კურკუმაში შემწვარი ყვავილოვანი კომბოსტოს რეცეპტი

???? კურკუმაში შემწვარი ყვავილოვანი კომბოსტო???? ინგრედიენტები:ყვავილოვანი კომბოსტო – 1 თავი (დაახლ. 600–800 გ), დაყოფილი მცირე ყვავილებადზეითუნის ზეთი – 2–3 ს.კ.კურკუმა – 1 ჩ.კ.პაპრიკა – 1 ჩ.კ. (შებოლილი ან ჩვეულებრივი)მარილი – გემოვნებითშავი პილპილი – გემოვნებითნიორის ფხვნილი – ½ ჩ.კ. (არასავალდებულო, მაგრამ ძალიან უხდება)ლიმონის წვენი – მომზადების შემდეგ მოსაწვეთებლად(სურვილისამებრ) სუმახი, ჩიის თესლი, დაჭრილი ქინძი ან ოხრახუში მოსართავად???? მომზადების წესი:გაახურე ღუმელი 200°C-ზე (ცხელი ჰაერის რეჟიმით თუ გაქვს – უკეთესია).დაჭრილი კომბოსტო ჩაყარე დიდ თასში.დაუმატე ზეთი, კურკუმა, პაპრიკა, ნიორის ფხვნილი, მარილი და პილპილი.კარგად აურიე, რომ ყველა ნაწილს შეეხოს სანელებლები (ხელით ან კოვზით).დაალაგე საცხობ ქაღალდზე ერთ ფენად.აცხვე 25–30 წუთის განმავლობაში, სანამ ლამაზად არ დაიბრაწება და კიდეები ოდნავ შეიბრაწება. შუაში შეგიძლია ერთხელ მოაბრუნო.ამოსვლის შემდეგ მოაწვეთე ცოტა ლიმონის წვენი და სურვილისამებრ მოაყარე მწვანილები.???? იდეები მირთმევისთვის:ტაკოს შიგთავსად ????ბულგურთან ან ქინოსთან ერთად თბილ სალათადჰუმუსზე დადებული – კრემის + ხრაშუნას კომბო ????ან უბრალოდ როგორც „საღამოს პიკანტური ნაკბენი“ ????

აპრ. 9, 2025 - 22:57
 0
კურკუმაში შემწვარი ყვავილოვანი კომბოსტოს რეცეპტი
???? კურკუმაში შემწვარი ყვავილოვანი კომბოსტო
???? ინგრედიენტები:

ყვავილოვანი კომბოსტო – 1 თავი (დაახლ. 600–800 გ), დაყოფილი მცირე ყვავილებად
ზეითუნის ზეთი – 2–3 ს.კ.
კურკუმა – 1 ჩ.კ.
პაპრიკა – 1 ჩ.კ. (შებოლილი ან ჩვეულებრივი)
მარილი – გემოვნებით
შავი პილპილი – გემოვნებით
ნიორის ფხვნილი – ½ ჩ.კ. (არასავალდებულო, მაგრამ ძალიან უხდება)
ლიმონის წვენი – მომზადების შემდეგ მოსაწვეთებლად
(სურვილისამებრ) სუმახი, ჩიის თესლი, დაჭრილი ქინძი ან ოხრახუში მოსართავად
???? მომზადების წესი:

გაახურე ღუმელი 200°C-ზე (ცხელი ჰაერის რეჟიმით თუ გაქვს – უკეთესია).
დაჭრილი კომბოსტო ჩაყარე დიდ თასში.
დაუმატე ზეთი, კურკუმა, პაპრიკა, ნიორის ფხვნილი, მარილი და პილპილი.
კარგად აურიე, რომ ყველა ნაწილს შეეხოს სანელებლები (ხელით ან კოვზით).
დაალაგე საცხობ ქაღალდზე ერთ ფენად.
აცხვე 25–30 წუთის განმავლობაში, სანამ ლამაზად არ დაიბრაწება და კიდეები ოდნავ შეიბრაწება. შუაში შეგიძლია ერთხელ მოაბრუნო.
ამოსვლის შემდეგ მოაწვეთე ცოტა ლიმონის წვენი და სურვილისამებრ მოაყარე მწვანილები.
???? იდეები მირთმევისთვის:
ტაკოს შიგთავსად ????
ბულგურთან ან ქინოსთან ერთად თბილ სალათად
ჰუმუსზე დადებული – კრემის + ხრაშუნას კომბო ????
ან უბრალოდ როგორც „საღამოს პიკანტური ნაკბენი“ ????

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow