მანგოს ტკბილი ჩილის სოუსის რეცეპტი
აი მარტივი და ძალიან გემრიელი მანგოს ტკბილი ჩილის სოუსის რეცეპტი — იდეალურია ქათამთან, ზღვის პროდუქტებთან ან უბრალოდ დიპად!???? მანგოს ტკბილი ჩილის სოუსიინგრედიენტები:1 დიდი მწიფე მანგო (ან 2 პატარა) — დაჭრილი1/2 ჭიქა წყალი2 ს.კ თეთრი ძმარი (ან ლაიმის წვენი)1-2 კბილი ნიორი (დაჭრილი)1-2 წითელი ჩილი წიწაკა (შეგიძლია ჩილი ფლეიქითაც შეცვალო — გემოვნებით)2 ს.კ შაქარი (ან თაფლი — თუ გინდა ბუნებრივი ვარიანტი)მარილი — გემოვნებით(არასავალდებულო) 1 ჩ.კ ჯინჯერის ფხვნილი ან ახლად გახეხილი ჯინჯერიმომზადება:ბლენდერში მოათავსე მანგო, ნიორი, ჩილი, ძმარი (ან ლაიმის წვენი), შაქარი და წყალი. დააბლენდერე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.მიღებული მასა გადმოასხი პატარა ქვაბში და დადგი საშუალო ცეცხლზე.აურიე მუდმივად და ხარშე დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ სოუსი ოდნავ არ შესქელდება.დააგემოვნე — თუ საჭიროა, დაამატე მარილი, მეტი შაქარი ან ჩილი.გაცივების შემდეგ ჩაასხი სუფთა მინის ქილაში. მაცივარში ინახება დაახლოებით 1-2 კვირა.

???? მანგოს ტკბილი ჩილის სოუსი
ინგრედიენტები:
1 დიდი მწიფე მანგო (ან 2 პატარა) — დაჭრილი
1/2 ჭიქა წყალი
2 ს.კ თეთრი ძმარი (ან ლაიმის წვენი)
1-2 კბილი ნიორი (დაჭრილი)
1-2 წითელი ჩილი წიწაკა (შეგიძლია ჩილი ფლეიქითაც შეცვალო — გემოვნებით)
2 ს.კ შაქარი (ან თაფლი — თუ გინდა ბუნებრივი ვარიანტი)
მარილი — გემოვნებით
(არასავალდებულო) 1 ჩ.კ ჯინჯერის ფხვნილი ან ახლად გახეხილი ჯინჯერი
მომზადება:
ბლენდერში მოათავსე მანგო, ნიორი, ჩილი, ძმარი (ან ლაიმის წვენი), შაქარი და წყალი. დააბლენდერე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
მიღებული მასა გადმოასხი პატარა ქვაბში და დადგი საშუალო ცეცხლზე.
აურიე მუდმივად და ხარშე დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ სოუსი ოდნავ არ შესქელდება.
დააგემოვნე — თუ საჭიროა, დაამატე მარილი, მეტი შაქარი ან ჩილი.
გაცივების შემდეგ ჩაასხი სუფთა მინის ქილაში. მაცივარში ინახება დაახლოებით 1-2 კვირა.
What's Your Reaction?






