის ჭიქა პურის მარცვლოვანი ნამსხვრევი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ გარჩენილი პური, რძეში დამბალი)
2 სუფრის კოვზი გახეხილი პარმეზანი
2 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ხახვი
2 კბილი ნიორი (გატარებული)
1 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ოხრახუში
მარილი და პილპილი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად (თუ ტაფაზე შეწვას აირჩევთ)
ტომატსოუსისთვის:

400 გრ დაკონსერვებული ტომატები ან ტომატის პასტა წყალში განზავებული
1 პატარა ხახვი (დაჭრილი)
2 კბილი ნიორი
1 ჩაის კოვზი ორეგანო ან იტალიური მშრალი მწვანილები
მარილი, პილპილი, ცოტა შაქარი (სურვილისამებრ)
1–2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მომზადება:
1. ბურთულების მომზადება:

დიდ ჯამში მოათავსე ყველა ინგრედიენტი.
ხელით ან კოვზით კარგად აურიე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
მოაყალიბე ბურთულები (დაახლოებით კაკლის ან ოდნავ დიდი ზომის).
სურვილისამებრ, შეგიძლია ტაფაზე ოდნავ შეწვა ზეთში, რომ მიიღოს ქერქი (ორივე მხრიდან 2-3 წუთი), ან პირდაპირ ჩაამატო სოუსში მოსხარშად.
2. სოუსის მომზადება:

ტაფაში ან ქვაბში გააცხელე ზეითუნის ზეთი.
მოშუშე ხახვი და ნიორი რამდენიმე წუთი.
დაამატე ტომატები, მწვანილები, მარილი, პილპილი და ცოტა შაქარი გემოს დაბალანსებისთვის.
ადუღე საშუალო ცეცხლზე 10 წუთი.
3. ბურთულების ხარშვა:

ჩაამატე ბურთულები სოუსში.
დააფარე თავსახური და ხარშე საშუალო ან დაბალ ცეცხლზე 25–30 წუთი, სანამ ბურთულები სრულად მოიხარშება და არომატი გაიჟღინთება.
მირთმევა:
მიირთვი სპაგეტის ან სხვა მაკარონის ზედაზე.
შეგიძლია მოაყარო გახეხილი პარმეზანი და ახალი ბაზილიკი.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow